[]

iki bilgisayarı birbirine bağlamak

şimdi öncelikle MIS okuyan biri olarak gerçekten utanarak açtığım bi başlık ama idiot proof açıklama istiyorum, forumların da altını üstüne getirdim.

malzemeler:
1 adet desktop PC
1 adet netbook
1 adet zoom adsl modem (ethernet girişli)
1 adet dağıtıcı
bilumum kablo
karabiber

istediğim:
1. PC'im ve netbook'um birbirine bağlı olsun aralarında dosya transferlerini kardeş kardeş yapsınlar, hayat bayram olsun.
2. İkisi de evdeki ADSL hattımı kardeş payı yapıp internete bağlansınlar.

2.si biraz sorunlu da olsa oluyor dağıtıcıyla şu an.. PC'im yavaşlıyor ama netbook normal hızda nete bağlanıyor, hızların farklı olması saçma değil mi?

1.için: çok şey mi istiyorum yüce rabbim?

 
sanırım olay soyle olacak ama dosya paylasımı olmayabilir.

bizde de aynı durum var. pc ve laptop. modemi pcye usb den baladık laptopuda modemin ethernet girisinden aldık gayet guzel bir sekilde baglanıyoruz internete ama paylasım yapamıyoruz agdan gormuyoruz birbirimizi, sanırım bi de su yolda olabilir bir ag baglantısı kurularakta baglantı paylasılabilir bu durumda dosya paylasımı da olabilir. biz bu yolu denemedik.
  • therevo  (25.11.09 19:38:53) 
iki bilgisayarın da çalışma grubunun(workgroup) aynı olduğundan emin olun. daha sonra paylaşım için sürücüleri paylaşıma açın. ağ bağlantılarında; "tüm ağ" , "windows ağı" falan gibi bir yolla birbirinizi görebilmelisiniz. ip leri de bilgisayar kendi atasın. böyle bişilerdi. bir deneyin bakalım.


  • jaaaccckkk  (25.11.09 19:45:06) 
xp için
ağ bağlantılarım
ev ve küçük iş yeri ağı kur
ileri ileri falan
bağlantı donanımlarını göz ardı et tikli olucak
sonra diğer
öbürü ilk seçenek
soya ve yazıcı paylaşımı açık
sonra yeniden başlat.

virüs programının firewall ayarlarında dosya paylaşımını engellemiş olaiblir oradan açabilirsin eğer paylaşım olmazsa. sabit sürücüleri de paylaşıma açıyosun. afiet olsun.
  • sokak cocugu  (26.11.09 00:08:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.