[]

işid

birleşmiş milletler çatısında suriye'ye (işid bölgesi) yapılacak bir askeri müdahale söz konusu değil mi artık? bu saldırıların sonu gelmeyecek gibi.




 
Bm güvenlik konseyinde rusya olduğu sürece öyle bir müdahale falan yok. Bence zaten gerek de yok, Işid her gün geriliyor.


  • babilbaligi  (15.07.16 09:18:52) 
asıl problem suriye falan değil.

asıl problem islam. avrupada en kısa zamanda camilerin ve islami yayınların yasaklanmasını bekliyorum.
  • tchuck  (15.07.16 09:22:00) 
pkk terörünün sebebi de mi islam?


  • ne nicki be  (15.07.16 09:35:32) 
@babilbaligi

ışid gerilemiyor geri çekiliyor ve bölgeyi hakimiyeti altına tam olarak almıyor koalisyon uçaklarına kolay hedef olmamak için. Hava kuvvetleri oradan ayrılınca tekrar oralara saldırıp ele geçiriyorlar.

Devletlerin Işid bölgesine kara operasyonu yapması tamamen kendi siyasi çıkarlarına göre şekillenir. Eğer kara operasyonu yapılmasını isteyen halkın sayısı yapılmasını istemeyen halkın sayısını geçerse anında operasyonu başlatırlar. Oy hesabı işte.

Şuan halk ışidin yaptıklarından nefret etse de oraya asker çıkarıp savaş başlatsak bizim çocuklarımız ölüyor elin pis arabı yüzünden. Bizim sorunumuz değil bizene amk modunda olduğu için operasyon taraftarı pek yok ama yavaş yavaş artıyor bu saldırılarla.
Tabi bu saldırıların artması muhafazakar sağcı partilerin iktidara gelmesini de sağlıyor.
  • Nox  (15.07.16 09:43:41 ~ 09:46:18) 
pkk ile ışid'i aynı potada eritmeye çalışan gerizekalıdır benim nazarımda. son dönemde moda oldu da yeri gelmişken söyleyeyim dedim.


  • istististist  (15.07.16 09:45:36) 
@Nox; mesela, geri ele geçirdikleri bir şehir, kasaba adı verebilirsen öğrenmiş oluruz.

Işid'in en büyük ticaret ve yardım kapısı olan Türkiye ile bağlantısı kesildiğinden beri iki şey yapmaya tçalışıyor; birincisi ufak da olsa tekrar bağlantı kurmak ve tırların işleyebileceği bir güzergah sağlamak. İkincisi de kendini kuşatma altında yaşayabilen bir örgüt haline getirmek.

Kuşatma altında yaşayan bir örgüt olmak tehlikeli olduğu için el-kaide'nin yıllarca yaptığı şeyi yapıyor; hücrelerini dağıtıyor ve ses getirecek eylemler düzenliyor.

Dolayısıyla sizin Suriye'de Işid'i bitirmeniz güç kaybettirse de yok etmiyor.

Bir de tabi Işid militanlarını açık cezaevinde tutan, bombayla yakalnmasına rağmen tutuksuz yargılayan, üniversite hastanelerinde tedavi ettiren, dergi yayınlamasına göz yuman it köpek sürüsü bitmedikçe Işid gibi bir örgütü bitirmek mümkün değil.
  • babilbaligi  (15.07.16 09:49:18) 
Işid'in fonksiyonu henüz bitmedi. Abd kurduğu örgütü amacı bitmeden yok etmez...


  • kartallar yuksek ucar  (15.07.16 09:51:12) 
asıl problem ışid'e eleman sağlayan diğer terör örgütlerine batının verdiği destek ve iğrenç vahabi zihniyetin anayurdu arabistan'ın dünyayı tehditlerle (petrol parası) kontrol etmesi. bizimkiler bile suudi tehditinden sonra suriye ile barış esad gitmeden olmaz demeye başladılar. halbuki 3 gün önce suriye ile ilişkilerimiz iyileşecek diyorlardı.


  • burya  (15.07.16 09:53:09) 
bu saldırılar ışid bölgeden bölgeden atıldığında da devam edecek ne yazık ki. beyni radikal islamla yıkanmış bir nesil bırakacak örgüt arkasında işgal ettiği yerlerde. ayrıca abd'nin ırak savaşında yaşadığı deneyimlerden sonra kimse, aptal değilse, kara harekatı yapmaya yeltenmiyor haklı olarak. kürtlere ve ırak ordusuna destekle bitirilecek ışid planda.


  • sporty  (15.07.16 10:02:30 ~ 10:03:00) 
@ne nicki be: IŞİD Kuran'ın "Müşrikleri nerede görürseniz öldürün" ayetini uygulamıyor mu?

Ha pardon dönemin şartlarına göre bu ayet Mekke ve Medine arasındaki siyasi ve askeri çatışmanın olduğu bir ortamda gönderilmişti değil mi? Yani bugün uygulamaya gerek yok.

Peki......

Diğer ayetleri niye dönemine göre değerlendirmiyor da "Kuran bütün insanlığa ve bütün çağlara seslenmiştir, dönemin şartlarına göre değerlendirilemez." diyoruz. Mesela Başörtüsü, Oruç ve Namaz ayetleri..

Kısacası İslam büyük bir reformasyon geçirmedikçe Terörle anılmaya devam edecek. Bu IŞİD'den önce de böyleydi. IŞİD'den sonra da böyle olacak. Çünkü günümüz İslam anlayışı Siyasal İslam denen iğrenç bir paradigma ile iyice saçmalıyor. Din devlet işlerine müdahele edemez. O küfrettiğiniz Laiklik bunu engelliyor işte. Yo, hayır biz dinimizi yaşarız diyorsanız, zaten bugün cihat ilan eden IŞİD de dinini yaşıyor. Hem de tam da ayetlerde yazıldığı gibi.
  • burya  (15.07.16 12:50:07) 
t24.com.tr

dilipak bile mantıklı bir analiz yapmış bu konuda bakın.

şii terör örgütleri diyerek yine dengelemeye çalışmış gerçi de.
  • burya  (15.07.16 14:55:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.