[]

İlişkiler konusunda kafayı sıyırdım galiba

Önsöz: 26 yaşında erkeğim. Anlatacaklarım pek önemli ya da özel şeyler değil açıkçası. Son 7 aydaki aşk hayatımın ve hayal kırıklıklarımın tamamı. Geldiğim nokta itibariyle kendimi tuhaf hissettiğim için, biraz da içimi dökmek için anlatıyorum. Hikayemi, isimleri değiştirerek anlatacağım.

Yılbaşından hemen önce Hazal ile tanıştım. Karşılıklı bir ilgi oldu bir hafta kadar. Kız yurt dışında okuyor, birkaç haftalığına buraya gelmişti, kız buralı. Yılbaşı gecesi kafası çok iyiyken yakın dans ettik. Film gibi bir senaryo sonucunda öpüşmenin eşiğinden döndük. İlerleyen günlerde kahve içmeye içmeye davet ettim. Yakında okul için şehirden ayrılacağını ve yılbaşı gecesi çok sarhoş olduğunu söyleyerek reddetti. Akabinde kızdan çok hoşlandım, bayağı etkiledi beni bu olay. Bir hafta boyunca ruh gibi gezdim, sonra nasıl hissettiğimi ona anlattım, geçiştirdi. Anlattığım için içimi döktüm, rahatladım biraz. Sonra gitti şehirden.

Ardından 3 ay boyunca birkaç kez tek gecelik ilişkim oldu sadece.

Nisan'da Zeynep ile tanıştım dans kursunda. Karşılıklı yoğun bir elektrik başladı. Çok etkilendim kızdan. Tam resmi olarak yürümeyi planlarken birkaç haftalığına ayrı şehirlere düştük. Bu arada birkaç tek gecelik ilişkim oldu. Dönüşün onun da girişimi ile buluştuk, çok güzel 2 günlük buluşmalar, flört yaşadık. Akabinde bu kıza açıldım. Yakın zamanda kötü bir ilişkiden çıktığını, biraz zamana ihtiyacı olduğunu söyledi. Büyük hayal kırıklığına uğradım ama tamam dedim. Özel ilgiyi kestim, karşılaştıkça normal muhabbet ettim. Bir ışık gelse yürüyecektim yine ama olmadı, ben de saldım.

Haziran'da Hazal yaz tatili için şehre döndü. Nisan'da da kısa süreliğine geldiğinde karşılaşmıştık, pek ilgili değildi bana. Bu sefer biraz ilgili bir tavır takındı, ama net değildi asla. Önceden kahve içmeye davet ederek resmi olarak yürüyüp reddedildiğim için, artık ben bariz bir girişimde bulunmak istemedim. Ama sürekli karşılaşınca ilgim arttı yine. Arkadaş ortamımız kaynaştı sayılır, vakit geçirdik biraz. İnceden yürüdüm 1-2 kez. Bazen ilgili görünmesine rağmen istediğim karşılığı alamadım, ümidi kestim.

Ümidi kesince Tinder'ı kurdum, tek gecelik bir ilişkim oldu, üzerimdeki burukluğu attım. Hemen ardından Hazal'ın bir sevgili yaptığını gördüm. Tek gecelik ilişkim olmasa yıkılacaktım ama öyle olunca biraz koysa da çok üzerinde durmadım.

Mayıs'tan itibaren, bir zamanlar Tinder'dan tanışıp bir randevuya çıktığım ama sonrası gelmeyen Merve ile karşılaşmaya başladık. Sürekli gittiğim barda çalışmaya başlamıştı. Biraz muhabbet ettik denk geldikçe. Sonra bir akşam sürekli benim masama geldi, uzun uzun sohbet etti. Birkaç hafta sonra şehri temelli olarak terk edeceğinden bahsetti. Yarın kahve içelim dedi. Çıktık. İki gün sonra barda uzun uzun sohbet ettik, beraber çorba içmeye gittik, evine bıraktım. Ertesi gün gene buluştuk. Daimi buluşmalar sonucunda iyice hoşlandım kızdan (Buluşmalarımızın bazılarını Hazal gördü ve ilgili bakışlar attığını fark ettim. Bu sırada sevgilisiyle ayrılmış zaten). Geçtiğimiz cumartesi gene çıktık, Merve'ye açıldım. Beni net bir şekilde friend zone'a aldı. Yine de sabaha kadar takıldık, evine bıraktım. Eve geldiğimde kendimi çok kötü hissediyordum. Pazar günümü depresyonda geçirdim.

Salı günü depresyonum geçti gibi, şaşırdım. Arka arkaya yaşadığım hayal kırıklıklarından dolayı bir süre boyunca kimseye yürümemeye, kendimi aksattığım işime vermeye karar verdim.

Dün akşam bir konsere gittim. Hazal sarhoştu gittiğimde. Her sarhoş olduğunda olduğu gibi beni çok sıcak karşıladı. Dansa davet etti, dans ettik biraz. Sahildeki after party'de 1-2 kez yanına uğradım. Son gittiğimde berbat haldeydi. Kusmuş, dehşet sarhoş ve yorgunmuş. Oturduk biraz yan yana. Sonra el ele tutuştuk, başını omzuma dayadı, belinden kavradım. Omzuna bir öpücük kondurdum ama çok sarhoş olduğu için ilerlemek istemedim. Çok geçmeden bahane bulup kaçtı zaten.

Denize girdim çıktım. Sonra Jale ile karşılaştım. Jale, bundan bir ay öncesine kadar, sürekli gittiğim bardaki barmenin manitasıydı. Manita diyorum çünkü tanımlı bir ilişkileri yoktu. Public ortamda sarmaş dolaş, ama kendilerine sevgili demiyorlar, ama fuck buddy de demiyorlar. Barmen arkadaşım sayılır. Bir yıldır tanışıyoruz, aramız iyi ama süper kanka da değiliz. Arada dertleşiriz. Jale bunu bırakmış. Jale'yi ilk gördüğümde ilgilenmiştim ama sonra barmenin manitası olduğunu öğrenince herhangi bir girişimim olmadı. Neyse, Jale ile muhabbet ettik biraz, ilgili davrandı. Denize girelim mi dedi, girdik. Denizde yakınlaştık, öpüştük filan. Sabaha doğru arkadaşları ve beni eve bıraktı, görüşelim dedim arabadan inerken.

Bugün Merve mesaj attı. Taşınacağından bahsetmiştim. Eşyalarını kargoya taşımak için yardım edeceğim konusunda söz vermiştim önceden. Yapalım mı dedi, gittik. Leş gibi terledim, hayvan gibi yoruldum. Ardından bir kahve ısmarlayayım dedi. Starbucks'ta Hazal ve arkadaşlarıyla karşılaştık. Seslendim, "ayıldın mı?" diye sordum, millet güldü. Giderken selam verdik yine, yüzü düşük şekildeydi Hazal. Merve'yi evine bıraktım. "Çok yardımın dokundu bana, yarın sana yemek yapacağım" dedi. Giderim belki ama bir beklentim yok.

Akşam olunca anca vakit bulup Jale'ye mesaj attım. 2 satır konuştuk şimdilik...

Elde ne var?
- Merve 3 gün sonra burdan ayrılıyor zaten, başlamadan bitmiş bir hikaye. Sevişsek bile tek seferlik olur.
- Hazal'ın kafası iyi oldukça bana sarıyor. Ondan çok hoşlanmıştım, halen beğeniyorum çok, ama hiç stabil görünmüyor. Bir kez daha deneyip hayal kırıklığı yaşamaya mecalim yok.
- Jale piyangodan çıkmış gibi oldu. Devamı olabilecek bir şey mi bilmiyorum. Beğendiğim tarzda biri, normal şartlar altında tanışıp birlikte olsak çok güzel olurdu. Ancak hem arkadaşımın ex'i, hem de benim bu karışık dönemime denk geldi. Benim tutumum nasıl olacak bilemiyorum. Onunkini de bilmiyorum.

Şunu belirtmek isterim; kendimi övmeye çalışıyor gibi görünebilirim ama niyetim o değil. En uzun ve en ciddi ilişkim biteli bir yıl oldu, o zamandan beri sevgilim ya da düzenli görüştüğüm biri yok. Bisürü kızla bişeyler yaşadım bu bir yılda ama toplasan 15 defa sevişmedim bir yıl içinde. Son iki ayda sadece bir kez seviştim. Mesele sevişmek de değil. Eski sevgilimle bitince, bir başkasından kolay kolay hoşlanamayacağımı düşünmüştüm. Hazal, Zeynep ve Merve'den hoşlandım gerçekten (şimdi Jale'den hoşlanma ihtimalim var). Demek ki hoşlanabiliyormuşum, o konuda sorun yok. Ama hiçbiriyle birlikte olamadım. Hepsi hayal kırıklığı. (Jale belirsiz)

Problem ne acaba? Yanlış kişilerden mi hoşlanıyorum? Süreci mi yönetemiyorum? Bir süre aseksüel takılıp duygusal olarak da kendimi dinlendirsem mi diye düşünüyorum... Ne yapacağımı bilmiyorum, ve işin kötüsü; kendimi tanımakta zorlanıyorum bu yaştan sonra. "Çok fazla kız var, birine odaklan" diyeceksiniz ama öyle de değil. Sırasıyla Hazal, Zeynep, tekrar Hazal ve sonra Merve'ye odaklandım, o dönemlerde sadece o ankini istedim. Sadece son bir haftada işler iyice karıştı, benim de aklım karıştı.

Buraya kadar okuduysanız zaten helal olsun, içinizden ne geliyorsa yazın.

 
Sanırım genelde sevgilili/karılı/kızlı bir hayatın olduğu için yasadigin boşluk seni böyle ufak da olsa her ilgi gösteren kadına aşık olma derecesine getirmiş. Bence boşluktan yani. Kadınlar garip bu şekilde bunu hissediyor mu desem, o şekilde bir elektrik mi yayıyorsunuz desem; çok cazip gelmiyor açıkçası boşluktaki erkekler. Niye gelsin ki; hazal yoksa merve, merve yoksa jale var.


  • piremses  (14.07.16 23:09:40) 
nasıl becerdim bilmiyorum ama okudum.
bir süre ara vermek iyidir

  • elestirman  (14.07.16 23:14:18) 
İnciciler için özet: Hale, Jale, bütün mahalle.

Çok boş vaktin var herhalde, bunları yazıya dökmen bile vakit kaybı.
  • buzbebek  (14.07.16 23:22:51) 
bence bu ara boşken tek gecelik birkaç ilişki yaşa kendine gel.


  • kelepir  (14.07.16 23:25:39) 
@suicides underground, merhaba ben yuzir

Long live, sana gelecek olursak. Bence ilk olarak nasil bir iliski istedigine karar vermen lazim. Hem kizlardan hoslandim diyorsun, hem de bir yandan tek gecelik iliskilere devam. Senin ne istedigini anlayamadim ben de. Bir sure bence de ara ver.
  • yuzır  (14.07.16 23:27:55) 
@piremses: Asla playboy olmadım ama çok yalnızlık çekmediğim de doğrudur. Ancak son bir yıldır duygusal bir yalnızlık çekiyorum. Söylediğin doğru; bana karşı ilgisi olduğunu hissetmediğim herhangi birinden hoşlanmadığımı fark ettim. Ama her benimle ilgilenenden de hoşlanmıyorum, bazıları sadece cinsellik oluyor. Dediğini dikkate alacağım; boşluktan ziyade daha kendinden emin olmaya çalışacağım.

@st curse: Hoşlandığım kızları seçemiyorum. Beğenip yürüyeceğim, sevişmek istediğim kızları seçebiliyorum ama mesele bir şeyler hissetmeye gelince o iş öyle olmuyor. Yine de dediğini anladım, dikkate alacağım.

@yuzır: Gerçekten de en büyük problemim ne istediğimi bilmiyor olmak galiba. Ara ara bildiğim oldu, o zamanlar da elde edemedim istediğimi.
  • long live rock n roll  (14.07.16 23:33:30) 
@long live, biraz kendine zaman ver, kendini bu konuda tanimakla ilgilen


  • yuzır  (14.07.16 23:43:29) 
dehşet.. tam bir çılgınlık.

yalnızca kendi narsistik güdülerini herhangi bir yoldan tatmin etmenin peşinde olan bi takım oluşumların nereye gittiği belli olmayan rastlantısal yönelimleri.. ben ben ben, herkesin derdi ben. ama sadece başkaları üzerinden var edilmeye çalışılan bir ben, kendi kendisini var edemeyen, iki dakka yalnız kalmaktan deli gibi korkan bir "ben".

ve şu ilişkiler pazarında her insanın (ya da malın) başka bi yerlerde daha gelişmiş bi modeli illa ki var. herkesin gözü dışarıda, herkes daha iyisinin peşinde, gözleri karşısındakine bakarken aklı başka yerlerde: "ya başka birilerini, başka bişeyleri kaçırıyorsam?"

ve henüz denemediğimiz bir sürü ürün daha var. belki çok daha iyileri..
bir yandan da bizden daha iyi modellerin var olabilme ihtimalinin o sürekli can sıkıntısı..

durulmazsan delireceksin zaten.
  • gloomystorm  (14.07.16 23:48:51) 
Abi kusura bakma dayanamadım yarısında bıraktım. Ama anladığım kadarıyla pozitif bir insansın. Aramayı bırakma bulursun. Yeterki sevgini haketmeyen insanlara değer verme.


  • steve rogers  (14.07.16 23:50:45) 
hoşlandıkların, uzağa gidecek olanlar ile aa biz arkadaşız canııım diyenler. sebeb "piç adamı tercih sebebleri" ile aynı, senin için gitmesinler, senin için beklesinler falan filan.

Bu hanım kızlardan herhangi biri yaa tamam o zaman ben gitmiyorum burada kalayım bir ilişkimiz olsun diyince yusuf yusuf moda geçersin bence.
  • selam  (15.07.16 00:01:17) 
Bence burda yaklaşımında sorun var kızlara karşı. Ya da ilişkilere karşı. Direkt bir şey hissetmeye odaklı yaklaşıp mucizeler mi kopsun istiyorsun anlamadım ama bu kızların hepsine 'bir şey hissetmek/bir gece de olsa ilişki' amaçlı yaklaşmışsın gibi geldi bana. Elbette bu da bir karar ve yaşam tarzına hizmet eder ama senin istediğin bu mu gerçekten yoksa ciddili paylaşımlı, muhabbet edebildiğin, ne bileyim ortak bir şeylerle eğlenebildiğin -seks dışında- daha istikrarlı bir ilişki mi? Galiba ne istediğini bilememek ve boşluk değerlendirmek senin şu an yaptığın.

Yargılamıyorum bu arada bunları söylerken, lütfen yanlış anlaşılmasın.

Problem mi bütün bunlar? Bence değil, ama sen problem gibi hissediyorsan, huzursuzsan bir sorun var demektir, biraz kafanı dinle ve inzivaya çekil bence. Bir de insanlarla arkadaş olmaya bak öncelikle...


Sevgiler.
  • amelie poulain  (15.07.16 00:02:47) 
Eternal sunshine of the spotless mind sendromu bu ahaha. Orada da Joel kendine bu soruyu soruyordu: youtu.be Yakınlaştığınız kadınların kendilerince geçerli bahaneleri varmış; şehir/ülke dışına giden, ilişki yaşamaya hazır olmayan vs. Bahsettiğiniz durumlarda olumlu sonuç alamamanız çok da beklenmedik bir şey değil. Bence olay bu kadar kısa sürede bu kadar kişiden hoşlanabilmiş olmanız. Duygusal yalnızlığınızdan ötürü sürekli radarlar açık geziyormuşsunuz gibime geldi, bir süre ilginizi başka yönlere kaydırarak hayattan farklı şekillerde keyif almaya bakın.


  • pike  (15.07.16 00:09:28) 
Bunları anlatmaktaki asıl amacın bence burda olan eski sevgiline bak gittin ama elimi sallasam ellisi mesajı vermek. Kız haklıymış... Bence de ara ver biraz hayatında sürekli birisi olmak zorunda değil. Evet.


  • beni taniyan yok bu sehirde  (15.07.16 00:40:43) 
Saygi duyuyorum


  • thewizardofearthsea  (15.07.16 00:41:18) 
@amelie poulain: Genellikle bir paylasim yapabildigim ya da kafa yapimin uyacagini dusundugum kisilerden hoslaniyorum zaten. Sadece guzellik degil. Daha ziyade tarz, hayata bakis acisi vb. Durum bu olup hoslaninca da, bir gece dahi olsa iliski istiyor insan. Hoslandigim kisiye karsi uzun vadeli planlar yapmaya ihtiyac duymuyorum, hissettigim gibi, akisina birakmak istiyorum.

@pike: Radarlar acik gibi, evet, cunku duygusal aclik var, evet. Ama her ilgi duyana kapilmiyorum. Hoslandigim 3 kisi saydim. Bu donemde sevistigim 6-7 kisi oldu. Soguk bir seks degildi belki ama ozel bir hoslanma degildi hicbiri.

@beni taniyan yok bu sehirde: Abi elimi sallasam ellisi degil ki. Kime deger verdiysem olmadi o is. Birlikte olduklarim hep onemsiz seyler. Zaten eski sevgilim, ayriligimizdan sonra casual sekslerimi kiskanmiyordu asla, bir seyler hissettiklerimi kiskaniyordu. Uzerimde onun laneti devam ediyor olabilir.
  • long live rock n roll  (15.07.16 01:00:39) 
Solda görüp tıkladım. Yazıyı okurken yarısında yazara baktım tanıdık çıktı.

Öncelikle gece gece çok eğlendim. Çok güldüm teşekkür ederim. Bence sen de çok eğlenmişsindir komik hikayeler biriktirmişsin.

Pazartesi gecesi gördüğüm rüyada evlenmiştin. Herzamanki kadar mutlu idin.

Kızların hiçbirine yürüme. Çünkü hepsi zorunlu tercihler gibi birşey olmuş. bundan da çok hiç birisini psikolojik olarak sağlıklı görmedim. sana aşık da gormedim. Bir de onlar nasıl free ve relax takılıyorsa sen de öyle takıl. Sürekli birilerinin olmasını düşünmek zorunda değilsin yahut adı illa ilişki olmak zorunda değil. Bırak nasıl yürüyorsa gidiyorsa gitsin ilişkiler, sadece tadını çıkar. Bukadar düşünürsen mutsuz olmaya devam edersin. Ama tabi illa ilişki istiyorsan bilemem.

Kızlara tek tek gelecek olursak;
Dans kursundaki zeynepi salla. Yeteri kadar hoşlanmamış. Yeterki kadar hoşlanan kızlar zaman fln dinlemez yapışır dudaklarına.

İlla yazacaksan hazala yaz. Yazmazsan içinde kalacak çünkü. Hazal senden hoşlanıo anlattığına göre ama bir ilişkiye hazır olmak istemediği için seni harcamak istemiyor da olabilir. Ya da kızlar birinden hoşlanırken başkasından da hoşlanabilir. Bu biraz karışık bir durum. Şöyle oluyor birine yoğun bir çekim hissederken onu kafanda hayatında geri plana atıp karşında oturan hoşlandığın çocukla kendini tatmin ediyorsun o an. Hazal anın tadını çıkarma peşinde gibi. Geldiği gibi sevgili yapıp 2 3 haftada ayrılmalar fln.

Merveyi de salla. Giderayak tadını çıkarıyor senin, ayrılık seysidir o oluyor. Giderken birilerine baglanmak yahut son anlarin tadini çıkarmak istiyorsun. Bunyeye gore tercihler değişkenlik gosterebilir.

Jaleye gelirsek, seni butun yıl gözüne kestirmis olup (begenme manasında) sevgilisinden ayrılınca senle görüşmek istemis olabilir. Yahut çocuğa nispet yapmak icin iyi bir yem de olabilirsin. Biraz daha takilırsaniz o gorur bu gorur cocugun haberi olur sonucta. Bunu iyi ayırt et.

Ha bir de gün gelir açık açık değer vermen gereken kişiye iyi ki evini tasirken yoktum ilgilenmem gerekirdi dersin, sonra gün gelir gidecek kız sana söz verdirip eşyalarını sana taşıttırır. Uyanık ol kullandırma kendini. Ha bir de elindekini kaybedene dek bekleme.
  • mobydick  (15.07.16 01:25:00 ~ 01:30:57) 
Barışın kurtulun bence. O da mutlu değil sen de. Bi de mesajlarına zamanında cvp yazarsan evlenirsiniz valla hadi hayırlısı.


  • beni taniyan yok bu sehirde  (15.07.16 01:25:36) 
Off çok sağlam laf gömmüş ayıp be olm, sevgilin evini taşırken iyi ki yoktum hiç ilgilenemezdim dedin de merveye kendini mi kullandırtttın, vazgeçtim aman barışmayın.


  • beni taniyan yok bu sehirde  (15.07.16 01:28:27) 
kampanya baslatiyorum #mobydickvelonglivebarissin


  • yuzır  (15.07.16 01:28:55) 
Barışmasınlar @yuzır yaa şuna bak, mobydick daha iyisini hakediyo bence.


  • beni taniyan yok bu sehirde  (15.07.16 01:29:44) 
@beni taniyan, yaa kararsizim, mobydick'in actigi duyurulari okuyunca long live daha iyisini hak ediyor demistim. Simdi long live'in ve mobydick'in cevabini okuyunca mobydick daha iyisini hak ediyor dedim :(


  • yuzır  (15.07.16 01:31:14) 
eski sevgiliye duyuru aracılığıyla ilişki tavsiyesi veriliyor.

ne kadar da çağdaş bir ortam ^^
  • nrmnm  (15.07.16 01:32:18) 
Oha benimkinden daha karışık bi aşk hayatı ki ben haftada bi birinden hoşlanmama ragmen idler bu kadar karışmıyor. Respect! Biraz dinlen bence, gerekiyorsa evden çıkma, tinder kurma, kızların eşyalarını taşımaya gitme. Ortamlardan uzak dur biraz. Kafam zaten iyiydi, iyice iyi oldu sayende.


  • damdanakan  (15.07.16 01:36:42) 
www.geek-pride.co.uk

Not: duyuruyu okumadım moruk. Kusura bakma. :)
  • yirmisantim  (15.07.16 01:41:39) 
okudum. uzun yazıları "ayy nasıl okuycaz" diyenlerin kitap falan okurken de bu kadar üşendiklerini düşünüp üzüleceğim bu gidişle. uzunsa, zor geliyorsa okumadan geçersin, bir de duruma "sanki uzun yazı yazmak çok abukmuş gibi" bir tepkiselleştirme tepkisi vermek gereksizdir. yani uzun yazı yazanla aynı kapıya çıkıyor. sizin de boş vaktiniz var ki o tarz "işlevsiz" bir yorumu yapabiliyorsunuz. neyse bunu uzatmayayım. bir ara buna özel bir duyuru açar, orada eleştiririm..

@long live rock n roll;

bence anlamlandırılması gereken bir durum yok bu süreçte. sadece "olan bu" işte. sadece anlamadığım kısım şu;

> Tek gecelik ilişkim olmasa yıkılacaktım ama öyle olunca biraz koysa da çok üzerinde durmadım.<

demişsin ya. ilişki kavramını en büyük haliyle "cinsellik" olarak görüyor olabilir misin? çünkü tek gecelik cinselliği yaşamasaydın daha çok koyacakmış. yani asıl istediğin kişiyle yaşayamadığın şeyi tek gecelikle yaşayıp biraz o açlığı bastırmış gibisin.
  • matrix  (15.07.16 03:55:28) 
Yüzüme tokadı yedim. Olayı en iyi tahlil edip en doyurucu cevabı veren @mobydick oldu haliyle, beni çok iyi tanıdığı için.

@mobydick-@beni taniyan yok bu sehirde-@yuzır: "iyi ki evini tasirken yoktum ilgilenmem gerekirdi" demiş olabilirim ama kesinlikle espri olaraktır bu. Bu kadar hayvan değilim. Sevgilimin taşınmasına yardımcı olmaktan mutlu olurdum, eğer o anda şehir içinde olsaydım.

@matrix: Elbette cinselliğin ilişkilerde önemli bir payı var. Tek odağım bu değil tabii, diğer hoşlandıklarımı tercih ederdim, gerek cinsellik gerekse de düzenli ilişki olarak bin kere tercih ederdim. Ama evet, biraz o açlığı kapatmış saydım kendimi. Aslında tam olarak demek istediğim şuydu: Eğer o dönemi tamamen yalnız geçirseydim iyice koyacaktı. Ama kızdan ümidi kestiğim için bir ilişki yaşadım (kızla flört başlarken Tinder'ı silmiştim, ümidi kesince tekrar yükledim). Bi birliktelik yaşayınca da en azından özgüvenim biraz yerine geldi o sırada. Zaten kızdan ümidi kesmişim, bir de ben yalnızken o birini bulsa hem üzülecek, hem de iyice ezik hissedecektim kendimi. Böyle olunca yine üzüldüm ama özgüvenimi yeni tazelediğim için o kadar yıkılmadım.

Ayrıca mobydick ile olan geçmişimizi de takip edip yorumlayanlar, beni eğlendiriyorsunuz :) Teşekkürler yorumlar için. Barışma önerilerine ise yanıt vermek istemiyorum.
  • long live rock n roll  (15.07.16 11:05:15 ~ 11:10:46) 
Tüm hatunlar seni ego booster olarak kullanmış. Ben diyim Jale'den de iş çıkmaz. Bence tipsiz geliyorsun.

Genellem yapmayı sevmem ama bu konuda yapayım. Kızlar 2 konuda reddeder:
1- Çok iyi arkadaştır, sevgili olup bok olsun istemez: Senin hiçbir kızla böyle bir arkadaşlığın yok.
2- Daha iyisini bulabileceği garantidir. Karşıdakini beğenmiyordur: Sen bu kategoridesin.
  • lcha  (15.07.16 11:32:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.