[]

Bilgisayarım neden ısınıyor ?

Sevgili üyeler. Bilgisayarım olan alet bir süredir çok ısınıyor. Lenovo Z570 kendisi. Eskiden GTA 5 filan oynardım bana mısın demezdi. Sonra format attım kendi çabalarımla. Win 7 iken Win 10 yaptım. O günden beri İnternete girince bile ısınıyor. Ayarlardan güç tasarrufuna getirdiğimde ısınmıyor ama. Termal Macunu yenilemek dışında bir önerisi olan ?




 
sürücülerin güncelemeyi. ozellikle ekran kart ve sogutma icin bir yazilim olabilir. lenovo'nun sitesinden kontrol et.


  • helenart  (14.07.16 22:07:30) 
Bende de azcık modifiyeli z580 var, açıp fanı temizledim, termal macun sürdüm ama oyunlarda ısınmadan ötürü çok kastırdı. Gidip zalman laptop soğutucusu aldım, makina "idle" durumdayken sonuçlara bak :

i.imgur.com

edit : (bkz: dizüstü bilgisayar soğutucu/@kimlanbu)
  • kimlanbu  (14.07.16 22:09:37 ~ 22:11:41) 
Mevsim yaz, hava sicak. Bir de toz filan biriktiyse etkiler.


  • fortisvita  (14.07.16 22:12:41) 
windows 10'daki anakart driverlarıyla ilgili bi sıkıntı olabilir fanlar aktif modda bile tam çalışmıyodur.

güç ayarlarında soğutma poliçesi aktif mi onu kontrol et (fişe takılı mod için) bir de maksimum işlemci hızını %100'den %99'a çekmeyi dene.

ingilizcen varsa bir de google'dan araştır derim kesin başkalarına da denk gelmiştir böyle bi sorun muhakkak
  • yuto  (15.07.16 09:51:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.