[]

izmir vs istanbul

eşimin kpss den izmir de bir memurluk kazandı ancak gitmek konusunda derin düşüncelerimiz var. konu parasal değil. şehir seçimi olarak iki şehre de hakim kişilerin yorumları ne olur. istanbul da çamlıca da yaşıyoruz. izmir de huzur bulabilir miyiz ? yoksa alışma problemleri çeker miyiz? sosyal tipler değiliz bu sebeple arkadaş çevresi açısından problem yok.




 
paran varsa her yer cennet. yoksa her yer cehennem. izmir istanbul çok farketmiyor. istanbulun küçüğü işte.


  • kelepir  (14.07.16 17:00:50) 
hele ki çocuk yapma fikriniz varsa, düşünmeyin taşının :') izmirden istanbula alışmak zor da, istanbuldan izmire alışmakta hiiç sıkıntı yaşamazsınız. tek eksiği var, sosyal etkinlik, konser vs. ona da değer.


  • freya  (14.07.16 17:01:01) 
@kelepir bir yeri cennet edecek para yok. normal maaş + ofis geliri ve az biraz da birikmiş var.

@freya bizim pek etkinlik kafamız yok ya. malız biraz bu konularda.
  • tukenmez adam  (14.07.16 17:06:11 ~ 17:06:29) 
Ben sırf istanbul'daki trafikten, kalabalıktan kurtulmak için yine giderim izmir'e. Ayrıca canın mi sıkıldı? Atla arabaya, otobüse; haftasonu pansiyon kirala denize git. Istanbul'u mu özledin? Al bileti uygun saat ve güne git, gez gel.

Her şekilde izmir derim ben.
  • fraise  (14.07.16 17:08:37) 
Ben izmir'den istanbul'a yeni gelmiş biri olarak şöyle söyleyeyim, buradaki arkadaş çevrem ve aldığım maaşı izmir'de bulsaydım kesinlikle gelmezdim. İstanbul benim için sosyal ve maddi açıdan daha iyi olduğu için geldim.


  • himmet dayi  (14.07.16 17:09:05) 
Sıcak faktörünü gözardı etmeyin.


  • hair freak  (14.07.16 17:14:15) 
kesinlikle izmir, istanbul'dan kaçmak için yer arıyor herkes. istanbulluyum doğma büyüme ama çalışan için bu kadar yıpratıcı bir şehir bilmiyorum. izmir'den gelen her arkadaşım geri dönmek istediğini ama iş olmadığı için dönemediklerini söylüyor.


  • engiribord  (14.07.16 17:17:19) 
İzmir metro bile olmayan bir köy (metro yer altından gider, hızlı gider). Ama sosyal tip değilsen fark etmez hatta İzmir daha iyi, nasılsa evden çıkmıyormuşsunuz.


  • i was made for you  (14.07.16 17:20:21) 
her türlü İzmir hocam. Burası candır. Ulaşım olarak en fazla 1 saat yolda zamanın gider. Ben evden çıkıp işe metroyla 15 dakikada geliyorum. Sessiz sakin muhitlerimiz var oralardan tavsiyelerde bulunuruz.


  • teknikekip  (14.07.16 17:31:30) 
izmirde buyuyup istanbula univ. icin gelip kalmis biri olarak; Izmir guzel ya. isin varsa yani. izmirle ilgili sonradan gelenlerin en sinir oldugu sey Izmir rahatligi, hallederiz yeeaa'cilik. o cok rahatsiz etmezse yasanir.


  • jimicik  (14.07.16 17:37:37) 
biraz gevşeklik var evet, onun haricinde ulaşım sıkıntı değil heryere bağlantısı olan izban ağı var. çok sessiz sakin güzel yerler var. her türlü izmir.


  • hayati cozemeyen adam  (14.07.16 18:02:23) 
Tabii ki İzmir. Böyle bir fırsatıniz varsa değerlendirin derim. İzmir in ' güzelliklerinden' bahsetmeye bile lüzum yok. İstanbul' un stresi, her anlamda risk altında oluşu, kalabalığı vsvs bir ton negatif şey sayabiliriz.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (14.07.16 18:24:18) 
Nasıl bir huzurdan bahsediyorsunuz?

Çamlıca'nın neresi? Aynı huzuru izmirde bulabilmeniz için semtleri iyi araştırmanız gerekiyor. Buradaki arkadaşlar da Çamlıca ve İzmirdeki semtlerini karşılaştırarak tavsiyede bulunmalı.

İstanbulda köprü geçmiyorsanız dramatik bir trafik olmuyor genelde, hatta belki de çok yakınsınız iş yerinize. İzmirde çamlıca ortamını yakaladığınız yerle, çalıştığınız yerin mesafesi önemli.

Yaz aylarındaki sıcağı da göz önünde bulundurun. Verdiğiniz bilgiler çok kısıtlı, şehir değiştirme için bir sürü kriter olabilir.

Son olarak keşke bu araştırmayı tercihlerden önce yapsaydınız, şimdi bir insanın hayallerini karartmaktan bahsediyorsunuz. Yazık oluyor böyle.
  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (14.07.16 18:34:16) 
istanbul'a ozellikle baglayan bir sey yoksa kesinlikle izmir.


  • in vino veritas  (14.07.16 18:34:47) 
izmir çok sıkıcı geliyor bana. bunda biz izmirliyiz diye hava atan izmirlilerin payı çok fazla. şişirilmiş bir balon, içi boş yani.
hem zaten otobüsle uçakla gideceksek bi yerlere mardin'de kars'ta çalışalım. oradan da uçak var nasılsa istanbula. teallam

bu arada çamlıcada çalışacaksa anadolu yakasında oturursanız gayet de güzel olur. karşıyla işiniz de olmaz. istanbulun en mis yeri anadolu yakası bence.
  • cekilmis gayfe  (14.07.16 19:57:17) 
E tabii biz genel olarak istanbul'da kanatlarımizi takarak seyahat ettiğimiz için otobüs, uçak kullanmak abes geliyor.

Benim anlatmaya çalıştığım şey istanbul'un çok uzak olmamasıydi. Ozlenirse ucakla 15 saat yol gitmeye gerek yok. Ayrıca izmir de kars olmadığı için, plajlara, doğal güzelliklere yakın sayıldığı için, istanbul'un gerekdiz kalabaligindan uzak, sakin ve büyükşehir statüsünde olduğu için gayet tercih edebilebilir.
  • fraise  (14.07.16 20:21:49) 
Öncelikle şunu şöylemek isterim; İzmirde doğup büyüdüm ve üniversiteden mezun olana kadar izmirdeydim, 22 yaşıma kadar, sonrasında da 7 yıldır İstanbulda çalışıyorum.

Soruna gelince; bu tercih kişiden kişiye oldukça değişir, kişiye bağlıdır, bence izmirin en büyük avantajları;
-İstanbul'a kıyasla daha az kalabalık,
-Trafikte vakit geçirme süren daha az,
-İstanbul'a kıyasla çok abartılı olmasa da daha uygun fiyatlarla yaşarsın, bunu kiralık evde hissetmen daha kolay,
-Oturduğun semte göre değişmekle birlikte genel itibariyle daha güvenilir,
-İnsanlarla iletişime geçmekte sorun yaşamazsın, insanları gayet rahattır,
-Yaz aylarında her haftasonu sana bir deniz tatili olarak gelebilir, tatil ihtiyacı muhtemelen hissetmezsin, bilimum tatil yerlerine yakın,
-Doğa sever bir insansan yine lokasyon nedeniyle birçok alternatife sahipsin

Bence İstanbul'un avantajı;
-Herşey burada, aklına gelebilecek herşey, sportif, kültürel vb. tüm organizasyonlar burada,
-Yurtdışına vs gideceksen yolun bir kere İstanbul'dan geçer..

Sanırım İzmir'e gitmeniz mantıklı olur, bu da şahsi düşüncem, mutsuz olacağınızı hiç zannetmiyorum.
  • skyfaller  (15.07.16 16:17:10) 
ben de izmirliyim 16 yıldır istanbul'da yaşıyorum . ailem izmir'de olduğundan sürekli gidip geliyorum. bence istanbul'dan izmir'e gitmenin hiçbir eksisi olmayacaktır . hatta dönmek istemezsiniz . benim köyüm diye demiyorum arkadaşlarımdan gören aşık oluyor izmirime .


  • devilone  (15.07.16 16:21:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.