[]

Stajyer ogretmenin cikisini almasi

Arkadaslar merhaba bi arkadasim stajyer ogretmenlik yapiyor okuldan cikisini almasi icin 15 agustos tarihini belirtmisler bu cikis isini daha sonra alabilme gibi bir durumu varmidir bu konuyla ilgili aydinlatabilirseniz cok sevinirim




 
arkadaşınızın durumu anlaşılmıyor.

stajyer öğretmen nedir? arkadaşınız bir okulda mı çalışıyor? mezunsa ve çalışıyorsa stajyer değil ücretli öğretmendir.

arkadaşınız üniversite son sınıfta mı? öyleyse bir okulda formasyon derslerinin stajını yapıyor olmalıdır. bu durumdaki öğrencilere "stajyer öğretmen" deniliyor.

her iki durumda da "çıkış almak" kavramı anlaşılmıyor. nereden çıkış alacak? üniversiteden diploma yerine geçen çıkış belgesi ise arkadaşnız bu belgeyi istediği zaman alır. çalıştığı ya da stajyerlik yaptığı okul ise böyle bir belge veremez.

biraz açıklayıcı bilgiyle aydınlanacağız.
  • conrad moricand  (15.07.16 01:38:35 ~ 01:38:55) 
çok pardon hemen açıklıyorum eksik bir bilgi olmuş. arkadaşım ikinci dönem kpss ile yeni atanması yapılan bir öğretmen ama yeni sisteme göre yarım dönem staj- yani işi öğrenme gibi- bir süreç konuldu ataması antepe yapılmasına rağmen kendi isteğine göre stajını istanbulda tamamladı(böyle bir fırsat tanındı).


şimdi deniliyor ki istanbuldaki kurumdan çıkışını 15 ağustos'ta alabilirsin fakat kendisi o tarihlerde il dışına çıkma zorunluluğu var bu yüzden çıkışı bi kaç gün sonra gidip kurumdan almanın bir mahsuru olurmu?


karışık bir durum aranan bir kaç kurumdan 'biz de bilmiyoruz' cevbını alınca aramızda ataması başka okula olan ve 'çıkış alma' dediğimiz süreçle ilgili bilgisi olan bir arkadaşa akıl danışalım dedik.


umarım daha açıklayıcı olabilmişimdir..
  • formalite  (16.07.16 14:47:56 ~ 14:48:48) 
seminerler 12 ağustos'ta sona erecek. atandığı ve görev yapacağı okul için gerken kararnameler de 15'inden sonra çıkar. bildiğim kadarı ile 29 ağustos'ta tayin olduğu yere belgelerin teslim edilmiş, işlemlerin yapılmış ve göreve hazır olunması gerekiyor. ama 29'una kadar görev olmadığı için bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. ağustosun ilk haftası ilişiğin kesileceği kuruma sormanız yararınıza olur.
duyuruda biri "görev yok bir şey olmaz" dedi diye kendinizi riske atmayın =)

  • pokemonk  (16.07.16 14:57:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.