[]

bilgisayara format attıktan sonra yüklü olan programları nasıl yüklerim?

Merhabalar, bilgisayara format attık veya fabrika ayarlarına getirdik diyelim. Bundan sonraki aşamada en kısa hangi yoldan eskiden yüklü olan programları yüklerim?

Benim tahminim şu, önceden system image alıp format sonrası onu yükleyerek mi. System image bu iş için mi kullanılır?

Bir de recovery drive hangi durumda oluşturulur diye merak ediyorum.

Teşekkürler

 
Teşekkürler, anladığım kadarıyla sizin dediğiniz durum işletim sistemini sadece refresh etmek için geçerli. pekiyi işletim sistemini değiştirecekken, önceden yüklü programları nasıl getiririm? Anladığım kadarıyla bu durumda system image alırsam eski işletim sistemini içerisindeki programlarla beraber komple geri getirmiş olacağım. Ancak ben yeni işletim sistemi içerisinde eski programları nasıl yüklerim diye merak ediyorum.

Böyle bir durumda recovery drive oluşturmam mı doğru olur, eğer öyle ise bu işlem nasıl yapılır?
  • s0phiesw0rld  (14.07.16 13:43:34) 
Yardımcı oldunuz, sağolun. sistem dosyası ile exe dosyasını kastediyorsunuz o zaman?

Bir de system image konusunda doğru muyum diye teyit ederseniz sevinirim:

bilgisayara virus girdi diyelim, fabrika ayarlarına getirip system image yüklemek için kullanacağım o zaman? böylelikle programları kaybetmemiş olacağım. bir de recovery drive'ı hangi durumda kullanacağım?
  • s0phiesw0rld  (14.07.16 16:59:41) 
Tekrar teşekkürler :) yalnız, emin olmak için soruyorum. virus girerse öncelikle format atmalı (veya recovery yapmalı) ardından da eski sistemin imajını mı yüklemeliyim (ki bu sayede hdd önce virusten arınsın)?

yoksa system image ı format atmadan yüklemek virusten arınmak için yeterli olur mu?

recovery drive'ı şunun için sormuştum. denetim masasında "create a recovery drive" diye bir ayar var. dedim, acaba recovery drive ı biz kendimiz oluşturursak system image misali kullanabilir miyiz diye?
  • s0phiesw0rld  (14.07.16 21:31:13 ~ 21:37:06) 
ninite.com işe yarar bir siteymiş bu arada. Son sorum olarak da şunu merak ediyorum. yazılımların setup ı ile exe veya msi uzantılı dosyayı kastettiniz değil mi? Cevap doğru ise mesaj atmanıza gerek yok :D


  • s0phiesw0rld  (15.07.16 07:47:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.