[]

Yüksek lisans devamsızlıktan kalma

Sevgili duyuru sakini er kişiler, askerlikten kaçayım derken alim olan kardeşlerim. Önemli bir mevzuda yorumlarınıza ihtiyacım var.

Şimdi ben bir üniversitenin birinci öğretim tezsiz yüksek lisans programına başvurdum. Tek amacım askerliğimi tecil edebilmek.

Derslere hiç gidemeyeceğim, bu durumda devamsızlıktan kalma, öğrencilik hakkımın sona ermesi ve en önemlisi tecilimi iptal etmeleri gibi bir durum olur mu?

Bir kez kayıt yapmakla 3 yıl tecil hakkı kazanır mıyım, yoksa her dönem kaydımı yenilemem gerekir mi?

Aydınlatırsanız pek sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

 
İki dönem üst üste yenilemezsen atıyorlar ve direk askeriyeye bildiriyorlar tecilin bozuluyor diye biliyorum. Özel üniversite için geçerli. Ahmet Yesevi Üni.'nin tezsiz yüksek programları sadece bu iş için zaten. Küçük bedelli, küçük tecil denebilir :D


  • m3mphis  (14.07.16 11:06:53) 
Sorma dostum benim tecil de halihazırda Yesevi'den :) Eylül'de şimdi bir daha 2 bin küsür bayılmayayım diye bir devlet üniversitesine başvurdum bu sefer. Muhtemelen olacak da ama işte derse hiç gitmeyince nasıl bir süreç işleyecek onu merak ediyorum.

Yesevi parayı yatırmadığın an polisi arıyor :)
  • mate soul  (14.07.16 11:27:44) 
Aynen öyle tamamen ticari yapıyorlar zaten bu işi. Ama devlet üniversitelerinde kontenjan durumu da olduğu için çok çok zor okuldan atmamaları. Kolay gelsin dostum.


  • m3mphis  (15.07.16 00:41:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.