[]

yoga matları neden bu kadar pahalı?

bir de bildiğiniz görece daha ucuz yoga matları satan yerler var mı internet ya da zincir mağaza gibi ?
ist
fiyat olarak:50-60dan daha az olsun görece ucuz dediğim


 
Dechatlonda ucuz, 5-10 liraya mi ne almistim. 50-60dan ucuz diyince acaba daha mi pahaliya aldim diye dusunuyorum, 20den fazla verme ihtimalim yok.


  • fakyoras  (13.07.16 22:26:11 ~ 22:26:51) 
Decathlon


  • archery  (13.07.16 22:26:32) 
internetten baktığımda 50-60 falan diyordu dedim decathlon da böyleyse ama mağazaya girmedim


  • limoncello  (13.07.16 22:28:02) 
Ben bir ara araştırmıştım bu matlar arasındaki farkları.

Temel farkları;

-Kalınlık
-Yapıldığı malzeme

Esas fiyat farkını yapıldığı malzeme oluşturuyor, yoga matlarının en iyileri hareketler esnasında yere adeta yapışan lastik gibi olan ''rubber'' diye geçen matlar. Bunlar genelde 80-90 tl civarında satılıyor. Kalın olunca da çok daha ergonomik oluyor, canınız yanmıyor özellikle de yeni başlayanlar için düşme olasılığını azaltıyor.

Ancak ucuz olup genelde ''fitness matı'' diye satılan matlarda terlediğinizde üzerinden kolaylıkla kolunuz/dirseğiniz ayağınız kayar, yerde sabit durmaz kayar bunlar decathlonda 10 tl'ye bile satılıyor. Islak zemine galoşla basar gibi doğrudan düşersiniz. Genelde inceleri daha ucuz oluyor.

Bir de bazı insanlar kansorejen madde içermemesine dikkat ediyor nispeten organik materyalleri tercih ediyor ama onlar da az biraz kayma yapıyor, yine de pahalı olabiliyor.

Decathlonda yoga matları olarak genelde hep rubber içerikliler ya da eşdeğer malzemeler satıldığı için ''yoga matı'' olanlar 60 tlden başlıyor.

Bodybuilgind ve fitness matı diye satılanlar 10 tl-40 tl bandında satılıyor.

Yani onlar da etiketlerken buna dikkat etmişler özellikle almasınlar diye.

Reyonlar arasında gezindiğinizde malzemeler arasındaki farkı elinizle dokunduğunuzda çok rahat anlarsınız, en pahalıları bildiğimiz silgi/lastik gibi.
  • neferkitty  (13.07.16 22:28:20 ~ 22:36:05) 
www.decathlon.com.tr

bende su var; memnunum.
  • fraise  (13.07.16 22:30:16) 
biraz kaba olacak ama başka bir üslupla anlatamam,
cevap:
çünkü "yogaya merak salan karı* entel dantel karıdır, buna ne geçirsek, bunu nasıl yolsak kar, ne alırsak yanımıza kalır" diye düşünüyorlar.
Decathlon da uygun fiyatlı mat gözüme çarpmıştı, bazen a101, bim mağazalarına bu tür ürünler geliyor ama her zaman olmuyor tabi ki.
  • AWD  (14.07.16 01:20:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.