[]

Seinfeld milyarderleri

nasıl oluyor da bu insanlar jerry seinfeld, larry david falan paranın böyle gerçekten dibine vurdular? jerry'nin yahudi olduğunu konuya karıştırayım mı bilmiyorum.

her 8-9 sezon televizyonda kalan işte everybody loves raymond, friends yıldızları bu kadar zengin oldular mı? eğer işte t-shirt'ten kupalardan kazandıysa bu jerry, neden hiç biz amerika'ya gitmeyip de amerika hakkında herşeyden haberdar olmamızı sağlayan bu american sitcom'larında hiç bahsedilmez veya alaya alınmaz "heryerde de seinfeld işte" falan gibisinden.

30 rock'ın ikinci sezonunda çıktı ortaya istersem NBC kanalını satın alırım falan diye. ne zenginlikmiş arkadaş.

 
türkiye'de evlilik programlarında bile bölüm başına 200 milyar gibi rakamlar konuşulurken, çok daha büyük bir reklam pazarı olan amerika'da son bölümünde adeta hayatı durdurmuş bir diziden bahsediyorsunuz. seinfeld kazanmasın da kim kazansın.

bu arada friends'te çılgın paralar kazanıyordu muhtemelen. sadece seinfeld'e özgü değildir.
  • murtilli  (25.11.09 14:37:48 ~ 14:38:25) 
bence sonuna kadar hakediyorlar(diziler).çünkü bu tip kaliteli,sürükleyici diziler boktan anlarda sığınılacak liman vazifesi gördüğü için bence müzikten,sanatdan bilmem neyden çok daha kıymetlidir.ayrıca elaine oyunculuktan önce de hayvani bir zenginliğe sahipmiş diye duymuştum.


  • tyketto  (25.11.09 14:50:42 ~ 14:51:17) 
@pitch.shifte
gazete de mi ne okumuştum aylık 140 milyar alıyorumuş esra erol.
o kadar yüksek değil yani (oha)
  • humin zararlisi  (25.11.09 15:06:25) 
jerry seinfeld sadece diziyle değil, dizinin getirdiği meşhurlukla kapalı gişe yaptığı stand-up gösterileriyle de parayı kaldırdı baya, 1998'de son gösterisini yapıp bırakmıştı yanlış hatırlamıyorsam. larry david'in curb your enthusiasm dizisi de hâlâ devam ediyor zaten.


  • frant1c  (25.11.09 15:20:18) 
Sadece Jerry Seinfeld'in, 1998'de yani Seinfeld'in 9. ve son sezonundan 298 milyon kazandığını okumuştum.
Final bölümünü 95 milyon kişinin izlediği bir dizidir bu. Karşılaştırma bilgisi vereyim: Lost'un en popüler zamanında bu sayı 11-12 milyon civarında idi..

  • suda balik  (25.11.09 15:55:15) 
seinfeld, her bolumu defalarca izlenmesine, ne olacaginin bilinmesine ragmen oturup hala tekrar tekrar izlenebilecek/gulunebilecek dizilerden. hala bir sekilde izlenmekte, hala tum sezonlarinin dvdleri satilmakta, hala kazanmakta, kazandirmakta.

mesela, lostu takip ediyorum severek ama tekrar tekrar izlemem ya da gidip dvdlerini satin almam, ustelik arada bir sezonu komple kacirdim onlara bile bakmadim. Buradan bile buyuk bir fark ortaya cikiyor aslinda.
  • Labyrinthe  (25.11.09 16:44:44) 
seinfeld ve tayfası, bölüm başına 1 milyon dolar alıyorlardı. Seinfeld'in ayrıca yüzde anlaşmaları da vardı.
Paranın dibine vurdular...

  • godless commie  (25.11.09 17:49:14) 
3 örnek vereyim.

1-) The Simpsons adlı çizgi dizi. Orada baş karakterleri seslendirenlerden bazıları Yılda 200 bin dolar alıyor. Alt tarafı seslendirme yaw.

2-) 24 dizisi. Baş karekter Cek Bavır'ı oynayan Kef Sadırland geçen sene çekilecek 3 sezon için 30 milyon dolarlık anlaşma imzaladı.

3-) Two and a half men. Çarli Şiin yılda 5 milyon dolar alıyor. Oyuncuğu kazma düzeyindedir bu Çarlinin.
  • pichoscosama2  (25.11.09 18:23:11 ~ 18:24:08) 
bir de şunu söylemekte fayda var, seinfeld'i özellikle new yorklular çok benimsemiş zamanında. final bölümünün yayınlandığı gece new york sokaklarında in cin top oynadığı sölenir. biz geç izledik. bu kadar güzel, sürükleyici, güldüren ve seyrettikçe insanı mutlu eden bir dizinin ilk yayınlandığı zamanda ne kadar etkileyici ve moda olduğunu da işin içine katmak lazım. özellikle zamane sikindirik dizileri bile bu kadar etki yapabiliyorken. bence de sonuna kadar haketmiştir hepsi paralarını ve çok normal o kadar kazanmaları. sonuçta tarihin en iyi komedi dizisini soracak olursanız ilgilenen insanların çoğu seinfeld diyecektir.


  • uckac  (25.11.09 19:58:42) 
friends dizisinin 6 oyuncusunun son 2 sezon bölüm başına 1 milyon amerikın dalır aldığını okumuştum. seinfeldin de paranın .. koyması da gayet normal yani. evet..


  • orange coffee  (25.11.09 21:10:22) 
Kendisi aynı zamanda bee movie adlı filmin yapımcısı ve fikir babasıdır. Film için 150 milyon dolar harcanmış, film sadece gişe geliri olarak 366 milyon dolar kazanmıştır.


  • audionaut  (25.11.09 21:40:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.