[]

YL mülakata çağırılacak kişi sayısı

Merhaba akademisyenler ve akademisyen olmak isteyen arkadaşlar, başıma gelen bir olaydan kısaca bahsedip bilginizi almak istiyorum.

Normalde başvuruya kontenjanın 3 katı mülakata çağrılır diye biliyorum fakat üniversite kendi yayınladığı kılavuzda 4 katı diye not düşmüş.

Olay şöyleki 12 kişilik kontenjanı olan bir programa ilk yayınlanan aday listesi 48 kişilikti - ki bu kendi bildirilerine göre doğru orantılı olan.

Ama daha sonrasında listeyi değiştirmişler ve mülakata 66 aday çağırılmış ve ilk yapılan listedeki sıralama karıştırılıp, 10. sırada olan şahsım 33. sıraya atılmış. (bu da çok sorun değil) fakat benim asıl merak ettiğim konu bölüm böyle bir değişiklik ( aday sayısında -belirtilenden farklı- sonradan oynamalar) yapabilme yetkisine sahip mi?

Ve eğer buna yetkili değilse şikayet edilecek yer neresidir? Çünki daha sonradan eklenen kişilerin neye göre eklendiğini ve neden başta 66- olarak açıklanmadığını merak etmekteyim, pek iyi şeyler düşünemiyorum böyle bir ülkede. Listenin eski hali de bende bulunmadığı için kontrol edemiyorum daha sonradan eklenen bu kişilerin bilgilerini.

Şimdiden teşekkür ederim.

 
okul istediğini yapabilir. 3-4 katı olayı çok kişiyle muhattap olmamak ipini koparanla yüz yüze gelmemek için. 3-4 katı olayı sonradan itiraz edilmesin diye. YÖK şu şekilde alacaksın bu şekilde yapacaksın diye bir şey söylemiyor kural koymayı okula- okullarda bölüme bırakıyor. YÖK sadece belirleme yönteminin %50 si ALES olsun diyor. Doktora içinse 55YDS şart koy diyor. Teorik olarak %50 ales i aldıktan sonra güzellik yarışması puanları sonucunda bile kişiler alınabilir YL'ye ve şikayet edemezsin.

Sonuçta adam kendi akademik disiplinine göre adam arıyor, düz mantıkta çok doğru bişi ama sağ olsun bu ülkede akademi bile koktuğundan dolayı torpilde çok yapılıyor bu şekilde. Halbuki bu açık okullar kendi disiplinlerini yaratmaları için verilmiştir. Yani puanları çok sınır olan bir adam daha çok akademik başarı vaad ediyor diye 4.00 lık adam yerine alınabilir. Çünkü sınavlar yetersiz kalabiliyor.
  • ManikD  (13.07.16 22:23:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.