[]

kindle'da adam akıllı sayfa numarası göremiyor muyuz?

ben sayfaların sırayla gitmesini istiyorum, 2500'den 2750'ye sıçramasını değil. biraz araştırma yaptım ama kafam karıştı.

mümkün değil midir? :/


 
Mümkündür.
Sayfa numaralarının görünebilmesi için kitabı calibre üzerinden kabloyla atman gerekiyor diye biliyorum. Ondan sonra o loc yazan yere bir iki kere bastığında değişecek o sayı sayfa numarasına gelecek.

  • Giovanni Pipitto  (13.07.16 14:51:38) 
bazı kitaplarda sayfa no.da yazıyor. ama hepsine geçmedi.

location da ediğiniz gibi 6'şar 10'ar atlıyor.
  • EasyTiger  (13.07.16 15:13:39) 
Kindle yapısı gereği sen fontu büyütüp küçülttüğünde sayfa numaralandırması da değişiyor buna göre. Yani ortada gerçek anlamda bir sayfa olmadığı için yüzdelik dilim ya da diğerleriyle anlatmak zorunda kalıyor. Büyük fontla bir paragraf sığsa 500 sayfa(?) sürecek, en küçük fontta 200 sayfa. Tabii bu anlattığım dijital için özel olarak üretilmiş kitaplarda. Yani görmek istediğin ne? Kindle'da kaç sayfa çevirdiğin mi? Basılı halinde kaçıncı sayfaya denk geldiği mi? Kindle'ın işte bu sebeple kendi numaralandırma seçenekleri var. Yüzdeye alış bence o daha basit geliyor bana.

Calibre'den atılanların bir kısmı gerçek kitabın taranıp ocr ile mobil formata getirilmiş hali. Ancak bunlarda da desiğim gibi yine Kindle'da fontu pinch ile büyütürsen Kindle'da 3 sayfa da değiştirsen hala atıyorum 16. Sayfayı okuyor oluyorsun. Bu sebeple kafan karışıyor. O yüzden yüzde iyidir, yüzde candır. :)
  • mimarbasi  (13.07.16 19:00:10 ~ 19:03:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.