[]

Biraz Acilli Soru: Kıdem Tazminatı - Çıkış Paketi

Arkadaşlar konu acil, desteğinizi rica ederim.

Yakın arkadaşımın çalıştığı şirket Türkiye'den çıkacak. Dolayısıyla işten çıkartacaklar, paket verecekler vs.

Kendisi hamile, işe 22 Ocak 2013'te girdi. Hamile olduğu için 12 aylık paket teklif edeceklermiş (kesin bilgi), üstüne kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, izin paraları vs. de eklenecek.

Aylık brüt maaşı 6.200TL. Toplamda ne kadar para alır paket, kıdem, ihbar vs. dahil?

 
ynb.datassist.com.tr

buradaki linkten hesaplayabilirsiniz.
  • himmet dayi  (13.07.16 14:19:18) 
@himmetdayi, oradan hesapladık aslında ancak şunu da merak ediyoruz, bu verilecek 12 aylık paket brüt maaşın 12 ile çarpımı mı yoksa bunun üzerinden gelir vergisi kesiliyor mu? yani bu rakamın yüzde 70'ini mi almalıyız?


  • aradaki uzaklik  (13.07.16 14:28:22) 
12 aylık paket dediğini ilk kez duydum ama sanırım kıdem üzerine ekstra prim gibi bir şey. Bu sizin geliriniz olduğu için gelir vergisine tabi tutulur diye mantık yürütüyorum. Ancak yemek parası/servis/sigorta gibi kesintiler olmayacaktır. Yine tahmin yürütüyorum tabii ki.


  • himmet dayi  (13.07.16 14:51:09) 
normalde kıdem tazminatında gelir vergisi kesintisi olmuyor, ancak tavanı var. ihbar tazminatında %15 gelir vergisi kesintisi varmış.

12 aylık paket denilen şey sanırım ek 12 maaş. onu brüt üzerinden tüm kesintiler (sgk, gelir vergisi) vs öderler. 12 net maaş gibi olur yani. bunun kıdem ve ihbar tazminatından ayrıca verilen bir ödeme olduğunu sanıyorum.
  • screamshot  (13.07.16 15:02:46 ~ 15:04:27) 
şu an keşke bizim ofis de kapansa diye düşündüm bi an tşk :( 14 aylık maaş :( gerçi arkadaşınız doğum yapacağı tarihlerde sgklı olmama ihtimaliyle sıkıntıya girebilir ama normal çalışana rüya gibi. :(


  • freya  (13.07.16 15:12:29) 
maaşı bordroda brüt mü gözüküyorsa brüt ödenir. Geri kalan yan haklar vs. firmaya kalmış.


  • Absinthe75c  (13.07.16 15:31:18) 
paket olayı yasal bir zorunluluk olmadığı için şirket inisiyatifinde, muhtemelen net yatırırlar. net bile olsa çok iyi bir paket.


  • surprise  (13.07.16 15:48:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.