[]

Bebegimi sakinlestiremiyorum

3.5 aylik oglumu son 1 haftadir sakinlestirmekte cok zorlaniyorum. Sabah mutlu uyanan bebek altini degistirdikten sonra cildiriyor resmen. Surekli agliyor, hep huzursuz, mutsuz gorunuyor. Haliyle cok uzuluyorum. Denemedigim oyun kalmadi hic bana misin demiyor. Onceleri kucakta camdan bakardik sakinlesirdi simdi surekli sokakta olmak ve farkli yerler gormek istiyor. Hop disari cikiyoruz sakinlesiyor ama eve donunce durum ayni 24 saat kucakta gezdiremem ki :( Evde oyalamam lazim ne yapayim tecrubeli arkadaslar bir destek olun. He bir de sagda solda aglayan bir anne ogul gorurseniz o biziz.

Bu arada doktora da goturduk fiziksel bir sikinti bulamadi. Ruhu daraldi oglanin sanirim :((((


 
kucağa alışmıştır. kucağa alışan bebekler iflah olmaz, ağlarlar kucağa alınana kadar. annem hep derdi yeni çocuk sahibi olan annelere: "çocuğunuzu kucağa alıştırmayın." evin içinde bebek salıncağı tarzı bir şey varsa onu deneyin. belki sakinleşir. bir de bebeklerde kulak ağrısı, gaz gibi sorunlar çok fazla oluyor.

edit: anason çayını dene.
  • cemallamec  (13.07.16 12:30:19 ~ 12:31:36) 
@want2die karni tok eminim azicik tosun zaten sutum yetmiyor olabilir mi diye doktora da sordum adam guldu.

Gazini cikarabiliyor kaka durumu da iyi o bolumu de eledik.

Uykusu gunduz sekerleme seklinde ama geceleri iyi zaten olmasi gereken oymus. Bu da elendi.

Daha cok daralmis gibi oglan bilemedim.
  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (13.07.16 12:34:24) 
@cemallemac galonla rezene cayi iciyorum anasonla ben uyustum resmen gazi eskisi kadar kotu degil ama kucakta da agliyor sikiliyor bir sure sonra ayni yerlerde gezinirken


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (13.07.16 12:35:42) 
Birakin aglasin, ilgi gormedigini gorunce susar belki.

Agliyo diye sebeklikler yapiliyo, ondan da agliyo olabilir yani.
  • kuehles blondes  (13.07.16 12:37:22) 
dışarı çıkar sen de :) havalar güzelken keyfini çıkarın sonra kışın zor valla yarım saat ancak çıkarıyorsun :) evde balkon varsa orası da olur. kuş, böcek, araba falan diye diye konuş. bizde gangnam style ve bilimum psy şarkıları, stromae falan işe yaramıştı. çocuk şarkılarıyla hala daha pek arası yok.

pişik falan var mı bi de? sadece popoda değil başka yerlerde de?
  • la noix  (13.07.16 12:39:55) 
@kuehles blondes aglamasina dayanamiyorum cok uzuluyorum. Sanirim taviz veriyorum boyle olunca da. Ben ondan cok agliyorum psikolojim fena


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (13.07.16 12:39:58) 
aynı şeyi ablam 5 aydır yaşıyor. size bir çözüm öneremeyeceğim yalnızca yalnız değilsiniz demek için geldim. çünkü o da sürekli herkesin çocuğu uyuyor hemen yok ağlamıyor bu kadar bi benimki böyle diye diye diye kendini yedi bitirdi.


  • gis  (13.07.16 12:42:54) 
@la noix surekli sokaktayiz. O park senin bu bahce benim geziyoruz da tek basima yetisemiyorum. Esim evdeyken nobetlese tasiyoruz :) kucakta 10 saatten sonrasi zor pusete ana kucagina yatmak istemiyor.

Gidida bir miktar pisik var duzenli oksizinc kullaniyorum her gun dus aldiriyorum. Kuvette de yatmiyor artik kucakta yikanirsa no problem yoksa yikanirken de kiyamet kopuyor.
  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (13.07.16 12:43:24) 
kucağı azaltın yavaş yavaş. ilk güven dönemini geçti, artık maniple edecek dönemlere giriyor. hani direkt brakın almayın değil ama kucak olmadan oyalamaya çalışın.

biz o sıralar ev tipi ana kucağı almıştık, ordan oraya taşıması rahat oluyor evde diye. onla oyalayın. eğer yoksa ucuzundan alın, varsa oraya alıştırın. kucak meselesi sadece kötüye gider çnkü

bu arada ben de öyle bebeklerin ağlatılmasına karşıyım ama gerçek ağlama ile bişeyler yaptırma ağlaması farklı oluyor
  • la noix  (13.07.16 12:48:06) 
hee, ciğeri açılır derler büyükler de heheeh

önemli olan katılma kısmına getirmemek, ağlaması o kadar problem değil yani :)

bizde de ben dayanıyorum da annem dayanamıyor ağlamasına. allahtan kuralları beraber koyduk da birbirimizi ezmiyoruz ve esnetmiyoruz
  • la noix  (13.07.16 12:56:43) 
öncelikle anne değilim, o yüzden tecrübem yok ve bebeğinizin sıkıntısının ne olabileceğini bilemiyorum.

ama özellikle verdiğiniz cevaplarda sizin psikolojinizin daha fena olduğunu, o ağladıkça sizin de ağladığınızı yazmışsınız, bu hususta bir şey demeye geldim. bebekler de, köpekler gibi yanındaki insanın enerjisinden ve psikolojisinden çok etkilenir. örneğin köpek çıldırdığında sahibi de kontrolünü kayberderse köpek zinhar sakinleşmez, yanlışını düzeltmez, hiçbir şey de öğrenemez. yanlış anlamayın tabii ki çocuğunuzu köpeğe benzetmiyorum ama inanın bebeğiniz ağladığında siz de ister istemez kendi pozitif enerjinizi kaybediyor ve negatif enerji yayıyorsanız o bebeğin susacağı varsa da susamaz ki. hayatında en yakın olduğu insan sizsiniz, karnınızda yaklaşık 1 yıl yaşamış bir canlıdan bahsediyoruz, aranızdaki bağın gücü tartışılmaz.

o yüzden diyeceğim şudur ki bebeğinize yardımcı olmak istiyorsanız önce kendinize yardımcı olmalısınız. o durumda tamamıyla sakin kalabilmeniz ve pozitif ve dengeli bir enerji ile bebeğinize yaklaşıp onu da bu şekilde sakinleştirmeyi öğrenmeniz lazım. belki çok ağladığında güzel bir dans şarkısı açar birlikte dans eder siz de rahatlarsınız, ya da pozitif şarkılar söylersiniz, yöntemi bilemiyorum, umarım üstesinden gelebilirsiniz.
  • treamorg  (13.07.16 13:09:11) 
bebek konusunu bilmiyorum, ama senelerce yaramaz çocuk olarak görev yaptım. Anne baba sakin olunca sakinleşiliyor. Enerji, entropi filan.


  • neynep  (13.07.16 13:16:55) 
öncelikle selamlar,

3.5 aylık bebeğin artık dış dünya ile ilgilenme vakti gelmiş, o da fazlasıyla ilgileniyor. bebeğiniz gayet güzel gelişiyor, gelişim basamaklarını tırmanmaya başlamış bile!

artık dünyaya alışan, renkleri ve şekilleri seçmeye başlayan bir dönemde. doğum sonrası bulunduğu yere alışmış belli ki.

şimdi aslında sizden iki şey istiyor; güven ve ilgi. bu ikisini gösterirken size aşırı bağlı olmamasını sağlamaya çalışın. kucakta aşırı tutmanız bebeği size aşırı bağlımlı yapabilir. yavaş yavaş azaltmaya çalışın.

bu yaş için oyuncaklar artık var, onlar deneyebilirsiniz. imkanınız varsa baby tv falan izletebilirsiniz. en güzeli, açık havada çimlerin üstüne bırakıp toprağa dokunmasını sağlayabilirsiniz. pusetle gezdirebilirsiniz, ana kucağında zaman geçirmesini sağlayabilirsiniz, oyun halısına bırakabilirsiniz, ... kısacası bebek sizden aktivite istiyor.

artık kural koyma, alışkanlık oluşturma ve sınır çizme zamanınız geliyor, yavaş yavaş başlayın derim.
  • babilbaligi  (13.07.16 14:08:15) 
Son bir haftadır sizde aşırı gaz var mı?
Tuvalet alışkanlığınızın dramatik değişimi vb. kendinizde gaz olmasına yorabileceğiniz belirti var mı?

Üşüttünüz mü?
  • turkuaz  (13.07.16 15:08:43) 
@turkuaz onemli bir degisiklik olmadi ama usutmus olabilirim havalar cok sicak vantilatorun onundeyim tum gun. Terledim sogudum bir kac kez.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (13.07.16 20:45:31) 
Benim 1 aylık bebekde de anne üşüttüğü için bir haftadır huzursuzluk var ondan sordum ama sizin duruma farklı olabilir


  • turkuaz  (14.07.16 08:08:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.