[]

modem arayüzüyle ilgili bir soru

Modem arayüzündeki QoS menüsüyle modeme bağlanan cihazların hızını ayarlayabiliyoruz. Ama ben bir cihazın diğerlerinden daha hızlı olmasını istiyorum. Yani öbürleri yavaşlamasa da olur. Ama benim kullandığım cihazdan daha hızlı olmasın diğerleri. Bunu nasıl yapabilirim?




 
Modemin arayüzünde ip bazlı veya mac bazlı qos ayarlanabiliyorsa yapılır. Cihaz buna izin vermiyorsa maalesef o cihazla o iş olmaz. Bu tür kurallar genelde daha gelişmiş network cihazlarında bulunuyor. Modemlerdeki ilgili ayarlar genelde basittir.


  • Abdurrahman  (13.07.16 11:17:35) 
Uzmani degilim ama sisteme baglanan diger cohazlara lmit koymak, bandwidthin sömürülmesini engelleyecek ve böylece asil alette yasanabilecek tikanmalari engellemeyecek midir?

Yoksa istedigin slave master cihaz tanimlamak vs mümkün müdür bilmiyorum, ek olarak ana cihaza killer wifi gibi kartlar var mi? Etkisi olur mu, gene net degilim.

Ögrenmek niyetindeyim, duyurunu trollemis gibi oldum ama sanirim diger aletleri kismak zorundasin, bunun istedigin alette internet deneyiminin yükselmesi anlamina gelmeyecegi de olasiliklar icinde. Donanimsal limitlerden dolayi.
  • wiillii  (13.07.16 11:18:37) 
mac bazlı ayar yapılabiliyorum arayüzden.


  • tiksinmedenuyanmak  (13.07.16 11:22:13) 
Tamam işte arayüzde mac bazlı öncelik ayarlanıyorsa yapabilirsiniz? Karmaşık kurallar oluşturamazsınız ama öncelik ayarı vardır mutlaka. Kullanıcılara statik ip atayıp ip bazlı ayarlama da yapabilirsiniz.

Yani sizin modemin modeline göre, arayüzündeki ayarların kapasitesine göre değişir.
  • Abdurrahman  (13.07.16 11:30:44 ~ 11:31:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.