[]

Gürcülere yapılan haksızlık- Yeter!

ya hu kim azınlıktan bahsetse çerkez, kürt, arap diyor, arada zaza diyor, neden gürcü demiyor kimse, gürcüler olarak rahatsızız.

affedersiniz ama bizi gürcü denmiyor. biz de varız, bizi de sayın, azınlıklar arasında bilecik gibi kaldık ulan.

bu konu hakkındaki düşünceleriniz nedir?


-gürcü varsa, raycebi co?-

 
Ne yapmamizi istiyorsun? :)


  • stavro  (12.07.16 13:20:53) 
gürcülere haksızlık yapmıyorum. herhangi bir gürcü tanıdığım da yok. batum'u falan da severim, gittim gördüm. ama batum'da tiflis'te falan "nerelisin?" diye sorulduğunda, "türküm" cevabını verdiğimde hiç hoş karşılamıyorlardı yüz ifadelerinden anlıyodum yani baya baya. öyle konusu açılmışken anlatayım dedim. yoksa benim bi münasebetim yok gürcülerle yani.


  • rajaz  (12.07.16 13:21:14) 
bu konuda bende çok kırgınım.


  • zimbirik  (12.07.16 13:22:26) 
@stavro hala bize soruyorsunuz, ya hu yapın bir şeyler işte:(


  • Apocalypse  (12.07.16 13:25:40) 
Diyolar ama az diyolar. bu anlamda laz ve çerkesler daha iyi reklamlarını yapmış.aslında gürcü nufusu o kadar da az değil. sadece daha kolay asimile olmuşlar o kadar.

-ben de cveneburiyim bu arada. garkhavar demem gerek sanırım :)
  • cabiday  (12.07.16 13:28:29) 
boşver, türkiye'de yahudi olmadığına dua et geç. yahudi deyince beynine kan sıçrıyor insanların. musevi deyince daha makul oluyosun tabii, başka bi şey sanıyolar sanırım sfkhafj


  • nathanieltroy  (12.07.16 13:29:28) 
birşeyler yapılması için gürcülerin bir talebi olması lazım ? talepleriniz nedir ? doğrudan kimliğinizle ilgili ayrımcılığa mı uğramaktasınız, değişmesini istediğiniz durumlar nelerdir ?


  • freebird5406_2  (12.07.16 13:30:07) 
bundan önceki hükümetler döneminde sadece türk kürt sayılıyordu, ak yıllar sayesinde artık türk-kürt-alevi-sünni-çerkez-zaza-gayrimüslim-arap-yezidi gibi kavramlar gelişerek ilerliyor. sıranın en yakın zamanda size de geleceğine inancım tamdır.
örneğin:
-afedersiniz gürcü.
-hani kendisi gürcü ya.
-gürcü dölü.
gibi tatlış söylemler ile başlıyor her şey.
faşizmin diline bile düşmemişsiniz daha, ne güzel.
  • seyduna6687  (12.07.16 13:35:06) 
şaka bir yana, sadece biraz daha farkındalık yaratma amacındayım, çünkü türkiye'nin her yanında sürüsüne bereket gürcü var ama uyumlu insan olduğumuzdan derdimiz yok sanıyorlar, SORDUNUZ MU DA SÖYLEMEDİK ACABA!!11!


  • Apocalypse  (12.07.16 13:44:28) 
diğer azınlıklara davrandığımız gibi mi davranalım onu mu istiyorsun ben anlamadım. eğer öyleyse:

sus aq pis gürcüsü.
  • ayiadam  (12.07.16 13:45:51) 
ses çıkarın derdinizi anlatın diyorsunuz da, o zaman "kürtler bitti siz başladınız" oluyor; hatırlatayım dedim.

bu konudaki en büyük suçlu azınlıklar; kürtlerden önce dertlerini anlatmaya başlamadıkları için, bölme niyetleri olmadığını sadece seslerinin duyulmasını, dertlerinin dinlenmesini istediklerini gösteremedikleri için "siz de sivrilmeyin" laflarına maruz kalıyorlar. zaten bir çoğu özünü unutmuş, bu saatten sonra da dertlerini ve niyetlerinin kötü olmadığını anlatamazlar; uğraşmaz kimse. biz azınlığın içinde azınlığız yani, creme de la creme...
  • baba jo  (12.07.16 13:57:58) 
gürcü bir arkadaşım var, yer zaman bilmeyen aşırı dobralığı dışında çok iyi çok çalışkan insandır. soyadı da gürcü. yanlış yaptığında da bende gürcülük var der, akıllıca b'şey yaptığında da. bazen biz de kızdırmak için bir iki laf iteleriz. bu haliyle kendisi gürcü dostlarımızı 10 gürcü gücünde temsil ediyor bence. ben de temsil ederim ama ne uğraşıcam. bu arkadaşa yatırım yapmak dışında bir de ortamlarda gürcü fıkraları paylaşmak geliyor aklıma.


  • kaichi  (12.07.16 14:02:48) 
hayatımızı ihtiyaçlar üzerinden değil başkalarının söyledikleri üzerinden şekillendiriyorsak burda bir sorun var demektir, "zaten kürtler vardı bir de siz mi çıktınız başımıza" gibi.

kürtler de taleplerini söyleyecek, gürcüler de eğer talepleri varsa bunu gören lazlar da... büyük azınlıklar küçük azınlıklar karşılaştırması yapmanın bir faydası yok. eğer gürcülerin bir talebi varsa kürt hareketi ya da başka azınlık hareketleri önlerinde bir engel değil tam tersi kendilerine bir yol çizebilecekleri somut bir örnek olabilir
  • freebird5406_2  (12.07.16 14:08:31 ~ 14:09:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.