[]

Ehliyetli ama araba sürmede ehil değil

Selamlaar
Başlıktaki kervanın elemanlarından biriyim. Çeşitli nedenlerle bayadır da araba sürmedim. Babama yasaktı kullanmak, annem ben öğretemem dedi kenara çekildi, erkek kardeşim de kendisi aşıp gidiyordu arabayı bana öğret deyince senede bi iki beraber sürdük. O kadar. Benle ehliyet alanlar altına araba çekti, gayet sürüyorlar falan. Ben de üstünden de o kadar geçince hep erteler gibi oldum. Ama bu tatilde bunu cidden çözmem lazım. Manuel değil araba. Kendim alayım desem biraz korkuyorum. Kural falan da unuttum hep zaten. Sürücü kursları işe gidip halledilir ama ya acaba korkumu yensem kendim yapabilir miyim, pratik kazanabilir miyim?

Ne diyorsunuz?
Bişeler diyin bana da ben de ehil olayım ya.

 
Şehir belirtseydin daha spesifik cevaplar alırdın. Mesela Ankara ise gel ben 1-2 saatte öğreteyim sana yeniden.

Kullanmaktan başka çaresi yok bu işin. Sakin yerler, sakin saatler bulmaya çalış.
  • babilbaligi  (12.07.16 10:39:54) 
ben de bu gruptanım olur da bir gün araba kullanmaya karar verirsem özel ders veren hocalar var. mesela benim sürücü kursunda tanıdığım hoca ben özelde de veririm demişti. onların pedallı araçları oluyor bence onlarla bir hafta sürsen, birkaç kere de seni kendi arabanda dışarı çıkarsa iki haftada öğrenirsin.

ama onun dışında kendin yalnız başına filan yollara atılma bence şakaya gelecek bir durum değil, bir hafta biraz para ayır adam gibi ders al garanti olsun.
  • kaputt  (12.07.16 10:49:51) 
@babil ne kadan iyi kalplisin ama ankara'da değilim.


  • evc  (12.07.16 10:52:28) 
abartacak bir şey yok.
en fazla 1 hafta sonra tamamdır.

  • seyduna6687  (12.07.16 10:53:37) 
Arabayı tanı önce. Pedallar nerede vites nerede sinyal kolları nerede. 1-2 gün arabada böyle takıl.Vitesleri değiştir durduğun yerde.hangi vites nerede nasıl geçiyor öğren.Bu arada ayağın debriyajın sertliğine alışacak.Sonra biraz dur kalk çalış. Bu alıştırmalardan sonra ehliyet kurslarının direksiyon hocalarını bul (kurs sahibinden değilde öğrencilerden öğren) Ankara için 30-40 tl saat ücretiyle öğretiyorlar bildiğim kadarıyla.Başta anlattıklarımı yaparsan daha fazla kurs ücreti ödemekten kurtulursun.


  • delicevat  (12.07.16 11:08:32) 
bu konuda güvenebileceğin bir arkadaşın varsa onunla biraz takıl. yani gerçekten en etkili yöntem bu şekilde sürerek öğrenmek. yoksa kurs falan hikaye yani. hangi şehirde olduğunu söylesen belki yardımcı olmak isteyen birileri çıkar. yani aslında zevkli de bişey.


  • baharat  (12.07.16 11:28:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.