[]

programlama dilleri ile uğraşanlar bakabilir mi?

sıfırdan bir programlama dili öğrenmek istiyorum
sizce hangisini en kısa zamanda ek gelire dönüştürebilirim?
çok fazla zamanım ve kaynağım var
üstelik bu konularda çok disiplinliyim, başladım mı hakkını veririm
iphone/android application geliştirme geliyor aklıma ama bilemedim

 
@raydingoz mezuniyetinizi kutlarım
sizler kadar işin ehli olamam belki. ancak peşinde olduğum şey hem kendime değerli bir şey katmak hem de düzenli olarak zihinsel egzersiz yapmak.
10kTRY değil 100TRY'ye dönüşse bile kardır benim açımdan, hatta varsın hiç paraya dönüşmesin.
hali hazırda yıllardır çalışıyorum ve istediğim maaşı alıyorum.
  • superb  (12.07.16 10:51:30 ~ 11:11:01) 
learntocodewith.me diye bir blog var.
Oradan başlayabilirsin.

"Yapamazsın" diyen çok olacak. Aldırma.
  • anten  (12.07.16 11:03:08) 
hevesin kırılmasın söylenenlerle.

eski okulumda bilgisayar mühendisliği bölümüne ders veriyordum (başka bir bölümdeyim). şimdi linkedin'de görüyorum, vasat adamlar iyi yerlerde işe girmeye başladılar.

hevesin ve zamanın varsa hele de üniversite okuyup mesela mühendislik formasyonunu aldıysan sen de yazılım sektöründe çalışabilirsin. böyle çok insan var.

ben yazılımcı değilim, işimi en hızlı python görüyor ama mobil yazılımlarla ilgileneceksen swift'le başlayabilirsin. mantığını söktükten sonra ihtiyaç hasıl olduğunda diğer dillere geçesin.
  • maxc  (12.07.16 14:23:34) 
(bkz: swift)


  • ThomasJefferson  (12.07.16 14:33:52) 
python, golang, java sırası ile bu dillerden para kazanabilirsin.

her dilde yaklaşık olarak 60 adet reserved keyword var (dilin kendisine ait kelimeler bunlar) bunlarında yaklaşık 30/40 tanesini kullanıyorsun (genellikle diğerlerini lazım oldukça öğrenip kullanıyorsun) dilin söz dizimini öğrenmek ise her zaman çok basit ancak programlamanın kendisini öğrenmek biraz zaman alıyor.

hızlı bir şekilde para kazanmak istiyorsan 2 nci aydan itibaren çok düşük bütçeli işler almaya başlayabilirsin python ve golang ile. tecrüben bilgin arttıkça daha da fazla para kazanırsın.

eğer mobil geliştirme yapacak isen react-native'e bakmanı tavsiye ederim, javascript ile yazıp hem android hemde ios de çalışan uygulama yazabiliyorsun, javascript yazdığın için de etrafta her şey için bir kütüphane oluyor. tek yapman gereken yapboz gibi bunları birleştirmek.
  • selam  (12.07.16 15:00:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.