[]

Portekiz İspanya Gezisi Tavsiye

Arkadaşlar günaydın,

9 günlük tatil için Portekiz'e uçacağız, buradan da ispanyaya geçmeyi düşünüyoruz fakat rota belirlemede, nerede ne kadar kalıncağında oldukça zorlandık. Plan sırasıyla şu şekilde: Lizbon, sevilla, cordoba, granada, madrid, Barcelona.

Sizce dokuz gün için çok mu sıkışık? Yollarda mı geçer tüm zaman? Alternatif rota vs. önerileriniz var mı? Son olarak Barcelona'da nasıl konakladınız?

Şimdiden teşekkürler.

 
Ek olarak tarih: 5-14 Ağustos.


  • lorenzen  (12.07.16 09:15:43) 
Bence cok sikisik. Ispanya o kadar da kucuk bir ulke degil, geziniz yolda gecer, 5 dakika sehri gorur bir sonrakine yola koyulursunuZ


  • la noix  (12.07.16 09:20:56) 
Bir de arabayla mi gideceksiniz trenle mi? Madrid-barcelona arasi trenler en son 150 euro falandi.

Dediginiz her sehirde rahat 3 gun gecer. Bu nedenle sehir sayisini azaltin. Bi de asiri sicak oluyor o donem
  • la noix  (12.07.16 09:22:04) 
Naptiniz yav??
Portekiz'e ucuyorsaniz portekiz'de kalin, cok guzel vakit gecirirsiniz.

porto, sintra, lizbon, nazare, obidos...
Hem yollarda da curumezsiniz.


baska zaman da ispanya'ya gidersiniz ki
Madrid+toledo+segovia tek bir haftalik gezi (en az)

Barcelona en az 3-4 gun.

Sevilla-cordoba-granada da en az 4-5 gunluk gezi.

Ha "gorduk" diyip en onemli yerin onunde selfie cekinecekseniz bile bu gezi plani mesafeler sebebiyle cok zor, cok sikisik, cok gereksiz.

Portekiz de harika bir ulke ve yukarida soyledigim yerleri gezmek, arabasiz bile oldukca kolay.
  • kuehles blondes  (12.07.16 09:33:00) 
rota çok dolu çok sıkışırsınız. ayrıca çok masraflı olur bahsettiğin yerler o kadar yakın değil birbirine. portekiz içinde gezseniz daha dolu bi gezi olur bence.


  • in vino veritas  (12.07.16 09:34:32) 
ispanya kocaman yer zaten bence sadece ispanyayı gezin yeter. 9 gün iki ülke kilometrelerce yol. daha önce 15 gün fransa ispanya yapmak gibi bir hatada bulundum hayatım şaştı. tek ülke yeterli bence. İspanya düşünüyorsanız kesinlikle Ronda'ya gidin derim.


  • sarlatan  (12.07.16 09:48:25) 
bence sıkışık o kadar yere 9 gün, az 3 er gün 3 şehir planlayın bence.


  • basond  (12.07.16 09:50:36) 
Teşekkür ederim. Lizbon'a mecbur gidiyorum. Oradan bi rota planlamak şart. Programın sıkışık olduğunu biliyordum sizin fikirlerinizle tescillendi. Başka tavsiyeler varsa beklerim :)


  • lorenzen  (12.07.16 10:15:47) 
Lizbon'dan porto.

Oradan nazare-obidos (aralarda baska yerler de var)

Sonra sintra-cascais filan.

9gunu harika doldurur iste.
Ve illa araba kiralamaniza gerek filan yok bu durumda.
Portekiz'de kalin.

Hadi faro'ya filan gitseniz 45 derece de olsa sevilla'ya. Geicn derdim de lizbon'dan oyle bir mantiksizlik yapilmaz :)
  • kuehles blondes  (12.07.16 10:22:10) 
madrid barcelona olmadan diğer yerleri 7 günde gezdim, yine de sıkışıktı. Cordoba'da kalmanıza çok gerek yok mesela, günün büyük bölümünü ayırıp gezseniz yeter ama en azından Madrid ve Barcelona'yı çıkarın derim. Lizbon - Sevilla - (Cordoba) - Granada yapıp hepsinde 3 gün falan kalmak en mantıklısı. Gerçi Ağustos'ta Endülüs'te yanarak ölebilirsiniz, keşke Nisan sonu mayıs başı gitseniz, tüm çiçekler açmış falan oluyor ve hava da güzel.

Ayrıca Elhamra için biletleri 30-40 gün önceden online almış olun. Hatta bulabildiğiniz tüm biletleri online alın.
  • whoosie  (12.07.16 10:23:31 ~ 10:24:39) 
Ben olsam Madrid-Barcelona'yı çıkarırdım bu geziden, Ronda'yı eklerdim. Fırsat bulursam Malaga'ya da gidip komple Endülüs turu yapmış olurdum İspanya'da.

Portekiz'i bilemem de Endülüs'e kefilim, oradan pişman olmazsınız. Daha detaylı bir plan yaptığınızda bana ulaşabilirsiniz, Sevilla-Cordoba ve Malaga için yardımcı olabilirim plan yapmada.
  • reavelyn  (12.07.16 10:45:41) 
sadece portekiz'de kalin +1

ayrica yukarda yazilanlara ek olarak porto, coimbra, guimaraes, braga (kuzeyde) guneyde algarve taraflarinda lagos, faro, tavira mutlaka mutlaka gezin. guney sicak olacaktir ancak kuzeyi de cok guzel ve serin olur. portekiz muhtesem bir yer ve en guzel tarafi kucuk bir ulke olmasi, 9 gunde araba kiralarsaniz portekizin altini ustune getirirsiniz. ek olarak mutlaka capo de roca (lizbon yakini), melides (kamping), sagres (guneyde), capo de sao vincente vs. vs. eger ayrintili yardim isterseniz msj. atin.
  • kassiopeia  (12.07.16 11:05:47 ~ 11:06:04) 
Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oluyorsunuz. Plan şekilleniyor sayenizde. Şu an seçenekler lizbon + endülüs ya da Lizbon+ portekiz ve daha düşük ihtimal olsa da Lizbon+Barcelona vs. Gibi duruyor.
@reavelyn yardım teklifin için teşekkür ederim. Mesajla döneceğim mutlaka buradan ya da sözlükten.

  • lorenzen  (12.07.16 11:20:38) 
Ters rota yaptık, daha yeni döndük 3 gün önce
9 gün + 2 yarım gün
araba kiralama
Barcelona -> Valencia -> Cordoba -> Sevilla -> Faro/Lagos -> Lizbon/Sintra -> Madrid

Yapılabiliyor mu, evet yapılıyor; ancak canın cıkıyor tabi ki, Lizbon'da gece 2.5'ta konserden çıkıp otel önünde arkadaşlarla buluşup yola koyulup sabah Madrid'e varmak gibi çılgınlıklar yapmak gerekti, yoksa çok mümkün değildi

Lizbon boktan, Sintra ve Lagos mükemmel; duyuru'ya çok sık girmiyorum ama sorular olursa cevaplamaya calisirim
  • zaugnakhaldun  (13.07.16 19:18:45) 
journeypin diye bir uygulama var, her şehirde gideceğiniz yerleri ve hangi rotayla gezeceğinizi önceden belirleyip kaydederseniz şehre vardığınızda nereye hangi sırayla ulaşacağınızla ilgili düşünmek zorunda kalmazsınız mesela


  • zaugnakhaldun  (13.07.16 19:19:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.