[]

Hümanisti hakaret olarak kullanan başka bir millet var mı?

Tamamen merakımdan soruyorum, gelip de tuhaf toplumsal mesajlar vermeye kalkan olmasın diye söylüyorum baştan, zira hümanist de değilimdir, hümanizmin eleştirilmesi gereken birçok noktası olduğunu da düşünüyorum. Yalnız bu lafın artık iyice geniş kesimlerce küfür olarak kullanılması sizce de tuhaf değil mi? "Ilık götlü hümanist" nedir yahu. Ha Yahudi dölü ha bu dandik küfür. Yenilerden tatlı su solcusu güzel mesela bence.

Neyse var mı başka bir kültürde böyle bi küfür? Ciddi soruyorum.


 
"değişik" var bir de. O da hakaret amaçlı kullanılıyor. Ama ılık götlü hümaniste bayıldım ben.


  • feel the blanks  (11.07.16 22:54:27) 
O degil de ben insan isimlerinin kufur olarak kullanilmasina takildim. Kamil, Sakir, Kezban, Leyla...


  • stavro  (11.07.16 22:59:56) 
"Cihangir solcusu", "tatlı su sosyalisti", "sevgi pıtırcığı" tadında ironik bir hakaret zannediyorlar bunu. Özellikle sözlük faşistleri sık kullanıyor, oradan da alıp başka mecralara yürüyor. Buralarda da görebilirsin sık sık. Görünce insanın kafayı şöylecene bir tutup, duvara sürtüp kıvılcım çıkartası gelir. Çünkü haspam bütün çelişkilerini çözmüş ve utanmadan buraya gelip milleti yargılıyor.

Sanmıyorum ki başka kültürlerde böyle bir hakaret olsun. Bu, bu topraklara bile ait bir kültür değil. Ancak lümpenliğin, içi boşluğun ve kofluğun kültürü olabilir.

Hümanist filan değilimdir bu arada. Ben devrimci şiddeti ve insanlık onurunu savunurum, bunlar hümanizmle bazen çelişir, bazen çelişmez. Fakat bir boktan anlamayan hadsizlerin gelip gelip ahkam kesmesi canımı sıkıyor. Had bildiresim geliyor.
  • sevgikusunkanadinda  (11.07.16 23:01:34) 
Pembe götlü hümanist de var. Orospu çocuğu hümanist şeklinde daha sert versiyonları da mevcut. Gelişime baya açık ve işin tuhafı şu papağan gibi her dakika her fikre hümanist yapıştırıldığı içın benim açımdan küfür olarak da tınlıyor artık. Mesela pedere kalkıp da "ne hümanist adamsın" diyemem sanırım. Ne amcık adamsın çok daha kibar tınlıyor.


  • soso  (11.07.16 23:01:54) 
"nelerle taşak geçtiklerini görseniz hiç öyle ''başka kültürlerde böyle hakaret yok :('' diye ağlamazdınız."

Ağlamak derken? Soru bile soramayacak mıyız kodumun toplumunda biz? Nedir bu tavrın sebebi? Ağlamazmışız. Yani tanımadığın insana karşı direkt bu denli agresif yaklaşmanın mantıklı açıklaması var mı?

İkincisi de her değerin itin götüne sokan komedyenleri, özellikle İngiliz mizahını çok yakından takip eden, hatta bunu bir nevi hobi edinmiş biri olarak tabii ki mizahın ne olduğundan birazcık da olsa haberim var. Yalnız soruya cevap vermiş olmuyorsun şu anda. Gayet net olarak soruyorum işte, hümanist sözcüğünü hakaret olarak kullanan var mı, yok mu, bu kadar. Merak ettim sordum. Yarın da "isimleri küfür olarak kullanan başka millet var mı" diye sorabilirim. Ona da aynı tepkiyi mi vereceksin? Her daim saldırıya geçmeyin, bi sakin olun, oturun soluklanın, kafa sikmeyin, rica ediyorum, hatta gerekirse yalvarıyorum da. Sizi böyle ekran karşısında sol avucunda stres topuyla takılan manyak tipler olarak görmeye başladım. Al sana neden sonuç ilişkisi.
  • soso  (12.07.16 00:21:58 ~ 00:22:50) 
abd'de var +1. eminim diğer yerlerde de vardır.


  • rubenanyukov  (12.07.16 00:23:53) 
Yazdığım şeyle dalga geçmeye çalışırken lümpenliğin en dibine batan arkadaşa teşekkür ediyorum. Böylelikle tezim doğrulandı.

"Tatlı su solcusu"nu kullanabilecek insan var, kullanamayacak insan var. Farz-ı misal, ben kendimden daha yumuşak bir tutumda olduğunu gördüğüm solcuya bunu söyleyebilirim. Kendisini benden daha radikal gören de benim için bu tabiri kullanabilir.

Fakat orada dur! Her boku bildiğini sanan faşistlerin ağzına hiçbir zaman yakışmıyor bu laf. Lan arkadaş, biz "Cihangir solcusu"nu genelde liberal addettiğimiz, yetmez ama evet dediği için şu anda yerin dibine batmış tipler için kullanırdık. Nereden duyduysa duymuş, bir şey zannetmiş, söylüyor babam söylüyor. "Goşist" neymiş ona bak bir de, bir de onu meşhur etmeye çalış da tam olsun.

Cevap: 4chan'dır, reddit'tir filan da bu tarz bir kültür yaratmıştır mutlaka. "Yaramaz çocuk etkisi" hepsini kendine benzetiyor sanırım. Aralarına bir tane koy, hepsi yaramazın peşinden giderler.
  • sevgikusunkanadinda  (12.07.16 00:54:08 ~ 00:56:12) 
hümanizmi kendi siyasi çıkarlarını korumak için illegal terör örgütlerine destek vermek ve onların propagandasını yapmak için kullananlar sadece bizim milletimizde olduğu için muhtemelen hümanizmi hakaret olarak kullanan başka bir millet yoktur.

Burada sorun milletten kaynaklanmıyor hümanizm kavramını kendi terör örgütlerini desteklemek için kullananlardan kaynaklanıyor. Askerlere pusu kurup öldürenlere karşı karşı ateş açıldığında '' ama onlar da insan yeağğğ niye öldürüyorsunuuuuz :( onlar hep fakirlikte böyleeeeeeee :(((( '' dersen ve bunu hümanizm olarak lanse etmeye çalışırsan insanlar da o kavramı hakaret olarak kullanır.
  • Nox  (12.07.16 12:46:07) 
Nox; hümanist lafı şu anda Suriyelilerle alakalı konularda kullanılıyor daha çok.
Yani tamamen atıyorum, "Suriyeliler de insan" diyen kişinin aynı zamanda terör örgütü destekçisi olduğunu düşünmek gibi bir şey oluyor senin bu mantığın.

advocatusdiaboli;

"başka kültürlerde yok gibi iddialı bir laf ediyorsan bütün kültürleri karşılaştırma yapabilecek kadar iyi öğrenmiş olman gerekir. böyle bir tespit yapmaya kalkıp cümleye ''sanmıyorum ki'' diye başlamak cehalete delalet eder."

Öncelikle ilk cümlene katılıyorum fakat kişi, "sanmıyorum ki" lafını zaten iddialı olmadığı için kullanıyor, dolayısıyla bir kesinlikten söz etmiyor, tahminini söylüyor. Nitekim daha sonra 4chan, Reddit gibi alanlarda bir akımın doğmasının mümkün olduğunu da ekliyor. Ayrıca akademik bir ortamda değiliz, bu yüzden bir kişinin tahminini söyleme hakkı da var. Zaten öyle olmasa bu sorunun altı bomboş olurdu sanırım, zira kimsenin net bilgi verdiği olmadı şimdiye kadar. Ayrıca, emin olmadığını belirtmekte herhangi bir sıkıntı göremiyorum ben, aksine, ortaya herhangi bir şey sunmadan kesin konuşmak problemli bir davranıştır. Sen ise, konuyla alakalı en ufak bir cümle dahi yazmamış birisin. Yani bu duyuru altında RealDarkHumour diye bir hesaptan bahsetmen en az kendisinden emin olmayan kişinin cevabı kadar okuyana herhangi bir şey katmıyor. Tamamen ortaya bir şey atmak için yazmışsın işte. Ya da "Abd'de var" cevabı kesinlik içeriyor. Yani Abd'de hümanistin bazı çevrelerce hakaret olarak kullanıldığı savunuluyor ve bunu yazan kendisinden oldukça emin. İkna edici mi? Hayır. Yani gerçekten haklı da olsa benim için bir geçerliliği yok şu anda. Dolayısıyla "sanmıyorum ki" şeklinde yazıya başlayan kişiden farklı bir etki yaratmıyor. Demek istediğim, yurtdışında mizahın sert olması hümanist sözcüğünün hakaret olarak kullanıldığı anlamına gelmiyor. İnternet ortamında dahi göçmenlerle, mültecilerle alakalı daha çok tolerans olayına takılmış durumda insanlar. Özellikle İsveç'in bu konudaki politikaları çok ağır dille eleştiriliyor, fakat onda da hümanist sözcüğünün karşısındakini aşağılamak anlamıyla kullanıldığını görmedim ben. Kendimce şöyle kabaca araştırdım mesela, seküler hümanistleri aşağılama adına bu kavramı evangelistlerin kullandığı oluyormuş, onun dışında herhangi bir örneğe rastlayamadım. Var diyenler, koysun görelim diyorum sadece. Öyle iddiada bulunan da yok. Varsa "hah cidden varmış lan" deyip siktir olup gideceğim, bu kadar basit. Ama işkembeden sallanmazsın, sallanıyorsa da "bence", "sanıyorum ki" gibi kişinin sadece tahmin yürüttüğünü belirten sözcükler kullanılsın ki biz de yazılana ona göre yaklaşalım. Mesela marksistlerle alakalı bir aşağılama şekli olduğunu biri yazmıştı, üstelik 2-3 de link yapıştırmıştı o kişi, fakat hümanizmle alakası olmadığı için silmiş kendisi sanırım, bilemiyorum. O ayarda bir cevap bekliyordum aslında.

Ha ben niye üstüme alındım bilmiyorum. Bu tür anlaşmazlıkların olmaması için isim belirtin yazarken bence.
  • soso  (12.07.16 14:33:54 ~ 14:56:36) 
Nox arti 1.

humanizmi enayilikle, aptallikla karistiranlar hakaretlerin hedefi oluyolar ki hak ediyorlar zaten.
  • baldur2  (12.07.16 14:36:42) 
@Sour, TDK'nin sitesine gir, güncel sözlük kısmına entel yaz ve anlamına bak.


  • i was made for you  (12.07.16 15:19:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.