[]

Sabırlı olabilmek/olabilmeyi öğrenmek

Var mı bunu öğrenmenin yolu?

Örneğin, eğer giriştiğim şey zaman,çaba ve çok çalışma gerektiriyorsa o işte devamlı olamıyorum, hemen sonuç almalıyım, bir şeyleri hemen başarmalıyım gibi hissediyorum, haliyle hızlı bir geri dönüş alamadığım çoğu şeyden çabuk sıkılıyorum.

ne yapılabilir, var mıdır bunu öğrenmenin, kendini eğitmenin bir yolu?

 
Var, hayvan sahiplenmek, özellikle köpek. Birkaç ayda sabır taşına dönersin. Ciddiyim.


  • buff  (11.07.16 21:42:30) 
Yaşını bilmiyorum ama Y neslindeysen yalnız değilsin. Çoğu yerde 'Y nesli', 'millenial' kelimeleri ile 'sabırsızlık', 'dayanıklı olamama' kelimeleri at başı gidiyor.
www.linkedin.com
www.quora.com

Bunun iyi yanları da çok aslında, bunun için de birçok yazı var ama önce nasıl gelişitirilebileceğine geçelim.

İlk yolu, hedefe odaklanmayı bırakıp yaptığın işe odaklanmak ve ondan zevk almak; böylece mihenk taşlarının da önemsiz hale gelmesi. Her adım attığında 'Ne oldu? Başardım mı?' diye bakmama ihtiyacı hissetmek önemli. Bir deniz gibi düşün bunu. Her kulaçta ne olduğuna bakmamak, kontrol etmemek gerekiyor. 10-20 kulaç attıktan sonra 'Bakalım, nereye geldim' demek ya da 'Aaaa, bak yüzerken nerelere gelmişiz, hiç fark etmedim' demek gerekiyor. Tabii sevdiğin şeyi yapmıyorsan, bu çok seçenek olmuyor.

Bir psikolog çok ağır bir ödül-ceza sistemi uyguluyordu. Diyelim yapmak istediğin bir şey var, 'Akşam, deniz kenarında güneşi batırmak istiyorum' diye içinden bir dilek geçiyor ama yarına da bir iş var. 'Bu işi yapmadan, güneşi deniz kenarında batıramam' tarzı bir ödül-ceza sistemi koymuş. Ortada bir ödül var, iş biterse deniz kenarına inilecek. Ortada bir fırsat maliyeti var, iş bitmezse deniz kenarına inilemeyecek. Aynı şekilde, bunun değerini arttırdıkça etkili olduğunu görmüş. 'Elindeki projeyi bitirmeden, sevdiğin kıza açılamazsın. Hiç bitiremezsen, hiç açamazsın. Geç bitirirsen, kızı başkası kapabilir. Çabuk bitirip kalitesiz proje yaparsan da baştan başlayacaksın' gibi bir sistem koymuş. Proje de hatırlamıyorum ama 'Kağıttan bir gökdelen inşa et' gibi bir şeylerdi. Cezanın değeri arttıkça, motivasyon artmış. Ancak, bir noktadan sonra, çok zor iş ve çok büyük bir ödülden sonra, artık kişiler kayıtsız kalmaya başlamış. 'Yok artık, o da olmayıversin' etkisi yapmış.

Bunu bebek adımları ile uygulayabilirsin. Kendine ufak ufak ceza ve ödüllerle biraz daha disiplinli olmayı başarabilirisn.
  • aychovsky  (11.07.16 21:43:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.