Tam 12 kağıt vermiştim bu s-video kablosuna garantili olsun diye. Skart (nasıl yazıldığını hatırlamıyorum) mereti için de normalden kat kat fazla para vermiştim adam gibi olsun, anneme gidince "babam ve oğlum"u izleyebilelim diye. Piç oldu para, kablo da yatıyor evde. Evet, her nedense siyah-beyaz oluyor görüntü.
Ve çok kıl, tam bizim millete uyacak, saçma sapan bir çaresi var. Kabloyu yarım takmak, bu şekilde sanki damarı arar gibi. O zaman biraz gürültülü de olsa (renkler anlamında) çözüm oluyor, ama jakı sabitlemek zor oluyor ve tabii ki riskli.
Sanırım bu kablo bağlantılarında ya gerekenden fazla bir adet kablo işi bozuyor ya da bizdeki satıcılar da biz alıcılar da konunun özünü tam bilmiyoruz.
Mesela benim aldığım kablonun jakının ucunda görünen bağlantı dişleri ile grafik kartının çıkışında görünen girişler arasında sayıca fark vardı, yani kablonun sayısı grafik kartın çıkışından azdı. Buna rağmen bazı uçlar değmeyince renk geliyordu. Bilsem hangisi olduğunu (bilen varsa bir zahmet söylesin) sökecem karga burunla dişçi gibi.
Gene küfredecem, etmesem de öyle sayın: İ.neler meret satıyorsunuz, tv çıkışı var diyorsunuz, yanında bu özelliği için de fazladan para aldığınız su götürmez olduğu halde bir tane kablo vermiyorsunuz işi doğru dürüst görecek. Lan 5 milyon ekleyin, 10 milyon ekleyin, süründürtmeyin insanı, ama yok. İlle kasacaz, doğru yanlış deneye deneye, araştıra araştıra, en salağımız bile elektronikçi olacaz. Yazmıyorum ama gene ettiğim küfrün haddi hesabı yok. Sadece film izlemek isteyen birinin teknisyen mi olması gerekiyor bir bilgisayar alınca... mnnsskkskksnssnkss!
0