[]

Dizüstü kompüteri TVye bağlamak

Hp marka dizüstü aleti TVye bağlıyorum dizinin en heyecanlı bölümlerini büyük ekranda seyredebileyim diye ama maalesef TVdeki görüntü renksiz. Renk ayarı, çözünürlük, tv ekran ayarı pal-b ntsc vs. gibi bütün değişkenlerle oynayıp deniyorum ama sonuç aynı.

Sürücüden desek sürücüsü yeni, güncel. Kaldı ki bu aletten daha eski nx serisi bir hp notebook ile aynı tvye bağlayıp hiçbir ayar yapmadan rengarenk seyrediyorduk dizimizi.

Nedir ne yapılır başka bilen allah rızası için.

 
baglanti turu nasil ?


  • sourlemonade  (08.08.07 01:56:43) 
s video ise kabloyu değiştirip deneyin bir de.


  • kimlanbu  (08.08.07 02:01:07) 
bağlantı türünün adını bilmiyorum ama işte eskiden beri var olan çıkış noktası. hani ps2 klavye mouse gibi bişey. tee eski voodoo3 ekran kartımda da aynısı vardı. üstte 3 altta 4 iğne en altta da - işareti şeklinde bi çubuk girecek şekilde işte. kablo zaten bambaşka şeylerle denendi farklı evlerde hatta şehirlerde. sorun benim donanım ya da yazılımımda ama...


  • geldiler  (08.08.07 03:09:18) 
kimlanbu nun dediği gibi s kabloyu değiştirin. Kablo uzunsa siyah beyaz olabiliyor, kısalınca düzeldiğine şahidim.


  • sui  (08.08.07 08:07:53) 
hp den cikarken televizyon tipi secimlerinize de(eger izin veriyorsa) goz atmanizi oneririm.


  • murat mc  (08.08.07 08:40:04) 
Ben de bu konu hakkında çok araştırma yaptım,yeni kablo aldığımda görüntü siyah beyaz oluyordu, sana en garantili yöntemi söylüyorum, composite kablo alacaksın, sonra s-video çıkışını comopsite çeviren aparat alacaksın, yani bilgisayarını s-video çıkışını composite çevirip, tv ye bağlayacaksın.

bonus:
(git: 5683)
  • sathaner  (08.08.07 09:15:22) 
ayarlardan ntsc seçili olabilir. pal'e çevirirseniz düzelir gibi


  • her kuyuya tas atan deli  (08.08.07 09:30:17) 
hii s-video o.
belki $ey deneyebilirsin, normal monitor kablosundan a/v donu$turucu varsa onu.
yani projeksiyon icin olan ciki$tan a/v'ye donu$turucu.
  • sourlemonade  (08.08.07 10:02:15) 
Tam 12 kağıt vermiştim bu s-video kablosuna garantili olsun diye. Skart (nasıl yazıldığını hatırlamıyorum) mereti için de normalden kat kat fazla para vermiştim adam gibi olsun, anneme gidince "babam ve oğlum"u izleyebilelim diye. Piç oldu para, kablo da yatıyor evde. Evet, her nedense siyah-beyaz oluyor görüntü.
Ve çok kıl, tam bizim millete uyacak, saçma sapan bir çaresi var. Kabloyu yarım takmak, bu şekilde sanki damarı arar gibi. O zaman biraz gürültülü de olsa (renkler anlamında) çözüm oluyor, ama jakı sabitlemek zor oluyor ve tabii ki riskli.
Sanırım bu kablo bağlantılarında ya gerekenden fazla bir adet kablo işi bozuyor ya da bizdeki satıcılar da biz alıcılar da konunun özünü tam bilmiyoruz.
Mesela benim aldığım kablonun jakının ucunda görünen bağlantı dişleri ile grafik kartının çıkışında görünen girişler arasında sayıca fark vardı, yani kablonun sayısı grafik kartın çıkışından azdı. Buna rağmen bazı uçlar değmeyince renk geliyordu. Bilsem hangisi olduğunu (bilen varsa bir zahmet söylesin) sökecem karga burunla dişçi gibi.
Gene küfredecem, etmesem de öyle sayın: İ.neler meret satıyorsunuz, tv çıkışı var diyorsunuz, yanında bu özelliği için de fazladan para aldığınız su götürmez olduğu halde bir tane kablo vermiyorsunuz işi doğru dürüst görecek. Lan 5 milyon ekleyin, 10 milyon ekleyin, süründürtmeyin insanı, ama yok. İlle kasacaz, doğru yanlış deneye deneye, araştıra araştıra, en salağımız bile elektronikçi olacaz. Yazmıyorum ama gene ettiğim küfrün haddi hesabı yok. Sadece film izlemek isteyen birinin teknisyen mi olması gerekiyor bir bilgisayar alınca... mnnsskkskksnssnkss!
  • laugh  (08.08.07 10:12:36) 
zamaninda ayni problemi yasamis idim. Nette ne yapsam ne etsem diye aranirken bir eleman fotograflari ile cozumu gostermis idi. Soyle ki skarttaki pinlerden ustteki 4uncu (atiyorum) ile alttaki 5inci (gene atiyorum) birlestirerek (basit bir kablo ile) birbirine baglayip skarti kapatmis idim. Sonuc mukemmel idi. GEl gor ki ne o skarti bulabiliyorum (ondan sonra tasindim) ne de o sayfayi. belki isten anlayan arkadaslarin kafasinda bir isik yanar da haa o is soyle olur diye sonuclandirabiirler diye de bunlari yaziyorum.


  • kadirsavun  (08.08.07 11:43:20) 
benim s-video kablomun pini kirildiginda olmu$tu oyle, gittim yenisini aldim. pes oynadim sonra 1 ay boyunca.


  • jack o lantern  (09.08.07 00:20:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.