[]

matkap mevzusu

Biz bi halt ettik, eve matkap aldık bir sürü takılacak(pano,resim) ıvır zıvır vardı. Neyse şimdi internette araştırma yaparken gördüm ki öle her yer delinmezmiş bu meretle. Duvardan elektrik tesisatı geçebilirmiş,su tesisatı geçebilirmiş falan filan. Tırstım açıkcası biraz. Şey dicektim şimdi bu elektrik tesisatının filan geçtiği yeri tahmin etmenin bir püf noktası yok mudur? Yani prizin yukarısında olur ya da kapaklar var ya duvarda tesisatın olduğu onun sağından geçer,solundan geçer filan. Bi el atıverin dostlar. Nası yapalım?




 
duvara şöyle kapıya tıklatıyormuş gibi parmağınla tıklat. ses wv golf'ün kapı sesi gibi toksa ver küsküyü.


  • ihaleli batak  (11.07.16 17:10:50) 
prizlerin, anahtarların, buatların düşeyinden kaçın. gerisine yapabilecek bir şey yok.


  • tukenmez adam  (11.07.16 17:17:15) 
Elektrik tesisati yukaridan tavanin yarim karis altindan gider, prize lamba anathtarina vs de direk dik aciyla iner. Sagi solu ve alti guvenli. O buat kapaklarindan saga ya da sola gidebilir onun hizasina ilismeyin. Banyo wc ve mutfak disinda su tesisatina denk gelemezsiniz zaten.


  • hailtothethief  (11.07.16 17:18:52) 
Elektrik tesisatları genelde düz bir hat olarak gider. Mesela duvarda duran bir priz var, onun tam ortasından yukarı doğru bir borunun içinde kablolar geçer, o yüzden bu hat boyunca delik delmemek lazım. Yani bu elektrik hatlarını büyük oranda kestirebilirsin.

Diğer taraftan @batak'ın da dediği gibi delik deleceğin yeri ve etrafını tıklatarak arkasında kabloların geçtiği bir boru içeren delik varmı diye kontrol edersen problem olmaz.
  • Tutkun  (11.07.16 17:25:44) 
del gitsin o hatları bulman 100 de 1


  • jamswety  (11.07.16 17:38:36) 
Ben kendim derz arasinda su borusu bulmus adamim. Daha dogrusu benden evvel tuvalet kagitligini takan adam bulmus, vidayi sökünce sular altinda kalan ve cefasini ceken benim.

Normalde metal dedektörü vardir, kablolari vs bulmak icin. Borular cok mühim degil, nereden gececegi belli, cok kivrim yapamazsin da, kablo isi biraz yas. Ingilizce kaynak okuma, amerikadaki evler cok farkli, birkac beamde bir delebiliyorsun, aralar hep bos. O yüzden cok basitmis gibi anlatirlar. Kolonlara yakin yerler cok sikinti cikarmaz, prizlerin dikey dogrultularindan kacinin.

Uzun uzun yazacaktim da @hallofthethief cok net özetlemis, +1
  • wiillii  (11.07.16 19:31:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.