[]

time çogul olmuyosa times dergisini nasıl acıklıycam cocuklara?

şimdi zaman anlamındaki time sayılmıo...kaç tane zamanın var diemiosun ya...ne kdr zamanın var die how much sorusu soruon, bu yüzden sayılmayan kelimeler cogul olmuo ya hani waters diemiosun mesela su için.

time çogul olmuosa times dergisini nası acıklıcam cocuklara?

diye soruyo bir arkadasım, acıklayıcı bir cevap getiremedim var mı acaba yardımcı olabilecek? :)

 
Sonundaki s ile birlikte sözlükte geçiyor, çağ, devir vb. anlamında. Waters da var sözlükte, mesela bir anlamı karasuları; başına the alınca da derya, deniz oluyor. Açıklayıcı olmadı belki ama s harfini çoğul eki gibi değil de kelimenin herhangi bir harfi gibi düşününce sorun kalmıyor -benim açımdan yani.


  • uyuklayankedi  (24.11.09 22:47:30) 
türkçede olduğu gibi, bir dönemi anlattığı için çoğul eki almıştır diyebilirsin bence.

ancient times
old times vs
  • anestezik  (24.11.09 22:48:17) 
babylon sözlük şöyle der:

times
i. kere, defa, kez, çağ.

usingenglish.com'dan açıklama:

Some nouns are countable AND uncountable. It depends on the meaning:

-There is little time before the show. UNCOUNTABLE
-The show is at three different times: 8:00, 10:00 and 12:00. COUNTABLE

-There is a little wine in the bottle. UNCOUNTABLE
-French wines are the most expensive. COUNTABLE
  • mermaid  (24.11.09 23:22:29) 
time, hem sayilabilir hem de sayilamaz kelime. duruma gore degisir.

sayilamaz kelimelerin mantigi soyle:
i have two times (iki zamanim var) diyemezsin mesela. (ama diyebilecegin yer bile cikabilir)

cogul olamaz diye bir kaide yok yani her zaman. ayrica "times" dergisi de ozel isim oldugu icin uygun bir ornek degil. cocuklara aciklamak var tabi bir de :)
  • ermanen  (25.11.09 03:52:21 ~ 03:56:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.