[]

sgk mevzuatlarından anlayan

30 gün boyunca zorunlu şantiye stajı görecek bir üniversite öğrencisi, mecburi olarak sigortalanacak (5510 sayılı kanun nedeniyle yapılması zorunlu hale gelen sigorta) babasından, sgk üzerinden almış olduğunu yetim maaşı kesilir mi? internetteki mevzuatlarda kesilmez diyor ama, üniversitenin sgk'ya dosyayı nasıl göndermiş olduğu da önemli. çünkü stajdan hem para almayacak, hem de almış olduğu maaş 2 ay kesilirse büyük sıkıntı olur. net bir bilgisi olan var mı?

bazı kaynaklar buldum, şöyle diyorlar:

muhasebefinans.wordpress.com

www.on5yirmi5.com

www.engelliler.biz

www.mevzuat.gov.tr

 
kesilmez.


  • glamdr1ng  (11.07.16 14:02:48) 
hocam kesin bilgi mi? yani üniversite bu dosyayı sgk'ya gönderirken staj olarak belirtmesi dışında, farklı bir mevzuat olduğunu ve kesilmeyeceğini de iletiyor mu? yoksa sgk'nın insafına mı kalıyor? yani 1 kişinin keserken öbür kişiyi kafasına göre kesmemezlik vs... yapıyor mu? yoksa standart olarak mevzuata bağlı bir şekilde kesin olarak kesmiyor mu? emin miyiz yani kesmediğine?


  • rajaz  (11.07.16 14:04:24) 
sgk'nın insafıyla falan alakalı bir durum değil. kesilmez..


  • nrmnm  (11.07.16 14:08:17) 
sgk'ya tarafımızca herhangi bir belge vs.. dilekçelemek gerekmiyor yani? okul bildiriyor xxx şantiyesinde 30 günlük staj diye, sgk'da maaşa dokunmadan devam ettiriyor? harika o zaman.. çünkü emekliliği etkileyecek bir durum değil bu sigorta. kaza sigortası diye geçiyormuş. olur da bir aksilik olursa hemen sgk'ya dilekçe atarız. yani olmaz diyorsunuz tabi de, inşallah olmaz. çünkü sgk'nın sağı solu belli olmuyor..


  • rajaz  (11.07.16 14:11:06) 
kesilmez dedim tam bilgim yok ama staj sigortası çok formalite bir olay hocam. paranızla, bursunuzla falan bir ilişiği yok. staj anında bi iş kazası olursa karşılayabilmek için. prim yatırılmıyor sadece sgk numarası çıkartılıyor, emekliliğe de bir faydası yok sanırım. bi akraba da yetim maaşı alıyordu ve meslek lisesine gidiyordu. o maaş da alıyordu. kesilmedi maaşı. sorun olmaz, yine de bi öğrenci işlerine sorun. içinizi rahat tutun.


  • glamdr1ng  (11.07.16 14:12:50) 
şöyle bir şeyler de buldum,

www.adanasmmmo.org

www.sgkmevzuati.com

iskanunu.com

prim ödenmediği için, sgk cetvellerinde de gözükmüyormuş. haliyle emekliliğe de dahil değilmiş. e mantıken cidden kesilmemesi lazım. kesilirse eğer dilekçeyle anında bağlarlar gibi duruyor. yani en azından 19'una kadar maaşın yatacağı günü bekleyene kadar içim biraz daha rahat.
  • rajaz  (11.07.16 14:23:14) 
*güncel*

başına gelen olursa,

içiniz arkadaşların dediği gibi rahat olsun. sorunsuz bir şekilde maaş hesaba yattı :)
  • rajaz  (20.07.16 11:29:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.