[]

kefir sorusu

aşağıda görünce aklıma geldi

kefirin tadı nasıl?
ayran içmem (çok tuzlu geliyor), cacık içerim. tek yoğurt yiyemem, yemekle beraber yiyebilirim. süt içerim. bu bilgiler ışığında kefiri içebilir miyim sizce?

senelerdir bunu düşünüp marketten 1 kefir alıp da tadına bakmaya cesaret edemedim

 
yoğurt yiyemezsen kefir hiç içemezsin. ama al bi dene belki seviceksin bilemezsin.


  • komsu komsunun nickine muhtactir  (11.07.16 13:06:46) 
marketten alınan kefirle kendi yaptığınızın arasında gerçekten çok fark oluyor, bence marketten almayın, kendiniz ufak bir kavanozda yapın denemek için.


  • evde liyakat kalmamis  (11.07.16 13:09:19) 
Marketten alma, eğer bulabilirsen kendi mayalayan birisinin yaptığı kefiri iç. Tadı ayrana çok benziyor, tabii tuzlu değil. Ancak ayrana da tuz atmadan içebilirsin, hazır ayranlar bence de çok tuzlu, evde yapılanda tercih senin hiç tuz atmadan da içebilirsin.


  • elikası  (11.07.16 13:16:51) 
@elikası ayran içeceğime cacık içerim mantığı var bende :D tuzsuz ayran fazla yoğurt oluyor


  • la noix  (11.07.16 13:19:42) 
kefir muhteşem. özellikle ev yapımı ise. her türlü içersin.


  • babilbaligi  (11.07.16 13:37:41) 
Ben sade icemiyorum kesinlikle. Yarım çay bardağı kefirin üstüne şu ekleyip seyreltiriyorum. Üstüne biraz nane, biraz da fesleğen ekliyorum. Cacigin salataliksiz haline benziyor böyle :) öteki turlu çok eksi ayran oluyor, sevmiyorum.


  • fraise  (11.07.16 13:38:37) 
Ha tabii ben hazır almıyorum. Annemin kefirini getirdim, onu çoğalttım.


  • fraise  (11.07.16 13:39:35) 
Atatürk Orman Çiftlği'nin kefiri çok güzel, ayran gibi tuzlu değil, daha tatlımsı bir tadı var, diğer kefirler bana çok ekşi geliyor ama bunu severek içiyorum. Küçük boyunu deneyebilirsiniz.


  • hair freak  (12.07.16 17:31:49) 
ayranla sütü karıştır onun gibi bi şey tat olarak da görüntü olarak da sevmem ben kefir


  • limoncello  (12.07.16 17:35:42) 
ilk başlarda midemi bulandıracak kadar nefret ediyordum. sonraları doktorun günde yarım bardak içmek zorundasın demesiyle içmeye başladım. şimdi ayranı sevmiyorum, bunu seviyorum.

bence nefret ettiğiniz yararlı şeylerden anında vazgeçmeyin, tat alma duyularının alışması zaman alabiliyor. ya da en azından bende öyle oluyor.

daha önce peynir, ıspanak, balkabağı, bakla ve enginardan da nefret ederdim.
  • pokerface  (12.07.16 17:49:18) 
ben sade süt içmiyorum, ayran içerim. kefir sade ayranın sodayla hafif tatlandırılmış, sertleştirilmiş hali gibi ama daha yoğun dolu dolu böyle. ben de aman aman bayılmazdım ama bugün beni en iyi hissettiren şey öğle arası bi gazla aldığım 1lt kefirin yarısını lıkır lıkır içmek oldu.


  • kaichi  (12.07.16 17:59:39) 
Ayran gibi tuzlu değil, yoğurt kadar da yoğunluğu yok. 1 litre almaktansa şöyle ufak olanlardan alıp (meyveliler değil ama, sade olandan) deneyebilirsiniz. Severseniz eğer 1 tl'lik AOÇ'lerle devam etmenizi tavsiye ederim, piyasadaki en iyi ürünlerden birisi o.


  • sevgikusunkanadinda  (12.07.16 18:02:32) 
annem evde yapıyor ama kendim uğraşamadığım için ben hazırını da içiyorum.tadı öyle anormal değil bence ya insanlar çok abartıyor.

biraz ayran ekşi ayran gibi oluyor. annemin evde yaptığı daha yoğun oluyor akışkanlığı daha az oluyor ama ekşilik vs olmuyor.

bence denemelisin.

ama tarihlerine dikkat et kefirlerin. ilk içişinde nefret etmeni istemem.
  • ruh i tibbiye  (12.07.16 18:12:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.