[]

üniversite diploması olmadan Avrupa hayal mi?

günaydın pazartesililer,

her türk insanı gibi benim de batı'ya yerleşme planlarım var.

bir şeyi merak ediyorum, türkiye'de alınmış bir lisans diploması olmadan yurtdışı'nda işe girmek hayal mi?

şöyle ki istanbul üniversitesi'nde halkla ilişkiler okuyorum ancak 2 senedir birinci sınıftayım, ortalamadan dolayı geçemiyorum sınıfı. zaten birinci sınıfı geçsem ikincide takılıcam gibi bir durum var çünkü 9-6 çalıştığım bir işim var. sınavlara gidemiyorum vs vs.

kiminle konuşsam okulu bitirip öyle gidersin diyor ama gelin görün ki ben bu okuldan mezun olsam avrupa'yı geçtim türkiye'de bile kimsenin umurunda olmayacak o diploma. fakat 'üniversite mezunu' olacağım, türkiye için olay bu.
sizce avrupa'daki adamlar için önemli mi türkiye'de alınmış bir lisans diploması?

bu arada çalıştığım ve yurt dışında da çalışmak istediğim sektör m.i.c.e. ve yavaştan bakıyorum iş ilanlarına pek çoğunda yazılmamış reqs kısmında üniversite.

 
Kısmen doğrudur, Avrupa'da liyakat da diploma kadar önemsenir. Yani elinde bir işi hakkıyla yapabileceğini gösteren referansların varsa değerlendirmeye alınabilirsin. Birçok iş ilanında üniversite mezunu ya da eşdeğer iş tecrübesi (3-4 yıl) arandığını görebilirsin.

Yani o iş tecrübesini edinemezsen diplomaya ihtiyacın olacak. Ve Türkiye'de o iş tecrübesini edinmek için diploma gerekecek.
Bir de bahsettiğin alan iletişim sektörüyle alakalı sayılır. Yakın bir sektörde çalışan biri olarak diploma almanı öneririm. Zira o alanda çevre ve sosyal ilişkiler de başarılı bir kariyer için çok önemli. Zaten okuduğun bölümde şu anda sınıf arkadaşlarının çoğu ilerde iş arkadaşın olacak. Yani kariyer için +1 puan daha. Hem ola ki yurt dışı hedefine yönelirsen ilersi için avantaj olur. Çünkü iş bulmak kolay değil yurt dışında. Ama yüksek lisans yapmaya gidip orada kariyerine devam etmeyi denemen kolay olur.
  • anten  (11.07.16 11:28:41) 
Hocam ben yabanci ulke vatandasiyla evlenecek, su an amerikan firmasinda calisan bolul birincisi adamim. Ben bile lan diyorum ya surunursek is bulalim derken.
Gidecegin ulkeye eger "beybiler ben geldim calismaya" diye geleceksen cok zor. Yani gercekten cogu ulkede is yok boyle durumlarda. Benim hatunun alani da seninki. O kendi bile is bulmakta zorlaniyor yani.

Keske bir master ya da universite okuma sansin olsa. Ya da benim gibi hatunun kralini bulsanda evlensen.

Benim hatunun memlekette gecen benzincide temizlik yapmak icin master yapmis adam ariyorlardi, insanlar bu olayi konusuyordu yani. O sebepten bilemiyorum altan.

Ps. Her seye ragmen kac kurtar kendini ya amaaan. Hatta ben diyorum ki ben ulkeye gidersem elimdzn gelen herkese yardim edicem lan.
  • logisticsmanager  (11.07.16 21:34:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.