[]

Sanırım bir arkadaşım intihar edecek. Ne yapsak ki?

Arkadaş dediysem de feysbuk'ta ekli birisi. henüz reelde hiç tanışma şansımız olmadı ama dünkü son paylaşımını okuyunca az önce, bir garip hissettim. Ne yapılır ne edilir acaba bu durumda? paylaşımı şu;

> Sevgiye hep inandım , kafkayı ve wirginia wolf çok sevdim. Bu yaşam artık mümkün görünmüyor. 15 inden itibaren yokum. Bu yaşamı hiç sevmedim ve kendi irademle terk ediyorum. Hicbirinize dargın değilim. Birbirinizi sevin. <

sevgi'ye inanan insanların geldiği/getirildiği şu halleri görünce içim sızlıyor. Haksızlık bu.

 
Intihar edecekse de daha ciddi bir sebepten intihar etsin. Ask mesk yuzunden intihar etmek aptallik.
O yuzden engel olmak lazim mutlaka. Facebook'ta ekli ailesinden birini bulmaya calisin, onlara haber verin.

  • stavro  (11.07.16 09:36:37) 
15inden itibaren yokum demiş, intihar üç gün sonraya planlanıp aksiyon alınan bir durum olmuyor genellikle; uzmanlar bu tip duyurma merakının aslında bir yardım çağrısı olduğunu belirtiyorlar. muhakkak görüşün, hiç üzerinize vazife olmasa da ailesine duyurun. yalnız kalmaması gereken bir dönem belli ki.

sevgiye inanan insanların bencilce geride sevenleri bırakmalarını anlayamıyorum, asıl haksızlık bu.
  • evde liyakat kalmamis  (11.07.16 09:48:43 ~ 09:48:55) 
şu noktada yapabileceğin pek bir şey yok. biraz ilgi çekmek için yapmadıysa;
ailesi, yakın arkadaşı gibi birisine ulaşıp şüphelerini iletebilirsin.

ayrıca niyetini bu kadar açık yazdıysa tek fark eden sen olmuş olamazsın. üzülme.
  • piremses  (11.07.16 09:50:14) 
15'inden itibaren yokum ne ya. Sinir oluyorum böyle insanlara.

Mesaj at, konuş, ailesiyle konuş +1

O da bunu istiyor zaten.
  • peggy  (11.07.16 09:55:05) 
mesaj attım zaten direkt. henüz "okundu" bile olmadı. ailesini tanımıyorum ama soyisminden denemeler yapardım fakat arkadaş listesi gizli. geçmiş paylaşımlarına yapılan yorumları inceliyorum birilerini yakalayabilirim diyerekten. 88'li bir arkadaş kendisi.
bir de zaten şaşırmış insanlar, hep yorum yapmışlar o paylaşıma benim yaptığım tarzda.
bunun direkt aşk meşk sorunsalı olduğunu da sezemedim ben ama. oradaki "sevgi" daha genel bir sevgidir. sevgisiz hissedip umutsuzlanmıştır sanırım günden güne. üzücü elbette...
  • matrix  (11.07.16 09:59:15) 
"Ölüm içgüdüsünün en önemli türevi saldırganlık içgüdüsüdür. Freud’a göre bu, insanın kendine yönelik olan yıkıcı eğilimlerinden kaynaklanır. Çoğu insanda bu içgüdü yaşam içgüdüsü tarafından engellenir. Bu iki içgüdü birbiri tarafından engellendiği gibi, birbirlerinin yerine de geçebilirler. Sevgi nefretin, nefret sevginin yerini alabilir. Kişi sevdiği şeyden nefret edebilir. Onu özdeşleştirdiği için kendini yok ederek onu da yok edeceğine inanır."

"Erich Fromm, Freud’daki yaşam ve ölüm içgüdülerine benzer bir şekilde, yaşam sevgisi ve ölüm sevgisinden söz eder. Bunlardan hangisinin ağır basarak insan davranışını belirlediğini araştırır. Ona göre, yaşam ve ölüm severlik, Freud’un dediği gibi doğuştan kazanılmış ve yok edilemez değildir. İnsanların büyük bir çoğunluğu ölüm sever değildir, ama özellikle bunalım dönemlerinde umutsuz ölüm severlerden etkilenirler."

"Menninger’e göre intiharın üç bileşeni vardır ve bunların hepsi her intihar olayında değişen oranlarda yer alırlar:

1) Öldürmek İstemek: Saldırı, suçlama, ayıplama, imha,

2) Öldürülmüş Olmak İstemek: İtaat, mazoşizm, kendini ayıplama, kendini suçlama,

3) Ölmek İstemek: Umutsuzluk, korku, yorgunluk,

İntiharda öncelikle adam öldürme istekleri belirir. Bu, ya kendisi ya da başkası hakkında açık bir şekil alabilir. İntihar eden kişi bu istekleri açıktan açığa kendine karşı çevirip, kendini öldürmeye kalkar. Fakat asıl mesele ölümü istemektir, ancak o zaman kişi intiharı başarı ile sonuçlandırabilir.

Menninger’e göre yaşın ilerlemesiyle öldürmek istemek ve öldürülmüş olmak istemek azalır, ölmek istemek ise artar. Genç yaşlarda girişimlerin çoğunluğuna işaret eden Menninger’e göre, bunlar gerçekten ölmek istememektedirler. Bunlarda önemli olan etken insanlar arası ilişkilerdir. Yaşlılarda ise gerçek intihar oranının arttığına işaret ederken de, bu yaşlıların ölümü gerçekten istediklerini ve insan-içi güdülerin önemli olduğunu vurgular."

"Freud’un çağdaşı olan Alfred Adler intihara kalkışan bireyi, 'kendisine zarar verme hayalleri görerek ya da kendine zarar vererek başkalarını inciten insan' olarak tarif eder. Saldırının aslında kime yönelik olduğu, olaydan en çok kimin üzüldüğünü görmekle kolayca anlaşılabilir. İntiharcı kendini aşırı düşünen insandır, başkalarını az düşünür, yaşamaya ve ölmeye yetenekli değildir."

"Adler’e göre -Freud’un aksine- kişiliğin merkezi bilinçtir. İnsan bilinçli bir varlıktır ve davranışlarının nedenlerinin, eksikliklerinin, ulaşmak istediği amaçların neler olduğunun bilincindedir."

www.intihar.de

--

Tanımadığım bir insanın intihar güdüsü hakkında yorumda bulunmam doğru olmaz. İntihar neticede bir eylemdir, bir amacı vardır. Haliyle o amaca ulaşmanın daha başka yolları da olabileceğini intiharı düşünen kişiye anlatmaya çalışmak bana mantıklı geliyor.

Daha fazla yardımcı olabilmek isterdim. Umarım vazgeçer.
  • whimsical  (11.07.16 11:44:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.