[]

saldırganlaşan kedi

merhabalar.
bundan 2 gün önce 7 yaşındaki kedimiz durup dururken anneme saldırdı. annem aşırı bağırmasına rağmen kaçmayıp saldırmaya devam etti ve su dökmesek bırakmayacak gibiydi. (normalde kaçıyor bağırınca) öyle ki kanaması 1 saate zor durdu. şu an her iki ayağında da çok fazla sayıda yara ve sol ayağında yaraya yakın bölgede morarma var. bu arada ben de üstüne gidince ayağımda derin kanamalı sıyrıklar oluştu. su döküp zorla bir odaya kapadık. birkaç saat bu agresif tavrı sürdü ancak işin tuhafı sadece annemle uğraştı o gün. ben bikaç saat sonra kapattığımız kapıyı açıp ödül maması vermeme rağmen aldırmayıp annemin olduğu odanın kapısında miyavlamaya başladı.
2 gündür anormal tavrı yok. (anneme karşı da) ara ara kendini sevdiriyor, yemeğini yiyip suyunu içiyor, aynı yerlerde uyuyup dolaşıyor vs. ama beni asıl korkutan durup dururken saldırmış olması ve saldırdığı günün önceki akşamında dışarıdan eve geldiğimizde kaptaki kumun neredeyse yarısını dışarıya dökülmüş bulmamız.
şunları da ekleyeyim annem apartman içine hatta kapı önüne çok kedi sokuyor, onları besleyip onlarla da çok ilgileniyor ama bunları yaparken veya yaptıktan hemen sonra saldırmadı anneme. veterineri aradık aşıları da tam. (ilk yıllarında aşıları tam ve düzenli oluyor muydu bilmiyorum, ablam ilgileniyor) kısırlaştırıldı ve ikinci kattayız (balkon kapıları 7/24 açık, yani hastalıklı bir kedi veya yarasa balkona ulaşmamışsa eve başka canlı sokmuyoruz.) ama beni bir korku saldı kuduz aşısı da olmadık zaten aşısı var diye... veteriner de aşı olmanıza gerek yok demiş ama düşündükçe neden yapsın ki bunları diyip tedirgin oluyorum. sizce böyle bişeyi neden yapmış olabilir? ve bu aşılar gerçekten bir sonraki aşısına kadar %100 koruma sağlar mı? (özellikle kuduz ve tetanoz)

 
bir şey okumuştum, hayvanların düzenli olarak kuduz aşısı olmasına aslında gerek olmadığını söyleyen bir veteriner vardı. bir kere olunca da koruyor vs. diye. ev kedisi sonuçta ve aşılı olduğu için kuduz olduğunu sanmıyorum, kedi bunlar bazen çıldırıyorlar. ki zaten kuduzun tek belirtisi saldırganlık da değil. o olaydan da 2 gün geçmiş normale dönmüş hayvan. ben bir şey olduğunu düşünmüyorum ama içiniz rahat etsin istiyorsanız sanırım 72 saat içinde aşıya başlayabiliyordunuz


  • aweamadeus  (11.07.16 02:25:49) 
veteriner ablama bir sonraki kuduz aşısı 2016 kasımda demiş. ben aşının güvencesinden veya kedilerin ruh halinden çok anlamadığımdan sürekli düşünür oldum. mantığım olmaz diyor ama, bende açıkçası hafif okb olduğundan belirtilere çok takılıyorum :) ablam ısrarla aşıya gerek yok diyor ve yan etkilerini de düşününce olmayacağım sanırım. ancak şayet öyle kötü bir durum varsa kedinin 10 gün içinde ölmesi gerekiyor diyorlar. bu kesin olarak 10. günden itibaren sorun olmayacağı anlamına mı geliyor? bu arada yorumlarınız için çok teşekkür ederim


  • isimsiz uye  (11.07.16 02:59:34) 
ben de biraz takıntılıyım çok kuduz aşısı olmuşluğum var, ama onlar da beni ısırıp ertesi gün ölen kedi olmuştu, sokak köpeği ısırmıştı filan o yüzden. ev kedisinden zarar geleceğini sanmıyorum. ve 10 gün olayını ben de çok yerde okudum, bu süreç içinde başka belirtiler çıkmıyorsa/ölmüyorsa hayvan sıkıntı yokmuş.


  • aweamadeus  (11.07.16 03:57:12) 
tek ihtimal başka kedilerin kokusunu almış olması ama kedi bu, hiç de belli olmaz. böyle bir vakayı daha önce bir kere daha duydum, yıllardır bakan kişinin kollarını bildiğin yırtmıştı hayvan.

ne olur ne olmaz, tetikte olun da daha fazlazarar vermesin.
  • piremses  (11.07.16 08:39:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.