[]

duyurudaki sorulara gercekten bilerek mi cevap veriyorsunuz yoksa...

...yoksa aklinizda kalan kismiyla mi?

yani demek istedigim cevabiniz genelde "bu budur, su da sudur" seklinde mi yoksa "bence boyle olmasi lazim" gibi mi?

Hangisi dogru? yani ufak bir fikrimiz varsa bile paylasmak iyi mi kotu mu?

 
tam anlamıyla bilerek cevap verdiğim de oluyor daha sonra gelecek cevaplara yol açsın diye bi ihtimal şöyledir diye cevapladığım da oluyor. bence en ufak bi bilgi kırıntısı bile yarayabiliyor ihtiyaç halindeki insanın işine. o yüzden doğru bildiğim kadarıyla yazıyorum ben yine de. sonrası tamamlanıyor zaten başka biri tarafından. tamamlanmazsa da soruyu soran kişiye bir fikir vermiş oluyor cevabım.


  • in vino veritas  (11.07.16 00:46:43) 
İkisi de. Kendi görüşüm olursa 'Bence böyle' diyorum, gerçek olursa kaynak göstermeye çalışıyorum. Zaten bir çelişki olduğunda tartışma doğuyor ve mecburen kaynak arayışına giriliyor. Bilgi sorusu ise zaten kaynaklı maynaklı olur da; yorum sorusunda fikrimizi paylaşmak iyi bence. Çünkü senin aklına gelmeyen bir şey ya da saçmasapan bir şey, söylendiği anda başkasının aklına süper bir fikir getirebiliyor.

Konuyla ilgisiz ama buraya bağlayacağım saçma bir hikaye anlatayım. Geçen Ekim'de saçma bir işveren eğitimine götürdüler bizi. Böyle 'Birbirimize güvenelim. Hadi şimdi hep birlikte düşüyoruuuz' oyunları oynuyorduk. Bir oyunda kalaslarla bir şey yapmamız gerekiyor yine birbirimize güvenerek ama oyunun içinden çıkamadık bir türlü. İki saat geçti, millet oyunlarını bitirecek, biz aynı yerde oturuyoruz. Ben orada kendi kendime 'Bir asansör olaydı da, indireydik şu kalasları' dedim ama sessiz söylemiştim kimse duymadı. Biz biraz daha zaman kaybettik orada. Başımızdaki oyun yöneticisi saçını başını yolmaya başladı (çözümü biliyor da bize söyleyemiyor) En son 'E, yetti! Sen, az önce söylediğini tekrarla!' dedi bana. Ben ne dediğimi bile hatırlamıyordum. Zorla hatırlattı, 'Asansör' dedim. Benim asansör dediğimi duyan biri 'Aaaa!' diye bir çığlık attı ve çözümü buldu. Oysa benim kafamda çözüm yoktu, kendi kendime saçmalıyordum. Demem o ki, birinin saçmalaması, başka birinin kafasında ampuller yanmasına neden olabilir. Sessiz kalmaktan iyidir.

Bunun tek istisnasını 'medikal' kategorisinde dezenformasyon olarak görüyorum. Yine de orada bile 'Doktor değilim ama ...', 'İşin uzmanı değilim ama ...' tarzı yazıların yardımcı olabileceğine inanıyorum.

Yine de 'Bence... ', '... inanıyorum' gibi kişisel görüş olduğunu belli eden ifadeler olsa, dezenformasyon da olmaz.
  • aychovsky  (11.07.16 00:54:19) 
Ne kadar emin olduğumu ekliyorum cevaba.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (11.07.16 00:55:23) 
Konu uzmanlık alanımla, mesleğimle ilgili bişeyse kesin bilgidir yazıyorum sonuna.

Konu daha önce deneyimlediğim bişeyse (örn. vize ilgili sorular) bana böyle böyle olmuştu diyorum.

Konu ile ilgili fikrim varsa bence şöyle diyorum.

Konu ile ilgili çevremde bilgisi olan varsa sorduğum durumlar oluyor. Örn. Avukatlık sorularını abime sorup cevaplıyorum, avukat böyle diyor diyorum.
  • suicides underground  (11.07.16 01:10:27) 
emin değilsem cevaplamamaya çalışıyorum. emin olmayıp araştırdığımda ise linki ile cevap yazıyorum.


  • sttc  (11.07.16 01:24:13) 
Net bildiğim konu ise bildiğim şeyleri yazıyorum, eksik ya da hatalı olma ihtimali varsa ya yazmıyorum ya da belirtiyorum.

Yalnız baya bir yanlış bilgi paylaşımına denk geldim, geliyorum. Düzeltince de tribe giriyorlar yanlış bilgi sahipleri.
  • nawar  (11.07.16 03:30:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.