[]

Honkur honkur oksuruk

4 gundur siklikla oksuruyorum. Oksurmede boyle 4 dakika bir, bir kere siddetli "öhöö"den ibaret. Ama oksurdukce insanin cigerleri biraz rahatlar ya, ben de o bir turlu olmuyor. Ayni siddette, ne eksik ne fazla, aynen oksurmeye devam ediyorum. Bogazimda oksurmeden once sadece bir yerinde sanki bir kil varmis da bogazima batiyormus gibi bir his oluyor. Doktora da gidemiyorum simdi (bkz: Sorma Neden). Oksuruk surubu aldim fayda etmedi, limon bal karabiber denedim ise yaramadi. Usutmus de degilim, bogazim da agrimiyo atesim de yok, noldu bana? Nasil gecicek bu?

Tesekkur ederim. Basit bir oksuruk icin uzun olmus ama cok dertliyim.


 
meyan ballı pastik kesin net ve etlileyici çözüm !


  • cagkan  (24.11.09 20:05:39) 
-tuzlu veya karbonatli suyla gargara
-ilacli gargara
-vicks vapor rub
-buğu
-balli sut
  • ermanen  (24.11.09 20:12:28) 
sinecod diye bi ilaç var; öksürüğü baya bi engelliyor.


  • alouqua  (24.11.09 20:21:16) 
aldığın öksürük şurubunun "mukolitik" olmadığından emin ol. mukolitik şuruplar fazla mukus birikimini parçalayıp öksürüğü arttırırlar, fazla salgıdan kurtularak rahatlamanı sağlarlar. boğaz acısı için ise çoğu insan pek tercih etmese de kanzuk pastil öneririm. pastillerin neredeyse en ucuzu ama en etkililerinden biridir.

bir de "ben ilaçla milaçla uğraşmak istemiyorum" diyosan ayva yaprağı, elma kabuğu ve ıhlamurun üçünü istediğin şekilde harman edip çay olarak tüketebilirsin. herhangi ikisi de olur bunların, en etkilileri ayva-ıhlamur ve ayva-elma kombinasyonudur.
  • elenika  (24.11.09 20:52:20) 
Gece terlemen ve göğüsünde bir yerlerde batma gibi bir şeyler olursa hemen bir göğüshaslıklarına git. yada bence yarın bir labaratuara gidip Akçiğer filmi çektir doktora gitmeden zaten rapordan anlarsın. Anlatığın öksürük cinsi pek iyi değil. limonla balla uğraşma. git filim çektir.


  • karoyedili  (25.11.09 00:10:59) 
ayni problem var bende de birkaç gündür. fena birsey.


  • samfisher  (25.11.09 00:46:01) 
ilaç kullanma! öksürük soluk yollarını koruma refleksi olduğu için öksürük kesici ilaçları hekim tavsyesi olmadan kullanma.
hipertansiyon ilacı kullanıyor musun? bir de geniz akıntın oluyor mu? sigara kullanıyor musun? kaç yaşındasın? doktora muayene olamayacak durumda isen bol sıvı tüketimi ve dinlenmeni öneririm. eğer bir-iki hafta içinde geçmezse bir doktora görünmen gerekecektir.

  • hebelehubu  (25.11.09 19:20:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.