[]

suriyeli gerçeği

Bu gerçeğe alışmalı mıyız? Evet bu insanları devlet geri göndermeyecek bu belli hatta vatandaşlık vererek bizimle eşit statüye getirecek. Bu kendini bilmez barzolarla aynı pasaporta sahip olucaz. Bu adamlarla bütün demografik yapı değişti hastalıklar hortladı, bu adamların entegre olması mümkün değil ve böyle bir istekleri de yok zaten. Ordan 3-5 okumuş etmiş örnek gösterilmesin. Arap toplumu olduk. İstanbul zaten ölmüş ağlayanı yok, cumhuriyetin 100. yılında ülkede doğru düzgün insan kalmayacak Türk hiç kalmayacak. Bu adamlar pişkince her tarafa saldırıyorlar, asayiş can güvenliği yok. Adamların kaydı kuydu yok hepsinde bıçak sana bişey yapsa içeri atılmaz, sen öldürsen senelerce hapis. Bu adamlarla şimdi başa çıkıldı çıkıldı yoksa bu adamlar her yıl 10ar tane yavrularken biz en fazla 1-2 çocukla azınlık olucaz. Zaten her yerde bombalar patlıyor, yarın onların durumuna belki biz düşücez. Bombaların patlamasına da alıştık, en fazla magazin programı ve survivor 1 gün ara veriliyordu, eğer biz ve yakınımız ölmediyse şükrediyorduk ama yarın biz olmayacağımızın garantisi yok. @tchuckın dediği gibi en fazla 5 sene sonra kadınlar belki başı açık belki çarşafsız yürüyemeyecek. Bu meseleler sadece bunlara oy verenleri vurmuyor ki ya da bunlarla sadece akpli halk muhatap olmuyor. Biz de oluyoruz. Bu barbar medeniyetsizlere ne yapılabilir? Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak mı? Yoksa yine alışıp ucu bize dokununca mı sesimizi çıkarıcaz? Ne yapılabilir?




 
biz kendi içimizde o kadar fazla parçaya ayrılmış durumdayız ki maalesef ülkece suriyelilere karşı bile örgütlenebileceğimizi zannetmiyorum. hayır onları bertaraf etsek, bu sefer suriyelilerden hiçbir eksiği olmayan iğrenç bir kitle söz konusu. şimdi her anadoluluyu, akp'liyi "çomar" diye yaftalamak istemiyorum ama türkiye'de arapperestler ülkenin %10'unu oluşturuyor olsa dahi bu çok ciddi bir sorun demektir, 7 milyondan fazla insandan söz ediyoruz.

işleme şansının olmadığını düşünmekle birlikte, ben yıllardır söylüyorum: silahlı örgütlenme değilse bile slav bebeleri gibi vurdulu kırdılı çeteleşme, örgütleşme şart. korktukları zaman arkalarına bakmadan kendileri kaçacak zaten, katliama gerek kalmayacak.

ister ırkçı deyin ister faşist; bu mikroplar zaten yeterince berbat olan ülkeyi iyice uçuruma sürükleyecek. bunun engellenmesi için ne gerekiyorsa yapılması taraftarıyım. sokaklara sıçan, kadınları taciz eden ithal barzolar burayı terk etmiyorsa itlaf edilsin. kendilerini seven türklerle birlikte ama.

tabii bu mümkün mü? bence hayır. uluslararası tepkisi var, finansmanı var, liderliği var, var oğlu var. biz buradan 50 kişi bir araya gelsek, cidden bu iş için çok ciddi mesai harcayıp köpek gibi çalışsak, en fazla 3-5 suriyeli dövüp üzerine suçlu olarak hapse falan gireriz. bunu kitlelere yayıp suriyelilere cehennemi yaşatsak e o zaman daha fena, yiyeceğimiz yaptırımın haddi hesabı olmaz. ithal barzolar ölmüş olur ama bir hafta sonra yiyecek ekmek de bulamayız. skiyim böyle işi.
  • der meister  (10.07.16 17:37:03 ~ 17:39:03) 
bu ülkenin geleceği kesinlikle berbat. bu ülkeden ciddi ciddi hala umudu olanlar harikalar diyarında yaşıyor bence.


  • nothing in my way  (10.07.16 17:41:36) 
limoncello dolmuşsun konuyu kulaktan dolma bilip üzerine fikir yürütmüşsün, biraz zaman ayırıp sığınmacı, mülteci, göç kavramları üzerine okuma yapmanı öneririm

soruna cevap vereyim, evet böyle bir gerçek var ama buna alışmamalıyız, neler yapılabilir üzerine politikalar geliştirilmeli, bu politikaların geliştirilmesi için de kamuoyu oluşturmalıyız

tabi bunun için yine ilk yazdığıma dönüyorum, konuyu kulaktan dolma değil, doğrudan öğrenmeliyiz ki üzerine anlamlı birşeyler söyleyebilelim çözümler üretebilelim

buralara gelip kızıyoruz ediyoruz stres atıyoruz fakat bu 3 milyon suriyelinin sayısını azaltmıyor

konuyu anlamaya dair önerim: sadeceka.com
  • freebird5406_2  (10.07.16 17:42:28 ~ 18:09:29) 
aynısını almanlar türk gurbetçiler için düşünüyor. suriyeleliler orda kalıp esad, rus, işid,pkk ne taraftan bomba gelecek diye bekleyip enkaz altında kalsalar daha mı iyi ?


  • kelepir  (10.07.16 18:04:54) 
sığınmacı ve mülteci arasındaki farkı ve göç ne demek onu da biliyorum, genel olarak arapları ve ortadoğuluları sevmem bu da kafatasçı bir anlayışla değil kültürleri ve medeniyetsizlikleriyle alakalı, Türk ve kürtlerin eğitimsiz medeniyetsiz barzo ve çomar olanlarından da nefret ediyorum. Bir insan sığınmacıysa adam gibi oturur kampında yardım alır, edebiyle oturur, savaş bitince ülkesine döner. Ne idüğü belirsiz çomarı alıp ülkenin her tarafına salırsan bunun adına sığınmacılık olmaz kusura bakma. Ama onlar da insan onlar da bıkbık derken yarın öbür gün sana ait her şeyi elinden almaya kalktıklarında ki o potansiyel fazlasıyla var bu 7den 70 piçlerde, dedelerimizin kurduğu vatandan bizi kovacaklar, 30 küsür yıldır terörle uğraşıyoruz yetmedi bunlar da başlayacaklar yakında. Oğlum hiç mi en azından çoluğunuzu çocuğunuzu düşünmüyorsunuz, yoksa suriyeli kardeşiyle kardeş kardeş oynar mı diyorsunuz? @freebird


  • limoncello  (10.07.16 18:11:44) 
@kelepir
asiri derecede alakasiz bir ornek verdiginin farkinda misin? degilsin, olsan vermezdin.

turkiyedeki suriyeliler esittir almanyadaki turkler oyle mi?

su an ayaga kalktim alkisliyorum seni. turklere bok atayim da mantik barindirmasa da olur la bu kadar.
  • baldur2  (10.07.16 18:13:08) 
@limoncello bu konuyu seninle tartışmaya devam etmeyeceğim


  • freebird5406_2  (10.07.16 18:15:53) 
@kelepir medeniyetsizlik yapan Türk varsa ben de almanlar gibi düşünürüm, elin Türkü gelecek benim karıma kızıma sarkacak taciz edecek öldürecek benim kültürüme laf edecek sonra ben willkommen der Türkei demicem. Ben almanya olsam Türk işçi de almazdım o konu da ayrı. Oraya da buraların çomarları gitti yozgatını falan götürdü ama Atatürk sayesinde en azından biraz daha medeniydiler, iyi kötü kör topal bişeyler yaptılar konumuz o değil şimdi de.

Ya adamlar zaten insanca mı yaşıyorlar sadece hayvan gibi hayatta kalabiliyorlar, kadınlar ya fuhuşa zzorlanıyor ya kuma oluyor,ya dileniyor, çoluk çocuk ortada yalınayak aç ortaya sıçıyorlar. Hala tavşan gibi doğuruyorlar iyi kötü en azından medeni kalmış yerlerin de içine ediyorlar ve böcek gibi ürüyorlar durduramıyoruz. Ben bu şartlarda olsam ölmeyi tercih ederdim vatanımda. Maşallah zaten bayram ziyaretine bile gidebiliyorlar ensar kardeşlerimiz plajlarda bikinili kız kesmek, çocuklara tecavüze yeltenmek de ne kadar bir sığınmacı davranışı. bunlar sığınmacılığı çoktan aştı.İsteyen evine alıp beslesin ne diyim.
  • limoncello  (10.07.16 18:19:34) 
gidin almanlara sorun türkleri istiyorlar mı. evet senin beğenmedin medeniyetsiz dediğin suriyeliler ile aramızda 50 yıl varsa almanlar da bizden 200 yıl ilerde medeniyet açısından. 60 yıl öncesinde okuma yazma bilmeyen yozgattan bayburttan bi ton adam gitti oralara. tuvalet nasıl kullanılır broşürleri dağıtmış almanlar.


  • kelepir  (10.07.16 18:27:14) 
sen suriyelilere burun kıvırırsan avrupalıların da bizi istememesine ağlamayacaksın.


  • kelepir  (10.07.16 18:29:15) 
@Asilov öncelikle o bahsettiğin yüzde 10luk kesimdenim ben de zaten o yüzden rahatsız oluyorum en çok. BU adamlara ben oy vermedim, çevremde de bu kafada oy veren kimse yok. Suriyede savaşı ben çıkarmadım, bunlardan gelecek bir menfaatim hesabım yok, vergi verdim iyi vatandaş oldum suç işlemedim kimseye zararım dokunmadı, ama bunları başımıza yıkan kesim yanına bile yaklaşamayacağımız saraylarda köşklerde keyif çatıp 100 tane korumayla gezerken ab'den bunlar için yardım alıp kafasına göre harcayıp millet gss, bes vs. diye haraç keserken bunlarla toplum içinde biz muhatap oluyoruz. Sokak köpeklerinin bile huzuru kalmamış bunlar geleli. Mesela ırk meselesi kafatası meselesi değil niye oraya getirdin ki, bana kalsa ortadoğunun hepsini yak israili de dahil. Neden israil hayranı olalım? Eğitimli medeni kim olursa başımın üstünde yeri var ama bozgunculuk yapan Türk kürt keşke onları da bunlarla gönderebilsek, yeri geldiğinde çomar dediğimiz bunlar.
Bu adamların çok büyük bir çoğu eğitilemez, hayal görüyorsunuz, öyle bir niyetleri de yok zaten adamların yiyip içip çocuk yapma derdindeler bu uğurda denizlerde öldüler bile. Ayrıca kaç milyon insanı eğiteceksin adamlar sürekli ürüyor 3 milyon kişi yarın olacak en az 10 milyon. Bu para nerden gelecek bu devlet neden kendi çocuklarını eğitmiyor, onlara yatırım yapmıyor da kusura bakma elin suriyelisine verecek. Bu zamana kadar yapılan yardımlar yetmedi mi? Neden kendi vatandaşına sağlamıyor imkanını? Bu adalara yapılan yatırım boşadır.
Ukraynalı bu çöl bedevileri gibi davranırsa onlar da gitsin ama o kadar olacaklarını sanmıyoruz. O coğrafyaya kaç peygamber kaç kitap yollasan iflah olmaz. Bak islam bile düzeltememiş. Arap aşkı başınızı döndürmüş ki o kadar bence suriyeli kardeşlerimiz çok zavallı ve sevimliler bir tane alıp evde besleyin.
  • limoncello  (10.07.16 19:01:27) 
Neyine asimile olacaklar, adamların zihniyetiyle bu ülkedeki ortalama adamın zihniyeti zaten birebir örtüşüyor.

Suriyelilere vatandaşlık vermemek için de tek çıkar yol var. PYD'yi tanıyıp, Esad'la barışıp, destek verdiğin islamcılara desteğini çekersen ve üstüne PYD ve Esad arasında barış için aracı olursan bir iki senede Suriye normal haline döner, Suriyeliler de geri döner.
  • noluyo yaa  (10.07.16 19:10:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.