[]

iPod kullanıcıları! Müsait misiniz acaba?

Merhaba, ekşi duyuru sakinleri!

Başlıkta göreceğiniz üzere, iPod sahiplerine yönelik birkaç sorum olacaktı.

Uzun bir süredir beraber olduğumuz 3. nesil iPod Nano'dan, elimizde olmayan bazı sebepler neticesinde 6. nesil bir iPod Classic modeline geçmem söz konusu ancak birçok şüphem mevcut.

Öncelikle, "Madem paraya kıyıyorsun, gidip en güzelinden son nesil bir Nano al istersen." diyecek yazarlara fikirleri için teşekkür eder, dokunmatik ekrandan hazzetmediğim için 2016 yılının ortasında hâlâ akıllı telefon yerine cep telefonu kullandığımı belirtmek isterim.

Aklıma takılan bazı sorunları ise; boyut, harddisk problemi, kullanım ömrü açısından sıralayacağım şu anda.

iPod Nano'ya kıyasla, boyut anlamında gayet cömert kendisi. Ağırlık olarak da bakarsak soruya, bu modelin kullanıcıları dezavantajı konusunda bir fikir verebilir mi mümkünse? Sürekli yanımda taşırım ve çok fazla kullanırım, bildiğiniz pantolon cebinde durabilitesi ne kadar yüksek sizce?

Apple'ın resmi (yani öyle görünen) sitelerinden gördüğüm kadarıyla, harddisk problemleri yaşanıyormuş efsane kasalarda. iPod Classic kullanıcıları böyle bir şey ile karşılaştı mı, değişikliğe gitmek zorunda kaldı mı? Bahsettiğimiz cihazın üzerine birçok farklı model geldiği için, benzeri bir harddisk probleminde ortada kalacağımı düşünüyorum açıkçası. Sizin başınızdan geçti mi böyle bir sorun?

Son olarak, bu müzik dinleticilerin uzun ömürlü olduğunun farkındayız fakat bu dakikaya kadar pek kullanılmamış (refurbished ya da değil, pek kullanılmamış) bir ürünün batarya değişimine ivedilikle ihtiyacı olabilir mi?

Benim gibi Nano'dan Classic'e geçiş yapan var mı diye soracağım ama pek olacağını da sanmıyorum. Özetle, sorulardan herhangi birine karşılık bir cevabınız olacaksa, oldukça müteşekkir olacağım.

 
5-6 sene oldu alalım. ne pil üzdü ne harddisk. boyutu da koşmaya giderken cebinde rahatsız edebilir boyutta bence. ufak denmez şimdi bu alete ama 160 gb taşıyorsun yanında.

ne yaparken yanında bulunacağına göre değişir ama cepte de rahatsız etmiyor öyle çok.
  • bir ileti paylastim  (10.07.16 16:25:24) 
ben 2006 yazında 30gb iPod 5. generation yani şu ilk video olarak çıkandan almıştım ve her gün kullanıyordum. yazın plajda kışın kar tatillerinde hep yanımdaydı. 2011 yılına kadar hiç problem yaşamadım ama en nihayetinde 30pin girişi iflas etti ve şarj olmamaya başladı ipodum. zaten 30gb da yetmiyordu artık, ben de yenisini almaya karar verdim. 2011de 160gblık son model classic'e terfi ettim ve yine hala sorunsuz kullanıyorum. iphoneum olduğu için ipodu eskisi kadar sık kullanmıyorum ama yine de hiç bir sorunu yok.

bu sene o eski 5. generasyon ipodumu da tamir ettirdim ayrıca, o da güzeller güzeli çalışmaya devam ediyor.

Hatta bi arkadaşım HDDyi çıkarıp içine 128gblık SD Kart taktı, hem aşırı hafif oldu iPod hem de daha bile hızlı çalışıyor.

Yani iPod classic candır. boyutu da beni rahatsız etmiyor telefon gibi
  • lemuria  (10.07.16 16:37:11) 
2009'da 80 gb'lik Classic aldım, ayı gibi kullandım ama hala sağlam ne harddiskinde ne pilinde bi sıkıntı var. Tek dezavantajı yanında taşırken sıkıntı oluyor boyutları itibari ile. Pantolon cebinde taşınabilirliği pek mümkün değil. Ha koyarsan durur ama rahatsız eder.


  • angelus  (10.07.16 16:38:24) 
Cevap veren herkese teşekkür ederim!

@bir ileti paylastim, tamamen dolu şarjı ne kadar gidiyor peki?

@lemuria, sürekli kullanmaya bağlı olarak mı şarj girişinde bir sıkıntı oldu acaba? benim geçiş yapacağım da bahsettiğiniz nesil olacak fakat bende onun yerine kullanılacak bir iPhone olmadığı için daha sık kullanacağım kesinlikle. hafızasını değiştirme fikri muazzam gerçekten. bir de, nerede tamir ettirdiniz?

@angelus, uzun süre kullanılacağını anladım fakat taşımak için harici bir şey gerekiyor sanırım.

@ardacan, daha sağlıklı ve hızlı olması açısından cazip duruyor sanırım. peki, uzun ömürlü bir çözüm olarak söyleyebilir misiniz bunu?

hepinize teşekkür ederim, ayrı ayrı cevap yazamadığım için kusura bakmayın lütfen.
  • tel tokasini duzelten samuray  (10.07.16 16:59:22) 
cevap yazan herkese katılıyorum.

ses kalitesi olarak 5. nesil video en iyisi. uğraşabilirim diyorsan yüksek kapasiteli pil ve cf kart okuyucu bağlarsın ömürlük olur.
  • mattiadestro  (10.07.16 18:15:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.