[]

orphan black nasil dizi?

Iki bölüm izledim, karakterler çok sevimsiz geldi. Ortada dönen olayın başlangıcı acayip gerizekalica.

---spoiler----

Metroda be bok yiyeyim diye sağa sola bakarken, tanımadığı ikisinin intiharina şahit olan ve saçını başını boyatıp onun yerine geçen 'rockci bi kaşar'.

Belli ki bunlar ikiz değil, üçüncüsü de çıktı ortaya. Onu da sniperla çat vurdular bismillah demeden. Kimse de demiyor ki lan noluyor?

---spoiler---

Devam edeyim mi? Umut vadediyor mu yine de? Ya da başka bi dizi önerin ama olur, Allah aşkına bull shit olmasın. Düz, sıradan insanı anlatsın. Kimse kahramanlık peşinde saçma salak işlere girmesin.

 
Devam edilebilir ya toparlanıyor hikaye ilerlerde. Ama öyle öldüm bittimlik bir pozisyonu yok. Düz sıradan adamı anlatsın diyince aklıma Behzat Ç. geliyor. Onun dışında kahramanlık olmayan dizi yok herhalde :D tavsiyelere geçeyim:

House M.D. (İzlenmediyse kesin izlenmeli bence)
Banshee
Person of interest
  • m3mphis  (10.07.16 13:14:46) 
ben de bu diziyi merak ediyordum, izleyenlere bir oturuşta 1 sezon izlettirebiliyor mu?


  • gezegen olan pluton  (10.07.16 13:24:12) 
Sıradan insanın aslında hiç de sıradan olmadığı, durağan ama "Vay anasını, ne kafalar var" dedirtecek (tabii bunu aksiyon yüklü kahramanlık hikayeleriyle yapmayacak) bi dizi film cekmiyolar mi artık. Dram dizisi arıyoruz, fantastik dizi izlemek zorunda kalıyoruz. Penny dreadful mesela. Ok, güzel şeyler söyleniyor da dizide normal adam yok. Ya vampir, ya frankenstein ya şeytanın gelini, kurt adam ya da zombi. Sıradan adamın sıradan, sıkıcı hayatında dram yok mu? Ben onu arıyorum. Bıktım fantaziden, doğaüstü şeylerden. Kimsenin de olanı doğrudan gösterecek cesareti yok mudur, nedir? Illa bi alegori, bi kılıf. "Acı çekiyor çünkü şeytan musallat olmuş. Iki dünya arasında kalmış." Amerikan dizisi izlemeyeyim bi süre.


  • damdanakan  (10.07.16 13:25:13) 
orphan black izlemedim ama duz siradan insanlari anlatan freaks and geeks var onu demeye geldim. ben cok sevmistim. ne yazik ki sadece 18 bolum cekilmis. sanirim duz siradan insanlari anlattigi icin konu bitmis :)


  • in vino veritas  (10.07.16 13:36:49) 
House M.D. izlediniz mi?


  • m3mphis  (10.07.16 13:39:07) 
Freaks and Geeks bebeyim benim ya.

House a da başladım da söylediklerinin yarısını anlamayınca sıkılıp bıraktım..
  • damdanakan  (10.07.16 13:59:55) 
Ya mesela trt'de de on yıl önce kısa devre diye bi dizi vardı. Elemanın teki (kahvede cayciydi galiba) benim gibi her iki kelimesinden sonra -de, -da bağlaci kullanıyordu. Enteresan karakter yaratmak bu kadar kolay :( bi de trt diyorum bak, gerçi on sene öncesinin trtsi başka bi şeydi. Zamanda ne kadar geriye gidersek (nostalji yanilgisindan bağımsız) o kadar gerçek şeyler buluyoruz.


  • damdanakan  (10.07.16 14:07:44) 
ben izledim de beğenmedim. sürekli aynı kadından gelecek. hep benzer hikayeler bölümlerde. sıkıcı bir dizi kısacası.


  • cekilmis gayfe  (10.07.16 14:11:58) 
ilk sezon çok iyiydi, bir günde bitirmiştim. Yavaştan iyice bayıyor ama.


  • noluyo yaa  (10.07.16 14:23:01) 
1. sezonunu izlemiştim boşluktan, sezon finalinde "öehh" dedirttiiği için devam etmedim. Dizi, karakterler açısından zorlama geldi bana ama sıkılmamıştım da.

Düz, sıradan insanı anlatan Six Feet Under, In Treatment ve görece Breaking Bad var...
  • whimsical  (10.07.16 15:02:01) 
transhümanizme ilgi varsa izlenir. ben beğeniyorum. bir de bir diziyi izlemeden önce türüne bakmak lazım. bilim-kurgu, fantezi, korku türlerindeki yapımları izleyip "düz insanı anlatmıyor bunlar ya hu! demek biraz garip değil mi? ne bileyim spaced var, friends var, himym var var, shameless var, six feet under var, oz var, hatta breaking bad var (sıradanın dönüşümü şeklinde bakılabilir), yalan rüzgarı, hayat ağacı, cesur ve güzel, dawson's creek :P fln var da var. sen mutluluğu yanlış yerlerde arıyorsun gibi sanki.


  • pokemonk  (13.07.16 00:46:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.