[]

safra kesesi yine tıkandı (sanıyorum)

benim safra kesesini yaklaşık 6 yıl önce çamur tıkamıştı ercp ile tıkanıklık açılmıştı.
mide bulantısı, ağzımdaki tuhaf tad, sağ beldeki ağrı bacak kasılması filan belirtilerden anladığım kadarıyla büyük olasılık safra yine sıkıntıda.
yarın kontrole gideceğim. gitmeden önce size akıl danışmak istedim.

mide bulantısı 3 gündür epey şiddetli . beklemeden hemen gitsem mi diye de düşünmüyor değilim. karaciğer pankreas geçen sefer haşat olmuştu. dr " ölmüş senin karaciğer" filan dediydi. operasyondan sonra 3 ayda toparladıydı bereket. (ben de yardım ettim tabii hakkımı yemeyeyim şimdi) ki o zaman mide bulantısı bi kere olmuştu sonra geçmişti. sonra iki gün aralıklı şiddetli mide ağrısı oldu, dayanamıycam iğne vurun demeye polikliniğe gittim "ağrım biraz sağda" deyince doğru acile ondan sonra olaylar olaylar... safra tıkanmış açıldı o meyanda mesanedeki tümör erken teşhis edildi falan feşmekan.
lk sorum bu; yarına kadar bekleyeyim mi hemen mi gideyim?
ikinci sorum da şu:
tatil bitip de hastaneler çalışana kadar belki yardımı olur diye gilaburu alıp içtim. bu sabahtan beri mide bulantım hafifledi. ağrı kasılma hiç yok nokta kadar kaldı. ama tam da düzelmiş değilim.
böbrek taşı için (başkası için) araştırırken rowatinex hakkında çok olumlu yazılar okudum. ilaç firmasının sayfasında da safra için rowachol diye bi ilaç gördüm. ingilizcem yeterli olmadığı için yabancı kaynaklardan bilgi alamadım, bizimkiler de pek bişey yazmamışlar.
rowachol hakkında bilginiz var mı? safra taşını ya da çamurunu eritmede ya da vücudun atmasında faydası olabilir mi?

sorunum safradansa büyük olasılıkla doktorlar " o safra alınacak" diyecekler. ben de mümkün olduğu kadar uzun bir süre safrayı aldırmadan kontrollü gideyim kafasındayım. zira safra alındıktan sonra başımın iyce derde gireceğini sanıyorum. ben öyle çok da "onu yemeyeyim zararlı " diyen biri değilim. canım istiyorsa yerim. hepsini geçtim çikolata diye müthiş bişey var bikere. nasıl hayır diyeyim...

safra alındıktan sonra çikolata kızartma yumurta filan yersem (ara ara abartabiliyorum) bana zararı ne olur? karaciğer pankreas...
böyle sevgili safracığımın 5 yıllık tıkanma planı yaptığına bakarsak aldırmazsam daha mı zararı olur?
aldırmayayım lütfen çünkü ikinci bi şans verdi bana o,, seviyom ben saframı.

 
5 yıl önce alındı safra kesem, doktorun beslenme tavsiyesi vermemesi üzerine ben sordum, "fazla içki içme, çok yağlı ve tuzlu yeme" dedi sadece.

Protein ağırlıklı besleniyorum genelde. Günde iki yumurta yiyorum hep, bir rahatsızlık duymadım. Abartılı kızartma yer ya da çok içki içersem rahatsızlık hissediyorum sadece.

Safra kesesi alınmadan önce çektiğim o ağrılara değmezmiş. Şimdiki aklım olsa daha erken ameliyat olurdum. İyileşme süresi de çok kısa ayrıca.
  • crescendo  (10.07.16 22:38:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.