mb alınmaz artık türkiye'den en son alınacak olanı ben geçtiğimiz ekim ayında aldım.ondan sonra fiyatlar acayip uçmuş.o zaman bile 8 küsür vermiştim.(magic mouse, belkin usb hub vs vs)
şimdi sana en az 8 gb ram 15.4 retina ekran ve 128 yada 256ssd lazım al bak bu configte olmayan bilgisayarın bile fiyatı aşağıda
www.teknosa.comha daha düşük configte alabilirsin ama gelecekte zorlanırsın,biliyosun günümüzde bilgisayarlar en az 5 6 sene rahat gidiyo, ben bir bilgisayar alacaksam, önümüzde ki zamanlarda da işime yaramasını umarım.
istanbul bilişime bak zaman zaman çok iyi fiyatlara denk gelebiliyorsun, ben kendi mbpro mu oradan almıştım. teknosa vatan gibi sitelerde 2 - 3 lira oynuyordu arada ki fiyat farkı
yani ssd ve retina şart bence mb yi mb yapan özellikler bunlar ssd en az 256 olmalı, çünkü cs go diyorsun, ben windows kurdum boot campta içinde steam de 50 tane oyunum var(harici hdd ye kurdum) ve gta falan hepsini oynayabiliyorum, intel iris yani dahili ekran kartlı olan model olursa 2 gb paylaşımlı yanılmıyorsam, düşük ayarlarda tüm oyunlarıda oynayabilirsin. yani windows içinde en az 100 gb lazım ssd yi bölmen için ha ben 60 gb böldüm, sürekli sıkıntı yaşıyorum ama tekrar format at kur indir uğraşmamak için idare etmeye çalışıyorum.
ben müzik yazılımları, video edit, photoshop ile uğraşmak için aldım, çok faydasını da gördüm, yanında bootcamp steam falan bu olaylarıda iyi oluyor, idareten de olsa. eğer bu tarz şeylere niyetin yoksa, boşuna masrafa girme, çünkü buna vereceğim parayla çok çok iyi 2 tane oyun laptopu alabilirdim ve performans canavarı da olurdu.
osx sistemi yormuyor, çok çok aşırı mesela osx te diablo 3 oynamak gibi performans gerektiren şeyler dışında ısınmıyor bile(windows hariç) ısınsada performans kaybı yaşamadım. artık sen bak senin verebileceğin fiyata neler denk geliyor, muhtamelen tatmin etmiyecektir seni.