[]

Türkiyede tatil niye pahalı

sosyal.hurriyet.com.tr

Aynı hizmeti yunanlılar daha ucuza verirken bizler niye pahalıya veriyoruz ? Devlet mi işveren kazıklamayı sevdiği için mi ?


 
dini imani para olan, somurucu zihniyetin hakim oldugu turkiyeye hosgeldin.


  • baldur2  (09.07.16 15:40:29) 
cunku gelir dengesi asiri bozuk, fakir cok fakir, zenginse cok zengin. iste o cok zengin olan zenginleri tatmin etmek gerekiyor.

o zengin senin 5 lira verdigin donere 5 lira verirse yeterli hazzi alamiyor (doner ne kadar kaliteli olursa olsun). iste bu sebepten asiri zengin araplar icin altin dildo, altin kaplama tiramisu gibi seyler uretiliyor. tr'de bunu yansimasi 50 liralik lahmacun seklinde.
  • no christ requires  (09.07.16 15:52:38) 
Üsttekiler + 1

Ama gideceğin yeri de bilmek gerekiyor. Alaçatı'ya giderseniz evet çok pahalı ama ülkede binlerce kilometre sahil şeridi var. Her yer bu şekilde değil. Yazarın dediği gibi Mykonos'a giderseniz orası da pahalı bir yer.
  • 1lisan1insan  (09.07.16 16:19:52) 
ya turizm ile ilgim alakam yok ama biz bir şeyi yerin dibine sokup bizden olmayanı göklere çıkarma memleketiyiz.

en başta turizmcinin götü göklerde bu gerçek, günahım kadar da sevmem, ama neredeyse dünyanın her yerinde öyle, burada dünya dediğim batı avrupa ve amerika. bizim millet istiyo ki, benim ülkem ama ucuz olsun, 1500 tl olsun ama 5 yıldız olsun, sömürü olsa da sikimde değil. tr de maaşlar çok düşük değil, arsa ve işletme giderleri avrupa ile yarışıyor, hizmet avrupaya göre kesinlikle kötü değil.

millet karşılaştırma yaparken çoğu zaman 4 yıldız avrupa 5 yıldız tr yapıyor.

avrupada gidin kafeye garson sıçıyor ağzınıza, en bildiğim örnek viyanadan veriyim, en turistik yerler, 1516, figlmüller, havelka, central, landtmann, mozart cafe, sacher, bitzinger gibi yerlere gidin adam alırsan ekime almazsan sikime kadar der, kapıda kuyruk var amk der, garson yüzünüze bakmaz daha neler neler. iyi olanlar yok mu var, çıkar, ama cidden azınlık.

yani demem odur ki yunanistanda 5 yıldızlı tatil yapmıyorsun, aç booking i karşılaştır aynı klasta iki oteli, rodosa bak, tr ye bak. yunanistanın her bölgesinden otelle karşılaştır, ama aynı klasta olsun. fiyatlar neredeyse aynı.
  • kurnaz  (09.07.16 16:47:42) 
Çünkü bizde çok para harcamak marifet, tutumluluk cimrilik sayılıyor.

Bak şimdi geçen sene Kate Moss Bodrum'da bir mekanda hesap yüzünden kavga çıkardı.
Kadına pide+salata+şarap için 2300 euro adisyon çekmişler.
Kadın da "ben paris'te bile en baba restoranda bunun dörtte biri fiyatına hesap ödedim en fazla" diye itiraz etmiş.

Mekan işletmecisi de, mekanda gürültüden rahatsız olan "konuklar da" aynı fikirde: "Burası pahalı bir yer, ödeyemeyeceksen gelme". Şimdi denyoluk burada başlıyor zaten.
Memleketimde kültürüyle, başarılarıyla ya da herhangi bir meziyetiyle statü kazanmıyor insan. Tek statü sembolü parası. O yüzden kendini ayrıştırmak için daha fazla ne kadar para harcayabilirim diyor. Gidip bir pideye 50 euro gömebiliyor. Adam "hakkaten yahu bir pide 50 euro eder mi" diyeceği yerde, bununla övünebiliyor. Bak kate moss ödeyemedi, ben ödüyorumculuk.

Ha dünyada pahalı mekanlar yok mu? Sürüsüyle var, Türkiye'dekilere on basar. Maddi gücün varsa gidersin bir tabak yemeğe 150 euro bayılırsın. Ama satın aldığın lüksün buna değdiğini de görürsün. Özel şefler hazırlar, sunum efsanedir, sana lord gibi davranırlar, tam anlamıyla şımartılırsın. Lezzeti zaten tartışmazsın. Ama tutup trabzon pidesine 50 euro fiyat biçmek çakallıktır. Bunu normal karşılayıp o hesabı (ne kadar paran olursa olsun) ödemek de gerizekalılık. Türkiye'de bu gerizekalılardan çok olduğu için pahalı tatil yapıyoruz işte.

Sinemada bir şişe su neden 4 liraysa,
bayramlarda aynı otobüs/uçak biletleri niye 3-4 katına çıkıyorsa,
ve insanlar bu çakallıklara neden susuyorsa
o yüzden pahalı tatil yapıyoruz işte.
  • anten  (09.07.16 18:05:07) 
tesisi işletenler gereksiz para istiyor ama asıl problem bana göre bu paraları vermeye hazır çok fazla insan olması.

Bu da parası olup, bilgisi, görgüsü olmayan insanlardan. İnsanlar iyiyle kötüyü ayırt edemiyorlar ama çok parası var. Fiyat/performans ne olmalı bilincinde değiller. Zannediyorlar ki çok normal o verdikleri paralar o mekanlara.

"keriz" çok. Çok olunca da işletmeciler de acısını çıkartıyorlar. Sonra da Yunan adalarına gidince gidenler kötü oluyor.

Bu arada devletle pek alakası olduğunu düşünmüyorum. Adalarda Yunanlar %24 KDV ödüyorlar. Bunu da her siparişte önünüze doğrudan getirdikleri fişten görebiliyorsunuz. Bİzdeki gibi "fiş almazsak" muhabbetinden vergi kaçıran da yok.
  • burfak  (09.07.16 20:32:44 ~ 20:52:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.