[]

Gayri Müslim birisi başbakan veya cumhurbaşkanı olsa ne olurdu

İyi mi olurdu yoksa kötü mü




 
Daha kötü olmazdı

Müslüman: not
  • buffy de vampir sayılır  (09.07.16 10:59:02) 
Hiçbir şey değişmezdi ne olacaktı ki, en nihayetinde onlar da seçildikleri partinin politikası neyse onları yürütecekti. Dini tabiatı çok etkili olmazdı bu anlamda. Olsaydı eğer Osmanlı yıkılmazdı, padişahların hepsinin bir tarafı Hıristiyandı.


  • angelus  (09.07.16 11:05:18) 
Halk tabanında destegi varsa neden secilmesin? O takdirde zaten sıkıntı olmazdı. Ancak su anda gayrimüslim birinin basbakan olmasi gibi bir sey soz konusu degil. Belki 20-30 yil sonra ancak.


  • tamamen hayal urunudur  (09.07.16 11:33:54) 
Sadece gayrimuslim olsa bir sikinti olmazdi. Islam dusmani bir gayrimuslim olsaydi kimisi icin cok iyi kimisi icin cok kotu olurdu.


  • stavro  (09.07.16 11:36:29 ~ 11:36:44) 
gayrimüslim biri cumhurbaşkanı ya da başbakan olabilecek olsa her şey çok güzel olmuş olurdu zaten, standart politikacılık yaparak ülkeyi döndürebilirdi ekstra bişey yapmasına gerek kalmadan.


  • baba jo  (09.07.16 11:40:08 ~ 11:40:34) 
Aslında cevabı sorunun kendisi veriyor zaten. Yani tamamen gayrimüslim birisinin başbakan ya da cumhurbaşkanı olabildiği Türkiye zaten belli açılardan iyi bir konumdadır. En azından dinin toplum merkezinde olmadığı anlamı taşır bu durum.


  • soso  (09.07.16 11:45:31) 
Hiçbir şey değişmezdi diyenler neyin kafasında ya?

Meydanlarda solcular ve ateistler teröristtir diye bağıran, ağzından çıkan her şey nefret söylemi olmayan bir yöneticinin varlığı nasıl hiçbir şeyi değiştirmez?
  • Adramelekhh  (09.07.16 12:07:09) 
adamin/kadinin dini inanci ya da inancsizligi yonetim bicimini asla etkilememeli. bizim memlekette siyasi ahlaktan bahsedemiyoruz maalesef.

yani bunun partiyle falan alakasi yok. akp'liyse kotudur, chp'liyse iyidir, yok mhp'liyse en muhtesemdir diye bir sey yok. bence hepsi ayni b*k
www.hurriyet.com.tr
  • exlibris  (09.07.16 12:40:41) 
bir söz okudum geçenlerde : " türküyle, kürdüyle, lazıyla, çerkeziyle s*k gibi bir milletiz." diye. özeti bu


  • guitarissimo  (09.07.16 17:19:15) 
TC'nin yapısı gereği şu anki koşullarda böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün değil. Zira anayasada yazanlar bir tarafa bırakılacak olursa, bu devletin yapısı Sünnilik ve Türklük üzerine kurulu. Eğer asimile olmayı kabul edersen (Bkz. Turgut Özal) sorun olmuyor fakat bu bile vakti zamanında bir kırılmanın ürünüydü.

Cevap: temsili demokrasi bağlamında elbette ki gelişmeler olumlu olurdu. Pek çok alana yansırdı ancak kesin çözüm mü? Böyle söylemek liberal bir sığlığı beraberinde getirir.
  • sevgikusunkanadinda  (09.07.16 17:25:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.