[]

Ulus-Ankara-Fotograf

Fotograf odevim icin Ulus adli guzide semtimizi fotograflamam gerekiyor; ancak sorun su ki daha once hic Ulus'a gitmedim. Nerelere gitmeliyim, nasil gitmeliyim? Ozellikle de bir fotografci gozuyle degerlendirir ve anlatirsaniz mutesekkir olacagim. Sevgiler.




 
Metroyla git, yürüyerek heykele doğru çık, sol tarafta eski TBMM var. Mutlaka uğra.


  • sezercik yavrum benim  (24.11.09 15:34:02 ~ 15:36:45) 
tam tersini söyleyeceğim. sıhhiye'den samanpazarı dolmuşuna bin ve samanpazar'ına git. samanpazarı, koyunpazarı, kale içi falan gez. eski ankara orasıdır. evleri, dükkanları, camiler falan bir tarihtir. asıl fotoğrafı çekilecek yerler eski mahalleler orasıdır. sonra çıkrıkçılar yokuşu'ndan ulus'a kadar etrafına baka baka in. fotoğrafı çekilecek çok şey, eski ve tarihi bina göreceksin. heykel'e kadar gel, ondan sonra sezercik'in dediği yoldan in, ankara palas, eski meclis falan uğra. ayrıca heykel'in oradan kızılay'a doğru olan yoldaki eski taş binalar falan da şahanedir.


  • kibritsuyu  (24.11.09 15:47:54) 
açık hava müzesi kıvamındaki istanbul şehrine en benzettiğim mimari yapılar ankara'da ulustadır..
ankara ulus'u merkez alarak oluşmuş ve yayıla yayıla büyümüş bir şehir..

tarihi iş bankası, ankara palas, eski meclis, sıhhiye'ye doğru giden yol üzerindeki tarihi binalar hepsi zaten fotoğraflık..
bentderesi civarlarında da fotoğrafı çekilesi yerler var..

tabi istanbul'un dandik bir semtindeki binaların etkileyiciliğinin 20'de biri etmez o ayrı, ancak ankara'da bu kadar malesef.
  • fuck milk get beer  (24.11.09 16:00:53) 
:/ Peki kaybolmadan buralari bulabilecek miyim sizce?


  • kayranin kedisi  (24.11.09 16:12:33) 
ulussınırları içindeydi sanırım kale var oraya gidiver mesela kuyumcular çoktur onları çek. sonra bi atatürk heykeli vardı galia onu çek, böyle şarküteri ağırlıklı satış yapan dükkanların olduğu bi alan var orasıda çekilebilir. istanbul da yaşayan biri olarak bu kadar geldi aklıma :)
(bu arada ankarayı sevmiyorum yaa yaşanmaz valla )

  • pposeidon1  (24.11.09 16:17:53) 
heykelin ordan halin oraya çıkarken külliye falan var onu çekebilirsiniz. halin kendisini de çekebilirsiniz. sora arka tarafta vakıf işhanı var. güzel pozlar yakalanabileceğini sanııyorum. oradan da dosdoğru yukarı, ankara kalesine çıkarsanız kale civarlarında süper pozlar yakalanabilir. yalnız kale civarlarında dikkatli olun (yankesiciler, tinerci çocuklar falan olabilir). ordan tekrar aşağı inip bi de çıkrıkçılar yokuşunun kalabalığını çekebilirseniz süper bir çalışma olur bence.


  • gene mi gene  (24.11.09 17:55:28) 
kale civarı temizdir, yankesici, tinerci falan pek olmaz. ama bentderesi'ne inerseniz dikkat edin oralar sakattır. ankara2nın genelevi ve oradadır. aman diyim bentderesi ve civarında makineyi çıkarmayın taşla sopayla kovalarlar billaha.


  • kibritsuyu  (25.11.09 14:15:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.