[]

Reddit ne ola ki?

çokça görüyorum, biliyorum ki birçoğunuz da oraya takılıyorsunuz. Biz takılmayanlar ne kaybediyor, nedir bu reddit?

Cidden hazırcılık değil niyetim, açıp baktım, çok da bu kadar popüler olmasını anlamadım, içeriğini çözemedim. Beni de redditçi yapın...


 
nereye baktığınız önemli. mesela /r/nba için daha iyi bir yer bulamazsınız. /r/soccer, /r/league of legends vs gibi subreddit dediğimiz, tek bir konu üstüne açılmış bölümler bilgi paylaşımı açısından diğer sitelerle karşılaştırılamaz bile.
özet şu ilgilendiğiniz konuların subredditlerine gidin, memnun kalacaksınızdır.

  • bellerophon  (08.07.16 22:57:21) 
duyuru gibi, her konuda bişeyler bulabileceğiniz bişey. ama güzel yanı altkategorileri var, ilginizin olduğu alana girip ilgilenen insanların yazdıkları paylaştıkları şeyleri görebiliyorsunuz.
bu kategorilere abone olup anasayfanıza çıkan haberleri filtreleyebiliyorsunuz.
içerik sunan sitelerde top 5 te gelir.
  • sttc  (08.07.16 23:02:02) 
Insanlar reddite linklerden cok yorumlari okumak icin giriyor.


  • yons  (09.07.16 01:33:04) 
Reddit sabit bir platform değil, subreddit'lerden oluşur. Nazilerden tutun sadece belli bir savaşı takip edenlere, ülkelerden tutun ilçelere, takımlardan tutun sporlara her şeyi bulabileceğiniz bir yer.

Sadece porno izlemeye giren de var, sadece game of thrones konuşmaya giren de, sadece insanların ölümünü izlemeye giren de.
  • noluyo yaa  (09.07.16 02:35:17) 
reddit kullanmayan insan interneti boşuna kullanıyordur.


  • scars dont fade  (09.07.16 09:11:34) 
(bkz: reddit/@xenophobe)
arama kismina ilgi alanlarini yaz, takip ettigin diziler, hobilerin, sporlar vs. cikan subredditlere abone ol.

  • xenophobe  (09.07.16 10:07:59) 
Reddit internetin frontpagei. Imgur erisimin yoksa reddit özellikle anasayfa olarak sana sifir hitap eder.

Board forumlari düsün, anonim degilsin, ama ayni daginiklik. Sadece subredditler sonsuza yükseldiginden, daha düzenli bir erisimin var 4chan ve türevlerine kiyasla. Modlar ve kurallar daha belirgin oldugundan ve kendi icinde kullanici kitlesi sagolsun etigi oldugundan, pislik dolu degil, 4chan lafim sana.

Eger bir seyin 10 kisiden daha cok seveni varsa, subredditi vardir. Evde anlamsiz yerlerdeki prizlerin fotograflarinin paylasildigi subredditten tut, günes icinden gectigi zaman saydamlasan kiyafetli kadinlar gibi cok spesifik manyak subredditler de var.

Türk kullanicisinin kolay alismasi zor, ingilizce sikintiliysa yorumlar da keyif vermez, ama düzgün kullanirsan cok ama cok fazla iyi ve yeni sey ögrenebiliyorsun. Amalar cok bilinir, eli5lar showerthoughtlar ve askscience en bilinen subredditlerindendir. Gonewild gibi hormon güdümlü füze icgüdüsüyle dolasmayacaksan, önerim, teknik ya da sevdigin konularda arama yapip, cikan subredditleri gezmen. Vakit gecirdikce subredditler seni buluyor zaten. Lifeprotips, ekonomi ve bütce, diy gene cok bilinenlerden.

Türkiyedeki patlamalar icin live yayin aptiklarinda türk ya da yabanci kanallardan cok ama cok daha fazla bilgi vermislerdi. Orda yazilanlarin türkce mecralara düsmesi saatler aldi. Üzel organize olabiliyor reddit ayrica.

Bir de reddit etigi diye bir muhabbet var, insan degilsen girme, ziyan etme güzelim siteyi. Türklerin düzenli europe tartismalarinda atarlanmasi falan yazik.

Umarim türkiyede cok yayginlasmaz reddit. Hipster falan degilim, kurutuyoruz yemin ediyorum girdigimiz her ortami,
  • wiillii  (09.07.16 11:32:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.