[]

Araba Kaza Sonrası Süreç - Kasko, Sigorta, Onarım vs. (Çocuğa Anlatır Gibi)

Selamlar.

Bugün arabayla bir kaza yaptım. Kazada hatalı taraf benim. Diğer aracın sürücüsüyle tutanak falan tuttuk, dağıldık. Şimdi benim elimde bir tutanak, adamın ehliyeti ve sigortasının fotokopisi var. Aracımın geçerli kasko ve sigortası da var. Bu durumda benim şimdi neler yapmam gerektiğini BABANNEYE ANLATIR GİBİ adım adım tane tane anlatır mısınız? İlk defa başıma böyle bir şey geliyor ve gerçekten ne yapacağım konusunda en ufak bir fikrim yok. Arabamdaki hasar büyük bir şey değil, ön tamponun boyanmasıyla hallolacak bir şey muhtemelen, karşı tarafında arka kapısında göçük var. Neler yapmalıyım? Yetkiliye mi gideceğim, sanayiye mi? Önce kaskoyu mu aramam gerekir? Sigorta mı karşılar? Karşılaması için ne yapmam gerekir? Süreç nasıl işler? Adım adım anlatabilir mi biri?


 
Kaza tespit tutanağı ne diyor? Kusur tamamen sizde mi?
Öyleyse sizin hasarınızı ya kasko şirketiniz öder ya da siz cepten yaptırırsınız. Kasko ödesin istiyosanız kaskonuzla anlaşmalı yetkili servise gitmek yeterli. Kaza tutanağı ehliyet ruhsat isterler gerisini onlar halleder.

İlerleyen zamanda karşı taraf kendi hasarını sizin trafik sigortacınızdan tahsil edecek zaten.

Geçmiş olsun.
  • photo85  (08.07.16 20:47:12) 
KAskodan faydalandigin zaman hasarsizligin da bozulacak, onu da goz onunde bulundurmak lazim. Hasarin buyuklugune gore hareket etmek lazim.


  • stavro  (08.07.16 20:59:45) 
geçmiş olsun. eğer tutanakta anlaşıp kusurlu tarafı belirlediyseniz ki, sizin kusurlu olduğunuzu kabul etmişsiniz; aracınızı hareket ettirebiliyorsanız siz, değilse kaskocunuz aracılığıyla (çikizi hizmetiyle) servisinize götürün. tutanaklarınızı ve diğer istedikleri olursa -ruhsat ehliyet filan- servisçinize verin. ondan sonra aracınız tamir olunca sizi ararlar zaten. aracınızın tamir bedelini kendi bütçenize göre cebinizden ya da kaskonuzdan ödeyebilirsiniz.


  • tahtelbahir  (08.07.16 21:05:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.