[]

iş bankası yayınları ve martin eden

Bu kitabın ilk bölümünde "biliyom, ediyom, gidiyom" türünden ifadeler geçiyor. Alt sınıftan, konuşması pek de düzgün olmayan bir kişinin konuşmaları güya. Bana çok saçma ve gereksiz bir kullanım şekli gibi geldi. Bu kitabı diğer yayınevlerinden okuyan vardır mutlaka, onlarda da bu şekilde mi acaba?




 
okumadim, bilmiyorum fakat o sekilde yazmasinin sebebi cevirmenin tercihi.


  • hopeless  (08.07.16 16:27:35) 
küçükkken okumuştum; ne yayınevini ne de cümleleri ayrıntılı hatırlıyorum ama böyle ifadeler olsa kesin kalırdı aklımda.

zorlama ve saçma olmuş.
  • piremses  (08.07.16 16:30:39) 
bunu jack london'a söylesene delikanlı.

iletişim'den okudum ben istemiyo'dum, atmıyo'lardır şeklinde biten cümleler gözüme çarptı. aynı yani.
  • nickimin hakkini veremedim  (08.07.16 16:31:16) 
Adam İngilizceyi aksanlı yazmış, çevirmen ne yapsın, o havayı aktarmak zorunda. Bakınız orijinal metinden denk gelen bir kısım:

"I must 'a' missed 'em," he announced. "What I read was the real goods. It was all lighted up an' shining, an' it shun right into me an' lighted me up inside, like the sun or a searchlight. That's the way it landed on me, but I guess I ain't up much on poetry, miss."
  • kobuzchu kiz  (08.07.16 16:56:29) 
"Doğulu gibi konuşsa batmazdı bak mesela" demeye mi getiriyon yani anlamadım ki. Nasıl çevirseydi? bir önerin var mı?


  • i ve been mistreated  (08.07.16 17:17:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.