[]

1.4 Dizel vs 1.4 Dizel Otomatik

Az evvel fiyat alırken dizel ve dizel otomatik için iki ayrı fiyat söylediler. farkı tam olarak nedir, 7-8 bin lira fiyat farkı var aralarında. avantajı,faydası,zararı ne olabilir




 
otomatık vıtes ıste farkı.

huzur otomatıkde.
  • bryan fury  (08.07.16 11:59:59) 
cevap başlıkta


  • cokponcik  (08.07.16 12:07:46) 
özellikle istanbul olmak üzere trafiğin yoğun olduğu bir şehirde yaşıyorsan otomatik tercih et kesinlikle.


  • animalman  (08.07.16 12:07:55) 
istanbul'da düz vites araba almak pişmanlıktır.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (08.07.16 12:14:46) 
bence her hang bir şehirde düz vites almak pişmanlıktır.

hangi araç için bu arada?
  • maxc  (08.07.16 12:24:16) 
Biri otomatik vites işte. Manuel alma. Sürekli dur kalk dur kalk vites değiştir canın çıkar.


  • Lim5  (08.07.16 13:29:41) 
farkın sebebi otomatik vitesin üretim maliyetinin düz vitesten daha yüksek olması. başka birşey değil.

ayrıca millet niye bu kadar manuel vites düşmanı anlamıyorum. sanki 50 senedir herkes otomatik araba kullanıyor. tamam otomatik araba konforlu, kafan rahat. ama bu düz vitesi de itin götüne sokmamızı gerektirmez. kullanan kullanıyor. yıllardır çeşitli düz vites arabalarım oldu, şu anki aracım otomatik. bayramdan önce aracımı bakım için servise verdim, bana düz vites araba verdiler. 1 kere ulan düz vites çok kötüymüş canımız çıktı demedim. bu kadar abartmayın herşeyi.
  • battal gemalmaz  (08.07.16 13:34:48 ~ 13:35:27) 
Hangi araç olduğu mühim.

Özellikle VW araçlarında (Skoda da dahil) sıfır araba alınırken otomatik şanzımanlar için belli bir süre ya da km sınırı konmakta. O sınır içerisinde gidip garanti kapsamında değişim yapılıyor, mutlaka da sıkıntı çıkıyor. Sonrasında yine sıkıntı çıkarsa (ki yine mutlaka çıkıyor) kendi başınızasınız. Şanzıman arıza yaptığında o söyledikleri fiyat farkına yakın bir miktarı kendiniz ödeyerek şanzımanı yeniletmeniz gerekecek ilerleyen yıllarda.

Onun dışında arkadaşlar da söylemiş, otomatik rahatlık. Hele ki İstanbul trafiğinde lazım olur kesinlikle. Ama bir kenarda muhakkak "lan ya arıza yaparsa" parasının bulunmasında fayda var 2-3 sene sonra.
  • sevgikusunkanadinda  (08.07.16 13:38:11) 
@battal gemalmaz ağzına sağlık.

arkadaşlar gereken cevabı vermiş
  • giggs  (08.07.16 13:59:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.