[]

Diyelim Mülteciler Arap değilde Yunan yada Ukranyalı rus yada gürcü olsaydı

O zaman neler değişirdi ? Mesela gürcüler gelse ,yada urkanyalılar ya da yunanlılar ..
Sonuçta 50 yıl önce savaş vardı bunlar geliyordu ? 50 yıl sonra çıkmayacağını kimse bilemez.O zaman bunlar mülteci olsa ne olurdu ?



 
ekside ve burada kendilerine saydiran beyaz comarlarin alayi humanist olurdu. tipki otobuste kurtce konusana barzo gozuyle bakip ingilizce konusana kulak misafiri kesilmeleri gibi.

edit: asfdkgfdjkfd 15-20 bin'lik bulgar, gurcu, ukrayna gocmenleri ile 2 milyonluk suriye'lileri ayni yere koymak:)
  • mayeskuel  (08.07.16 00:54:55 ~ 01:02:37) 
tr ye bulgar gocmenler de geldi. yerlerini yurtlarini birakip. adamlar sagda solda kadinlari taciz etmedi. bu bir kultur farki. medeniyetlik farki. keske sizin dediginiz gibi bir durum olsaydi.


  • charlotte blanc  (08.07.16 00:58:04) 
O zaman bir sorun olmazdı yani olurdu fakat bu kadar büyük olmazdı. Çünkü bu arap milleti kadar pis bir millet yok yer yüzünde. Adam savaştan kaçmış götünde don yok hala çoğalma derdinde.

Bu ülkeye zamanında başla milletlerin de göçmenleri geldi macırlar geldi kimse trafik de kırmızı ışıkta iki çocuk ile dilenirken akşama 3. Çocuğu karnına koyma hevesinde değildi.

Burada ve ekşi de haklı eleştiri yapan yazarlara sallayan çomarları sahnede görmek isteriz burada Suriyeli götü yalamasınlar.
  • gozu acik sevisen yahudi  (08.07.16 01:00:39) 
gavurları almazdık sorun çözülürdü.


  • Ufuk  (08.07.16 01:08:54) 
@gözü açık sevişen yahudi;

"...bu arap milleti kadar pis bir millet yok yer yüzünde"

Ya gözünü seveyim, şu cümlenin geçtiği yazıya eleştiri denilebilir mi, lütfen söyle. Şu çağda hala bir millete etiket yapıştırmanın nasıl mantıklı bi gerekçesi var, gelsin birisi anlatsın bana. Böyle bir saçmalığa karşı çıkan da çomar oluyor yani? Koca bir milletten bahsediyoruz. Alınmış milyonlarca ne idüğü belirsiz insan, ne bir plan ne de program var. Aralarında teröristiyle, suçlusuyla, suçsuzuyla, düz vatandaşıyla milyonlarca insan. Yalnız bu milyonların içerisinde sadece 100 tane bile kendi halinde, işine gücüne bakmaya çalışan Suriyeli olsa dahi ayıptır şu laflar. Hele ki Türk olduğunu varsayıyorum ya da en azından Ortadoğulu birisin. Avrupa'nın azınlıkta bulunan, çoğunluğu yaşlı, eğitimsiz ya da deli olan çomar ırkçısıyla aynı argümanlara sahip olmaktan utanır insan. Gündem yüzünden aklınızı kaybetmeyin bu kadar. En azından kelimelerin doğru seçilmesi gerektiğini düşünüyorum.
  • soso  (08.07.16 01:45:15 ~ 01:46:35) 
imkanım olsa ellerimle vatandaşlık verirdim. keşke şöyle bi 4-5 milyon gayrimüslim gelse de şu anadolunun mikrobu kırılsa, insanlar iki değişik adam görüp "aa bunlar normal insanmış la" falan dese.


  • cembacemba  (08.07.16 03:15:22) 
@allah yazdiysa bozsun;

Her ırkçı kendisine göre haklıdır zaten. Kimse durup dururken sıkıldığı için ırkçı olmuyor hani, kendince belli sebeplerden ötürü koca bir insan topluluğunu aynı çatı altında görüyor ve bu insanlara karşı tavrını alıyor. Mesela sen diyorsun ya, binlerce zenci var, bir sorun olmuyor diye, benim şu an yaşadığım yerde Afrika'dan buraya göçen insanların büyük çoğunluğu uyuşturucu işinde. Millet parkta doğru düzgün yürüyemiyor bile. Durmadan önünü kesip uyuşturucu satmaya kalkıyorlar, kendi aralarında kavga edip duruyorlar, polis vurdukları falan da oldu defalarca. Şimdi sağlıksız düşünen bir insan olsam yaşadığım bu deneyime ayrıca internette gördüğüm, Afrikalıların başrolde olduğu şiddet haberlerini de eklediğimde ağır bir ırkçı olmam gerekiyor, zira adamakıllı bir tane Afrikalı göçmen tanımamışım hayatımda. Fakat suçu milletin kendisinde aramaktansa fakirlik, eğitimsizlik, kaybedecek bir şeyinin olmaması, kültür, alışkanlık, uyumsuzluk...vs gibi daha başka birçok etmene dikkat etmem gerekiyor. Yani Arap milleti pis, Arap milleti işe yaramaz, Arap milleti değersiz demektense Arap kültürünü eleştiririm, dinlerini eleştiririm, gerekirse itin götüne de sokarım, bulundukları şartları da düşünürüm, ona göre değerlendirme yaparım. Fakat koca bir topluluğun ya da milletin kendisini aynı kefede göremem, zira mantığa aykırı. Üstelik Arap asimilasyonu yüzünden Türk kültürünün yaşadığı yozlaşmayı da her fırsatta dile getirmeye çalışan birisiyim. Fakat sendeki ve diğer arkadaştaki tutum biraz yurtdışına yerleşmiş muhafazakar, eğitimsiz Türklere bakarak tüm Türklere karşı cephe almaya benziyor, herhangi bir farkı yok. Yurtdışındaki Türklerin arasındayım her gün, görüyorum ne denli uyumsuz ve rahatsız edici olduklarını, utanıyorum resmen ancak aklını kaybetmemiş bir insan kalkıp da Türkler şöyle böyle demez, zira milyonlarca da medeni Türk insanı mevcut şu gezegende, aynı medeni Arap insanı gibi. 30'lardaki kafayı hortlatmayın, insanlık büyük acılar çekti bu kafa yüzünden, yapmayın. Direkt milletin kendisine odaklanmak, asıl eleştirilmesi gereken unsurları görmezden gelmenize yol açar.

edit: lan tam yazdım, silmişsin. neyse kalsın bu böyle.
  • soso  (08.07.16 14:35:30 ~ 14:40:05) 
ukraynalılar sovyet dönemden kalma eğitim mirasını hala koruyor. O yüzden muhtemelen şu anda bir hayli eğitimli bir nüfus katkısı olurdu ülkeye sorun çıkmazdı. Keza Yunanlar da öyle. Ülkenin hangi bölgesine yerleşeceklerine göre farklı sonuçlar çıkabilirdi. Ama batı insanının görece daha açık fikirli olmasından dolayı adaptasyon sorunu daha hızlı aşılırdı.

Suriye konusu karışık. Zaten Avrupalılar ihtiyaç duydukları kalifiye göçmen stoğunu bir hayli erittiler. Yani suyunu sıktılar, posası kaldı. Bahsi geçen mültecilerin çoğu eğitimsiz. Mesleki yeterliliği bilinmiyor. Bir de doğu toplumları her zaman gittikleri ülkelerde kendi kapalı sistemlerini kurmaya meğillidir. Türkiye'de zaten ciddi bir eğitimsiz nüfus var. Bir de milyonlarla ifade edilen bir kitlenin türkiye'ye yerleşmesi ciddi bir sıkıntı doğurur. Zaten ülkenin güneydoğusunda ciddi problemler var, bir de böyle bir nüfus eklentisi ülkede kaos çıkarabilir.
  • anten  (08.07.16 20:55:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.