[]

evin telefon kablolarını yenilemek-fiberle değiştirmek

evin telefon kablolarında sorun varmış dolayısıyla hem sabit hatta hem internette sorun var, hat fiber olmasına rağmen hem kesintiler yaşanıyor hem de oldukça yavaş. şimdi fiber kablo döşetmeyi düşünüyorum da bu kablo ne kadardır, her elektrikçi döşeyebilir mi bunu? superonline eskiden gelip ben istemeden kendileri normal kabloyu fiber kablo ile değiştirmişlerdi daire içindeki ttnet neden yapmıyor bunu?




 
Dostum cok yanlis anlamissin konuyu. Fiber oyle daire icine gelmez. Eger mahallede yada sokakta fiber varsa soyle oluyor. Apartmanda herkes talep ederse sizin apartmanin girisine kadar fiber kablo cekebilirler oraya bir kutu koyuyorlar daha sonra oradan tum dairelere bakir kablo gider. Eger birlik saglanamazsa mahalleye de yada sokaga fiber gelmisse. O fiber uzerinden sizin kullandiginiz hat uzerine yine devre tahsis edilir yine bakir kablo kullanirsiniz.bu durumda da 100-200 mbitlere cikmaniz icin o sokakta fiber kullananlarin sayisinin az olmasi gerekiyor yani paylasimliya giriyor. Evin icinde fiber kablo diye bir olay yok. Var ama nasil oluyor. Sirketler komple doseme ucretini odeyip cektiriyor gelen fiberin sonlandirilmasi routeri switchi zaten bireysel kullaniciyi asar.


  • pinman  (08.07.16 00:39:00) 
haa, zaten fiber var da işte daire içindeki kablolar sıkıntılı diye bizim aldığımız hizmet de sıkıntılı oluyor. şimdi bizim hangi kablo sıkıntı hangi kablo değişmeli hiç bilmiyorum ne yapmalı ne etmeli? anneme demişler ki sizin kablolarda sıkıntı var tek bilgi bu.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (08.07.16 00:44:39) 
çare elektrikçi.


  • apdulera  (08.07.16 01:11:36) 
elektrikçi olduğunun ben de farkındayım da türkiye esnafı ne istediğini bilmeyen müşteriyi yolar ben de o yüzden neye ihtiyacım olduğunu anlamaya çalışıyorum.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (08.07.16 01:53:06) 
Elektrikçi fiber kabloyu nasıl değiştirsin füzyon kaynak yapmak gerekiyor bunun makinası da elektrikcilerde bulunmaz fiber optik sonlandirma işleri yapan birini bulman lazım ,daire içindeki cat6 kablolarda ekli ise veya prizden prize atlaması çekildiyse problem olmuş olabilir bunun haricinde mevcut kablonun metresini bir dolar ,sonlandirma kismi da coresatin başına 40 tl gibi düşünebilirsin ancak küçük bir iş olduğu için yapicak adam bulmak kolay olmayabilir ya da gelecek adam ttnet'in altyapısına müdahale etmeyebilir ,sen biraz daha ttnet taciz et derim sonuç alana kadar.


  • sealth  (08.07.16 06:17:37) 
Yok yahu fiberi falan gectim internetteki dalgalanmayi duzeltmek icin ne yapmali onu soruyorum.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (08.07.16 08:23:24) 
Duvardan modeme kadar olan kabloyu degistir.


  • pinman  (08.07.16 14:11:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.