[]

kafaya darbe almadan dövüş sporu

merhabalar. kafamı çok seviyorum. ona hiçbir zarar gelsin istemiyorum yoksa salak olurum, böyle bir inancım var.

fakat aynı zamanda tenhada bir tinerciyi etkisiz hale getirebilmek, sevgilime laf atan adama "ayıp oluyor" dedikten sonra üstüne bir de dayak yememek istiyorum.

kafaya darbe almadan hangi savunma sanatında kendimi geliştirebilirim? boks moks çok hücremi öldürmez mi, neler var alternatif? teşekkürler.

 
kafasini seven kafasini agritacak işlere girmez. bu gibi gerilimlerden uzak durursan yüzde yüz de olmasa riski azaltirsin. kafayi kullan :)


  • 1adam  (07.07.16 22:43:50 ~ 22:44:42) 
Hocayla boks yaparsın. Bir de kum torbası, oldu bu iş.


  • EasyTiger  (07.07.16 22:57:59) 
rüzgarlı havada biber spreyi kullanımı, yakın mesafeden elektro şok öneriyorum sana en temizi bunlar.

geyiği yana koyarsak senin hangi sporu yaptığının hiç bir önemi yok, ringe çıkmıyorsun ki her hafta kafana darbe alasın, sokakta kavga ediyorsun, sokak kavgasının kuralları geçerli, mealen kural falan yok karşı taraf için. krav maga falan dene bak bari, vur kaç esasına dayalı savunma hedesi.
  • selam  (07.07.16 22:59:08 ~ 23:01:46) 
Ben karateciyim. Geleneksel karatede göze saldırı tekniği bile var ama sportif karatede sadece eldivenle ve çok hafif şekilde baş kısmına vuruluyor.


  • dissendium  (07.07.16 23:04:37) 
kafana darbe almazsan gerçek hayatta tek yumrukla yıldızları sayarsın. sağlam bir yumruğun hissini bilmen lazım.

özetle "no pain no gain". Ben gene de bir şeyler yapmak istiyorum diyorsan da aikido'da oldukça ileri seviyelere kadar ilerlemeni öneririm.
  • kimlanbu  (07.07.16 23:54:43) 
Bu ülkede kavga çıkaracak insanlar %90 kesici delici alet taşıyor. Sopa dahi taşısa senin için sorun. Kesici alet taşıyana karşı tek çaren bir çeşit savunma silahı taşımak. Biber gazı mantıklı ama her zaman işe yaramaz, geri tepme şansı da var. Elektroşok cihazı için yakına girmen lazım tehlikeli. İki şey öneriyorum

1) Çevreni tara, kontrol et. Her zaman bunu yap. Gözün telefonda değil dışarıda olsun. Kimsenin arkandan yanından birden yanına girmesine izin verme.

2) Durumu yatıştırabiliyorsan mutlaka yatıştır. Kelimeleri kullanarak durumdan kurtul. Para istiyorsa ver.


Bonus: Kavga kaçınılmazsa ve sebebi gurur falansa sosyal bir altyapısı olan bir kavgaysa plastik muşta ya da şunu öneririm:www.amazon.com

Ayrıca yanında bundan taşı. Taşıma kabı oluyor. Her kavgada avantaj sağlar ayrıca psikolojik olarak rakibini zedelersin. www.amazon.com


Şu ülkede bireysel silahlanma hakkı ne zaman tanınacak o zaman ilerleyeceğiz. Ben bazen çantamda kılıfında olmak suretiyle bundan taşıyorum : www.efeav.com.tr
Haklı ama ölü olmaya yeğlerim. İki kere hayatımı kurtarmışlığı var ama kullanmadım dahi.
  • ThomasJefferson  (08.07.16 00:06:35 ~ 00:10:24) 
Amazon linkine bir bakayım derken alayım lazım olur diyip iki tık da aldım ya la.


  • gozu acik sevisen yahudi  (08.07.16 00:20:54) 
wing chun öğren. muşta taşı vs


  • kupigometa  (08.07.16 00:36:40) 
Zamanında tekvando yaptım. Simdiki aklim olsa aikido yapardım. Tekvandoda siyahin bir altina kadar ilerlememe ragmen kavgaya girip birini döverim diye dusunmedim hic. Ustelik tam senin istedigin gibi kafa darbesi pek yok tekvandoda. Yani var da pek kolay olmadigi icin cok kullanisli degil. Bir de boks güzel kavga meselesinde bence. Senin gibi ben de darbe riski yoksa boks ogrenmek istiyorum.

Özet olarak aikido+boks diyorum ben.
  • tamamen hayal urunudur  (08.07.16 00:56:06) 
keysi fighting


  • freebird5406_2  (08.07.16 12:58:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.