[]

bilgisayar parçalarını ucuza almak

yeni bilgisayar toplamaya karar verdim ama 5000 tl ediyor monitör ve hddsiz. şimdi bunun asıl sebebini doların yükselmesi olarak görüyoruz. dolar 3 katında olunca eskiden daha ucuza alabileceğim birşeyi bu haliyle almak enayi gibi hissettiriyor insanı. ülkenin genel halinden farklı bir durum değil hislerim. sadece ekonomiye yansıyan yanı ama asıl merak ettiğim bu kanun mu? yani ben alacağım ürünü 3 katı fiyatına keklenmek zorundamıyım? Bu bilgisayar parçalarını daha ucuza bulamazmıyım? yada başka bir para birimiyle satılsa ve o para birimide tlye çok yakın olsa ve o para biriminin kullandıldığı ülkeden pc parçalarını getirtebilsem olmazmı ? böyle bir yol varmı?




 
temelde evet, 3 katı fiyatına keklenmek veya ikinci el alıp onun sıkıntılarıyla yaşamak zorundasın. bunun benim şuan aklıma gelen iki çıkış yolu var, dahası da vardır dolandırıcı milletiz sonuçta ama benim aklıma bunlar geliyor:

a. internetten alışveriş yapmak. kimi zaman amazon 'da vs. deli indirimler olabiliyor, ya da daha ucuza satılabiliyor ürünler, yine özellikle amazon için konuşursam gümrük falan onlarda çok sıkıntı değil, ayrıca müşteri hizmetleri de yerel mağazalardan fersah fersah iyi olduğundan, özellikle gpu vs. sıkıntı olabilecek parçalarda çok rahat edersin. bu şekilde alışveriş yaparak nispeten ucuza alabilirsin, tabii dolar yine dolar, tl yine tl, ona yapacak bir şey yok.

b. vergiden kaçmak. mesela firma üzerine vs. almak, bu sayede kdvden şuradan buradan kurtulup ucuza mal etmek. bunun detaylarını ben süper bilmiyorum, ancak sanat haline getirmiş insanlar var, altın kural ufak çaplı bir şirketi/kurumsal varlığı olan bir tanıdığına sorman. tabii dolar yine dolar, tl yine tl bunda da, daha ucuza mal edersin piyasaya göre ancak kur böyle olmasaydı daha da ucuza mal olacaktı.

neticede bu parçalar usd üzerinden mal ediliyor, usd üzerinden satışa konuyor, dolayısıyla sen tl üzerinden maaşını aldıkça her türlü zarardasın, buna yapacak bir şey yok. hükümete gaz verin, "yerli" kelimesini çok seviyorlar, yerli gpu yapsınlar.
  • aranelsurion  (07.07.16 15:32:43 ~ 15:35:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.