[]

Her gidilen yeri,, çektirilen fotoyu paylaşmak..

Ya arkadaş nedir bu çılgınlık, tamam arada sırada çok nadir de olsa ben de foto falan paylaşıyorum da bir tatile gitmesin insanlar, sanki tüm sene beklemiş beklemişler her attıkları adımı paylaşıyorlar, yadırgamıyorum, yalnızca buna karşılık alınan hazzı merak ediyorum. yani eğer siz de böyleyseniz eğlencesi nedir bu olayın? artık ortamlarda hadi şöyle foto çektirelim, şuradan da çekelim denmesinden sıkıldım, lan sohbete muhabbete geliyoruz fotoğraf çekmekten anı yaşayamıyoruz. Anı biriktiriyoruz diyorlar güya da ne anısı yani, içi boş fotoğraflar.dolmuşum galiba:)

çevremden instagram aç baskıları geliyor, arada sırada belki koleksiyon amaçlı paylaşacağım fotolar için mantıklı olabilir ama o ortamda çıldırırım herhalde, insanların sıçtıklarına bile paragraf düzmelerine..

tekrarlıyorum, yadırgamıyorum kim ne isterse öyle yapsın; ama bu bana bir şey eksikliğinden kaynaklı gibi geliyor, o şey yerine kelime bulamıyorum. kendi kendini eğlendirememe mi, yalnızlık mı, can sıkıntısı mı vs. vs. mesela benim de çok yalnız hissettiğim sıkıldığım zamanlar oluyor; ama aklımın ucundan bile bi şeyler paylaşmak geçmiyor, bilmiyorum zamana ayak uyduramıyor da olabilirim.

 
İnstagramda bi kız engelledim bu yüzden. Günde 20 foto paylaşarak ana sayfayı ele geçirmişti. 100 kg çirkin bi kadınsın sen neden 15 tane selfie çekiyorsun, o hobit ayaklarını çekme bari.
Geçen hostes arkadaşım bi foto paylaşmış altında on paragraf rakı içen kadın şöyledir, rakı içen kadın böyledir düzmüş. Gece sonunda restorandan birini kaldırıp eve atmadıysa adam değilim. Sosyal entellik çok pis bişey

  • hasmetizm 2046  (07.07.16 13:18:41) 
aldığı like'a göre insanlar mutlu oluyor artık. fotografları videoları beğenilmediğinde mutsuz olan insanlar var. çağın hastalığı ne diyelim.


  • dedim ben sana  (07.07.16 13:23:47) 
bir romancı yazdığı romanı neden bastırır? yani beğenilme arzusu hangimizde yok ki? ha bu işi görgüsüzlüğe getirip, dediğin gibi tuvalete gidişi de paylaşmak bu işin manik hali olsa gerek


  • burya  (07.07.16 13:28:33) 
Onceden garipserdim, yadirgardim. Sonra banane aq isteyen istedigini yapar, bana giren cikan yok dedim, konu kapandi :)


  • yons  (07.07.16 13:30:46) 
Şimdi burada duyuruna cevap aldığında ya da "Haklısın kardeş" dendiğinde nasıl bi haz alıyorsan ona benzer bi tatmin, onaylanma hissi yaşıyorlar. Garipseme demiyorum çünkü cidden "Bi de beni tek çek!" insanları beni de yoruyor. Ne demek istediğini anlıyorum ama işin algoritmasi bu şekil. Onaylanmış, kabul görme, takdir edilme vs. Spekulatif bi cevap olmamıştır umarım. Laf sokmak gibi bi amacım yok cunku.


  • damdanakan  (07.07.16 13:39:58) 
@damdanakan dün soruna özelden attığım mesaja cevap gelmeyince bir baktım ki soru da uçmuş, hayati bir şeydir diye düşünmüştüm, oradan bozuğum sana :)))

spekülatif değil cevabın elbette ama; sorum bir argüman odaklı soru değildi, alınan hazzı öğrenmeye yönelik idi, haliyle bu hazzı bilmediğime göre sorudan haz almam da olanaksız:)

he bir konu ya da tartışma çerçevesinde haklı olmaktansa kastın bu benim için de geçerlidir elbette:)
  • body electric  (07.07.16 13:44:35) 
Dün sacmasapan bi gündü. Beni dünle yargılamayın. :*|

Bu ara, efendim, sosyal psikoloji "okumlamasi" yapıyorum. Soruna tatmin edici bi cevap veremediysem az daha okumlayip öyle geleyim madem.
  • damdanakan  (07.07.16 13:50:48) 
tam bir bana dokunmayan yilan bin yasasinciyim ben. umrumda bile degil kimin ne yaptigi, mutluyum boyle kimseyi elestirmeden yargilamadan neyi ne amacla yapmis diye kafa yormadan. paylasan ne isterse onu paylassin bize ne ki?


  • in vino veritas  (07.07.16 13:51:05) 
-beğenilmek
-kıskanılmak

bunlar hiçbir insanın kurtulamayacağı bize doğuştan gelen kötü huylar. tüm facebook, intagram vs. bu duygular üzerine inşaa edilmiş platformlar.
  • peace.on  (07.07.16 13:55:12) 
Ben diyorum kimi insanlar artik anlatmak icin yasiyorlar.


  • EasyTiger  (07.07.16 14:05:56 ~ 14:06:55) 
Kimseyi yargılamak istemem ama bence bu insanların hayatlarında onları mutlu eden çok az şey var. Boş beleş hayatlar yaşayan ve tatmini başkaları tarafından mütemadiyen onaylanmakta arayan insanlar oldukları izlenimini yaratıyorlar bende. Ben işi gücü yerinde olup, özel hayatında mutluluğu yakalamış, ilgilenmekten haz aldığı çeşitli hobileri bulunan kişilerin bu tarz paylaşımlar yaptıklarını pek görmüyorum açıkçası. Görsem de tek tük. Böyle bir şeye vakit bulamıyorlar belli ki bulsalar da tercihlerini bu eylemden yana kullanmayı tercih etmiyorlar.


  • köstebek kurabiye  (07.07.16 14:07:10) 
Bene ici bos fotograflar degil. Arkadaslarla cekilen fotograflarin hepsi anidir. Ici bos fotograf dedigin sey masadaki yemegin fotografini cekmek oluyor. He ortamlarda cektirdigin fotografi paylasma ihtiyaci nerden geliyor dersin, ona bir sey diyemem. Ama yasanan anlarin fotgrafini cekmek iyi bir fikir bence.

Ben de bunlari dert edenleri yadirgamiyorum ama gercekten boyle seyleri dert etmek insanin yasam kalitesini dusuruyor, hic iyi bir sey degil. Farkinda olmuyorsunuz ama dert ettiginiz sacma sapan seyler birikip sirtinizda koca bir yuk oluyor. Hayattan tat alamaz hale geliyorsunuz zamanla. Bir gun gelip boyle seyleri dert etmemeyi, bir rahatsizlik duymamayi ogrenince sirtinizda dag tasiyormus da indirmis gibi rahatliyorsunuz. Meger hayat cok guzelmis diyorsunuz, o kadar hafifliyorsunuz ki. Yuku indirmeden de farketmiyorsunuz ama sirtinizdaki yuku.
Relax olunca her sey cok daha guzellesiyor. Birakiniz yapsinlar demek cok keyifli. Kimin ne yaptigini umursamayi, sorgulamayi birakirsaniz gercekten "dunya varmis" diyeceksiniz.
  • stavro  (07.07.16 14:08:29) 
@stavro elbette arkadaşlarla çektirilen her fotoğraf çok kıymetli, ama ortada yaşanan bir an olmalı ki ölümsüzleştirip bak şurada şunu şunu yapıyorduk diyebilelim. eğer yemekse o anı içinde konuşmaya değer bir şey bulunacak o da çekilir sıkıntı yok. benim değindiğim nokta yalnızca fotoğraf çekip paylaşmak için buluşuyormuşuz gibi olması, ben çok yaşamıyorum bunu ama çevremde yaşayanlar var. ve bunun biraz daha bizim millete özgü olduğunu da izlenimledim. ama sonuçta herkesin hayatına kimse karışamaz..


  • body electric  (07.07.16 14:11:38) 
dayatılan ve orijininde "sanal" olan gereksinimin, onu herhangi bir bağışıklık mekanizması sayesinde sorgulatmadan, bünyeye bir virüs gibi girmesiyle, kişi algısında "gerçek" bir gereksinime dönüşmesi ve bunun "gerçek" bir bağımlılık yaratması; öyle ki bu periyodik bir "fiks". eksikliği deprivasyon duyumu yaratan cinsten bir fiks. moda yüzünden herkesin beklentisini ödünç alıp bu gidişle kendinin de kılmaya başlama riskini en fazla doğuran şey bana kalırsa kendine ait bir düşünce dünyası, bunu yaratacak basit metotların olmaması. yahut bunu bir şekilde unutmak, terk etmek, gerçek hayvanlık halinden çıkarılmak ve yapay güdülere bir yerde sahip olmaya başlamak. modern dünya her şeyi furyalaştırıyor, her şeyi tüketim malzemesi yapıyor artık.


  • godoşu beklerken  (07.07.16 14:14:07 ~ 14:14:57) 
tatilde bol bol foto paylaşır, geri kalan zamanlarında da like sayısını takip eder böyle insanlar. bu like sayısı da tatildeki mood'unu belirler genelde. çok samimi olmamayı tercih ediyorum ben genelde.


  • axl  (07.07.16 14:34:56) 
normal şartlar altında, bir av yakaladığında ya da yeni bir besteni insanlara dinlettirirkenki ortayan çıkan ödül hormonun bu şekilde yapay bir şekilde salgılanmaya başlıyor. ve bu hormonun verdiği tatmin yetmemeye başladığında daha fazla foto daha fazla beğeni ihtiyacı ortaya çıkıyor.


  • darksdantes  (07.07.16 14:43:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.