[]

suriyeli vatandaşlarımız

Ne istiyor bu insanlar bu masum insanlardan? savaş onların suçu mu?

savaştan KAÇIP gelmişler. bu onların suçu değil dostum yoo yoo.

''KARDEŞLERİMİZ'' e bence elimizi , cebimizi, herşeyimizi açmalıyız.

Ne dusunuyorsunuz bu konuda?

 
Ülkenin zaten işsizlik ve eğitimsizlik oranı yüksekken, radikal İslam bir problemken, seçmece yapmadan herkesi kabul etmek uzun süreçte ülkenin bacağına sıkmaktır.

Ayrıca, kardeş derken? Neden kardeşimiz oluyor?

Güçlü bir filtreden geçirilip, potansiyeli olanlar belirli eğitimlerden sonra vatandaşlığa alınabilir. Öncesi oturma ve çalışma izni olmalı.
  • fbi  (07.07.16 12:21:28) 
savaş üstünden para kazananlar dışında kimsenin suçu değil evet kaçıp gitmek istemekte de sonuna kadar haklı olabilirler. ama bu ülkenin refah seviyesi belliyken hiçbir altyapı olmadan, kurulmadan, herhangi bir mülteci politikası belirlemeden olduğu gibi adamları ülkeye sokmak ve vatandaşlık vermek çok yanlış bence. adamlar savaştan kaçıp köşelerde dileniyor. dilenirken de maşallah dörder beşer doğuruyorlar. 15 yıl sonra her köşeden çıkan bir yankesici, tecavüzcü, gaspçı ve niceleriyle uğraşacağız. ırkçı değilim ama onlar benim kardeşim de değil malesef.


  • in vino veritas  (07.07.16 12:24:45 ~ 12:30:32) 
Kardeş olarak görmüyorum hiçbirini. Türk toplumuyla Suriye toplumu birbirinden çok farklı. Kadınlar ve çocuklar için üzülüyorun ama koca koca adamlar için üzülmüyorum. Kimseyi savaşmaları için zorlayamayız ama bence çok rahat davranıyorlar. Ülkelerini bir anda bırakıp gidebiliyorlarsa bu durum onların suçudur.


  • dissendium  (07.07.16 12:43:23) 
samimi olduğum çok kisi var onlardan. çeşitli yardimlarda da bulunduk, inşaAllah bulunacağız. ben kişisel olarak bakmıyorum. temelde nereden bakarsan bak islama yakın olanlarla, olmayanların mücadelesi var. suriyeli, türkiyeli vs. tanimlamaları sadece etiketir.
senin de onlar geleli beş yılı askin bir süre olduktan sonra bunları düşünmen, kamuoyu yoklaması yapman tuhaf. içinden geliyorsa elinde biraz yardim malzemesi ile git kapilarini çal, hal hatır sor.

  • 1adam  (07.07.16 12:55:49 ~ 12:57:50) 
benim mantığım şu. kutuplarda yaşayan bir penguen'i getirip çölün ortasına koyamazsın. uyum sorunu olur, uyum sorunu senin popülasyonunu da etkiler. ölümler ve açlık hepimizin ortak derdi olmalı ancak bu meseleler kendi ortamlarında çözülmeli. Almanya^ya mülteci olarak gelip bir ay sonra Köln'de Alman kızlarını parmaklayanlar, sokak ortasında tecavüz etmeye çalışanlar, havuzlarda ufak çocuklara tacize yeltenenler hep bu uyumsuzluk yüzünden. doğanın kanununa aykırı. türkiye bir avrupa değil evet ama suriye'deki yaşam tarzından farklı bir yaşam tarzımız var.

suriye sorunu veya afrika'daki açlık sorunu orada yaşayan bütün insanları bir yere toplayarak değil bizzat oradaki sorunların üzerine gidilerek çözülebilir. aksi durumlarda yıllarca sürecek bir kabusu uyandırırsın.
  • burya  (07.07.16 12:58:59) 
ha bir de: onlar vatandaşlarımız değil "geçici koruma" statüsündeki misafirlerimizdir şu an.

şöyle bir örnekle açayım yine.

komşunun karısı kavga etti kocasıyla. ve sizin eve sığındı. geçici süre onu orada misafir etmek elbette bir insanlık görevidir. ama "artık ben de sizinle yaşayacağım" derse bu kişi ne dersin?

birisi de "islam'a yakın olanlarla olmayanların mücadelesi var" demiş. arkadaşım kim islam'a yakın suriye'de? kafa kesen ışid mi? anaokullarına havan topu atan nusra mı? kalp yiyen öso yamyamları mı? haplanmış ne kadar piskopat sapık varsa suriye'de "islam" adına savaşıyor. biz de safça bu adamları destekliyoruz. he he onlar islam için savaşıyor. esad ailesi de nusayri zaten. biliyorsunuz alevi!

siyaset adına, katar'dan arabistan'dan para almak adına bunları destekleyen hükümete bir şey demem, en azından menfaati vardır ama bizim kraldan çok kralcı vatandaşlara lafım çok olur!
  • burya  (07.07.16 13:06:07) 
evet onların suçu değil, aynen öyle

ama benim de suçum değil, elimizden geleni yapalım, amenna, ben de üzülüyorum, besleyelim, çalışma izinleri olsun, onlara uygun ortam hazırlayalım okey.

ama vatandaşlığa alınmalarına kesinlikle karşıyım, ne demek ya, sanki bu ülkede optimum artlarda yaşıyoruz, eğitim, sağlık olanaklarımız çok iyi bir de ülkeye kaç milyon suriyeli vatandaş alacağız. ayrıca bizim girmek için yıllarca kastığımız okullara direkt tercih yaparak giriyor olmalarına da kılım. vatandaşlık yerine özel başka bir durum getirilsin, savaş bitti mi gönderilsin topraklarına.
  • body electric  (07.07.16 13:31:07) 
@burya
aynen bazilarinin akillarinda yer etmesi istenen seyleri, görüntüleri anlatiyorsun burada. senin de aklinda iyi yer etmis. dini, öcü göstermek icin medya iyi bir araç. kim yaparsa yapsin ben de kabul etmiyorum ki bunlari. bak sen de kendince hükümete getirdin lafı. cünkü senin icin temel o. haa savas bu hükümet döneminde çıktı (!) suçlusu da o öyle mi :)
orada muhalifler bizzat bir cok devlete karşı savasıyor. bazılari savasi gazete, tvden, deniz kenasinda, kumsalda, yurt disinda keyfince gezerek takip ederken savas benim çok yakinimda oluyor. böylece araya -parazit- girmeden bir cok seyi daha iyi öğreniyorum. bana, belli basli olumsuz örnekleri saydiktan sonta tümünü kötüye yorumlayarak bir genelleme yapamazsin. tabi ki orada bir çok oluşum ya da örgütü ayni anda savunmam.
koalisyon güçlerinin bombalamasi sonucu öldürülen çocuklarin, pazardaki masum halkın fotograflarindan videolarindan haberiniz yok. bunlar her an karsima takip ettigim çıkıyor internette.
  • 1adam  (07.07.16 13:35:04) 
Hepsine yönelik nefret söylemleri, ırkçılık ayağımızın altındadır. Cihatçı selefi sapıkları, yozlaşmış olanları hariç elbette ama IŞİD'in yüzdebilmemkaçının cihatçı Türklerden oluştuğu da biliniyor. O yüzden o topa girmek, bu suç doğrudan Suriyelilerinmiş gibi yansıtmak doğru değil.

Epey bir zaman önce bir yazı okumuştum, "2. Dünya Savaşı'nda Yunanistan'dan Suriye'ye göç etmek zorunda kalanların torunları, şu anda Suriyelileri ağırlıyor" anafikrinde ilerliyordu. Mültecilik hiçbir zaman tercih değildir. Bugün ona, yarın sana. Savaşı ve kanı körükleyenler koltuklarında kaldıkça da bu böyle devam edecek. Dahası, o koltuklar varlığını sürdürdükçe de devam edecek.

Burada mesele koltuğa ya da koltuğa karşı çıkmaktansa onların mağdur ettiklerine saldırmanın daha rahat gelmesi. Suriyelilere yönelen nefretin yoksulluğa ve yoksulluğun getirdiği toplumsal sonuçlara yönelik gerçekleşen, bağlamından kopmuş, çok sakat bir anlayışın ürünü olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla "yoksullardan nefret ediyorum çünkü ekonomik konumları gereği bazen kötü şeyler yapabiliyorlar" demeye cesareti olmayanlar, kendisini gelir ve eğitim durumu gereği bir tık üstte görenler gazete haberleri üzerinden sürekli olarak Suriyelilere hakaret edebiliyor. Bu yanlış.

Eğer Suriyelilerin topraklarında kalması gerekiyorsa, Suriyelilere kamp açacağız diyerek Alevi bölgelerine yakın yerlere cihatçı kampları açılıyorsa ve bu bir asimilasyon politikasının, mültecileri kalkan gibi kullanmanın ürünüyse, Suriye'de savaş dörtnala gidiyorsa ve TC hükümetinin oradaki cihatçı unsurları desteklediğini artık sağır sultan bile duymuş durumdaysa, yapılacak şey basit: sizi AKP'ye düzgün muhalefet etmekten alıkoyan Kürt nefretini, İttihatçılığı, anaakım medyadan öğrendiklerinizi bir kenara bırakıp, bu savaşa karşı çıkacaksınız arkadaşlar. Toplumsal barışın zemini ancak o şekilde inşa edilebilir.

Suriyelilere küfür etmek, gelmesinler demek ancak vicdan mastürbasyonudur. Onlara yarım ağızla yardım etmek de öyle.
  • sevgikusunkanadinda  (07.07.16 15:01:00 ~ 15:02:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.