[]

hanımlara soru (dumbell içerir)

squat, workout vs. yaparken kaç kilogram ağırlık kullanıyorsunuz? ben 1 kg + 1 kg toplamda 2 kg kullanıyorum ve bugün bunu bir arkadaşa söyledim çocuk benimle ağır t...k geçti. sizde durum nedir merak ettim?




 
Bence kıyaslama yapma bu çok izafi bir durum. Senin için 1 kilo bir başkasının 0.3 kilogramı ya da 5 kilosu olabilir. O yüzden sen kendi ilerlemene bak derim, alay edenler de bir şey bilmiyor demektir.

Ben ilk başladığımda kol icin 1,5 kilo ile başlamıştım ve benim için yok gibi bir şeydi mesela. Ama spor salonunda benimle beraber çalışan çok yorulan da vardı, 5 kilo ile çalışan da.

Sen bakma kimseye kendi ilerlemene odaklan ^^
  • neferkitty  (07.07.16 00:04:58 ~ 00:08:03) 
Kol için max 2 kg. Squat vs için biraz daha fazla olabiliyor.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (07.07.16 00:05:03) 
2 haftada bir yarım kilo artar mesela.


  • Cursed Chico  (07.07.16 00:09:32) 
1 RM diye bir kavram var. Bu, bir hareketi yaparken o hareketin 1 tekrarında kullanabileceğin, senin gücünün izin verdiği maksimum ağırlık miktarını temsil eder. Bu 1 RM senin için 2 kiloyken bir başkası için 100 kilo olabilir. Yani sen tek tekrar squatta maksimum 2 kilo kaldırırken bir başkası 100 kilo kaldırabilir. Bu herkesin çalışma geçmişine gücüne göre farklılık gösterir. Yani 2 kiloluk ağırlık da senin 100 kilondur, bunda taşak geçecek bir durum yok. Benim 1 RM rekorum 150 kilo.

Edit: Hanımlara demişsin ama tutamadım kendimi.
  • angelus  (07.07.16 00:11:08 ~ 00:14:55) 
sen yine iyiymissin, ben squat yaparken daha hic agirlik kaldirmadim; pilates topuyla idare ediyorum. agirlik olunca tek set zor yapiyorum. spor salonundaki hoca da 'bu kisisen kisiye ve vucudun alismasina gore degisen bir durum. sen boyle rahatsan devam et zorlama kendini; ilerki donemlerde yavas yavas agirliga baslarsin' demisti. ben de cok sey yapmadim o yuzden.

edit: gerci hareketten harekete de degisiyor sanirim. su resimdeki hareket de squat gillerden sayiliyorsa, bunda da elimde 10 kiloluk top tutup yapiyorum. benim yanimda calisan kiz 25 kiloyla yapiyor. yine cok takilmamak lazim. www.sporsonik.com
  • fraise  (07.07.16 00:23:02 ~ 02:13:24) 
Evde 2serden 4, salonda 4erden 8 kg

Gerci agirlik calismayi biraktim artik. Squat da yapmiyorum
  • la noix  (07.07.16 00:31:42) 
rakamlara takılma vücudunu dinle. kendi idmanlarımda benim dikkat ettiğim şey, son setin son bir iki tekrarında tamamen tükenmiş olmak. yani "biraz daha" devam edemeyecek hale geldiğimde başarılı sayıyorum kendimi. öyle öyle ağırlık da artar, forma da girersin, ne istersen o olur.


  • reavelyn  (07.07.16 00:53:15) 
2şer kg a geç bence. 1 çok az. küçücük bir insanım 2yle başladım ben. sonra bıraktım ağırlığı. evde 3 kg dumbell var ayaklar açık squatı ortada iki elimde tutarak 3kg ile yapıyorum.


  • sanguine mcqaer  (07.07.16 01:57:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.